Homezakelijk bloggenBloggerslijst.nl: ontdek blogs, netwerk met bloggers
0
(0)

Met Bloggerslijst.nl is het Nederlandstalige blogwereldje (alweer) een netwerk voor bloggers rijker. Wat maakt Bloggerslijst anders? Ik zocht het even uit. 

Bloggerslijst.nl netwerk van bloggers

Bloggerslijst.nl voor bloggers en blogliefhebbers

Initiatiefnemers Linda en Melissa wilden met Bloggerslijst.nl een handig overzicht bieden van blogs die met passie worden gemaakt. Blogliefhebbers en collega-bloggers kunnen aldus makkelijk op zoek naar (nieuwe) blogs om te ontdekken en te volgen.

Ook jij kan je blog gratis aanmelden (ook in de toekomst zal geen geld gevraagd worden voor het lidmaatschap), als je blog in één van de volgende niches past:

 • mamablog
 • familyblog
 • foodblog
 • beautyblog
 • lifestyleblog
 • travvelblog

Andere categorieën (niches) zijn vooralsnog niet beschikbaar. Jammer, maar zo bewaar je natuurlijk ook het overzicht en de focus. Wie eventueel toch wil aansluiten met pakweg een boekenblog kan evenwel zijn blog onderbrengen bij de lifestyleblogs.

Ieder aangemeld blog komt in de overeenkomstige lijst te staan en krijgt daarnaast ook een eigen profielpagina waar je blog kan worden voorgesteld.

Transparantie troef

Erg opvallend is de openheid en de transparantie. Inloggen hoeft niet – er is geen afgeschermd ledengedeelte – en dus kan iedereen de lijsten raadplegen. Ook wordt er – en dat moet je weten als je je blog aanmeldt op Bloggerslijst.nl – open kaart gespeeld als het gaat om de cijfers om en rond je blog. Hier dus geen geheimdoenerij. Er wordt gevraagd naar je unieke bezoekers en naar het aantal volgers op de diverse social media. En die cijfers zijn ook voor iedereen raadpleegbaar.

Betekent dit dat blogs met een klein publiek niet welkom zijn? Een uniek bereik van 500 bezoekers per maand is het minimum maar dat heeft voor te maken met het feit dat er gewerkt wordt met veelvouden van 500 die naar beneden worden afgerond. En vermits 0 zo sneu staat…  Maar anders dan bij sommige andere netwerken voor bloggers is een klein aantal bezoekers dus geen bezwaar voor lidmaatschap. Mooi zo! Overigens wordt voor het aantal volgers op social media gewerkt met veelvouden van 100.

Bloggerslijst.nl voor marketeers, bedrijven en webshops

Bloggerlijst enkel en alleen wegzetten als “een overzichtelijke lijst met blogs” is wat kort door de bocht. Via de lijst kunnen ook merken, webwinkels en marketeers gericht op zoek gaan naar blogs die zij kunnen benaderen om eventueel hun product of dienst te promoten (en daarom ben ik ook eerder geneigd om Bloggerslijst.nl een bloggersnetwerk te noemen). Ziedaar het belang van de openheid van zaken aangaande het bereik van de aangemelde blogs, natuurlijk! Zo hoeven marketeers in ieder geval niet meer in het wilde weg te googlen op zoek naar een geschikt blog om een partnerschap mee aan te gaan.

Ook voor bedrijven is Bloggerslijst.nl gratis. Zij hoeven zich niet aan te melden en alle beschikbare info is vrij toegankelijk. Dat is elders wel eens anders, nietwaar?

Bloggers en marketeers opvoeden

Het leuke aan Bloggerslijst.nl is dat het ook de kans geeft aan kleinere blogs om zich in de kijker te spelen bij merken en marketeers. Iets dat in je eentje moeilijk te realiseren is. Ook fijn is dat op het platform ook wat beknopte informatie te vinden is over het hoe en waarom van (commerciële) samenwerkingen tussen bloggers en merken/bedrijven en organisaties. Niet alleen nuttig voor de blogger die net zijn eerste stapjes zet met de commercialisatie van zijn blog, overigens. Ik krijg met enige regelmaat pr-mensen over de vloer die hier ook nog wel wat kunnen leren. 😉

Aansluiten om de juiste redenen

Als je blog in de juiste niche valt kan je je aanmelden. Het is gratis. Voorwaarde is wel dat de voertaal op je blog het Nederlands is. Het aansluiten bij bloggerslijst.nl zal vermoedelijk niet zoveel extra verkeer naar je blog brengen. Wél zet je je blog in de spotlights bij een groeiende groep collega’s en marketeers van allerlei slag. Bloggerlijst.nl bestaat nog maar enkele maanden. Toch heeft men al weet van vruchtbare contacten tussen bloggers en bedrijven.

Veelbelovend allemaal!

 

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

12 reacties op “Bloggerslijst.nl: ontdek blogs, netwerk met bloggers”

 1. Diana avatar

  Ik zag het ook een tijd gelden op Twitter voorbij komen en wij hebben ons inmiddels ook aangemeld. Leuk idee dit handige overzicht .

 2. Sjoukje avatar

  Hoe streng zijn de grenzen van de niche? Mijn blog gaat over geld en het verminderen van stress. Zou dat passen binnen Lifestyle blogs? het is wel op een lifestyle gericht 🙂

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Wat mij betreft kan jouw blog bij de lifestyleblogs thuishoren…

 3. Daan avatar

  Leuk initiatief! Helaas wordt ook hier weer goed duidelijk dat, met categorieën als beauty, lifestyle en mamablogs alles weer enorm op vrouwelijke bloggers is gericht, terwijl de mannelijke bloggers, -waarvan er ook zeker een aantal zijn!- altijd een beetje worden weggemoffeld omdat wij geen make-up testen of “sjoplogs” filmen.

 4. Mariska avatar

  Ik heb me toevallig gisteren net aangemeld 🙂 leuk!

 5. Ximaar avatar

  Voor mij is het meer van hetzelfde. Dwz de indeling jaagt mij weg zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld de blogsociety van de Telegraaf. Sport, politiek, cultuur, ontspanning of regio staan er niet bij. Het zijn de bekende groepen als schoonheidsblogs en moederblogs en reisblogs. Je kan dat moeilijk een nis noemen, het zijn eerder balzalen. Dat dat allemaal nog in het Zuid-Brits geschreven wordt vind ik inmiddels ook flink irritant. Het zal goed bedoeld zijn, maar mij stoot het af.

 6. Sarah avatar

  Ik ben al lid maar leuk dat je het onder de aandacht brengt!

 7. Astrid avatar

  Bedankt voor het uitzoeken 🙂 Misschien meld ik me nog wel aan ook!

 8. Linda avatar

  Bedankt voor de blog die je hebt geschreven. Misschien nog kleine aanvulling, niet alleen Nederlandse maar ook Nederlandstalige blogs uit België zijn van harte welkom om zich aan te melden.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Klopt, ik heb het in de laatste alinea nog even vermeld…

 9. marjon avatar

  Ik vind het een mooi initiatief van ze. ook dat kleinere blogs de mogelijkheid krijgen.

 10. Japke avatar

  Leuk om te weten! Ik ga eens een kijkje nemen en me wellicht aanmelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.