Homezakelijk bloggenDe 3 grootste voordelen van contentmarketing
0
(0)

De toenemende populariteit van contentmarketing is niet vreemd. Waar er vroeger meer vraag dan aanbod op de markt was, is dat tegenwoordig het tegenovergestelde. Marketeers moeten er dus voor zorgen dat hun producten of services meer opvallen dan die van de concurrentie.

Contentmarketing is een vorm van marketing die ontstaan is als reactie op deze noodzaak om onderscheidend te zijn. Joe Pulizzi, de oprichter van Content Marketing Institute (CMI), stelde:

Your customers do not care about you, your products or your services. They care about themselves, their wants and their needs. Content marketing is about creating interesting information your customers are passionate about, so that they actually pay attention to you.

Het is dus wel duidelijk dat contentmarketing tegenwoordig een haast onmisbaar element in iedere online marketing strategie is. Contentmarketing kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rij gezet.

1. Naamsbekendheid

Naamsbekendheid is belangrijk vanwege de grote hoeveelheid concurrenten die ook online aanwezig zijn. Naamsbekendheid is cruciaal wanneer een potentiële klant van de oriëntatiefase naar de aankoopfase gaat. Deze zal namelijk moeten kiezen waar hij de aankoop doet. Voor veel mensen geldt dat ze (onbewust) liever lui dan moe zijn, dus wanneer ze een aankoop willen doen en jouw naam nog weten te herinneren zullen ze sneller geneigd zijn de aankoop bij jouw te doen. Door contentmarketing te gebruiken laat je regelmatig je naam voorbij komen bij (potentiële) klanten. Promotie via social media kan bijvoorbeeld een grote hulp zijn bij het verspreiden van je content om zo meer naamsbekendheid te genereren.

Over het algemeen geldt dat een bezoeker jouw merknaam 8 keer moet zien om deze te onthouden. Dit aantal hangt natuurlijk van meerdere factoren af, zoals bijvoorbeeld lengte en/of moeilijkheidsgraad van je merknaam.

2. Meer verkeer

Zoals we eerder al stelden, is het van groot belang meer op te vallen dan je concurrenten. Het online zoekgedrag van mensen is veranderd van direct zoeken naar het gebruik van zoekmachines. We nemen als voorbeeld dat je een webshop in schoenen hebt. Wanneer een potentiële klant schoenen online wil bestellen, zonder dat deze een specifieke webshop in gedachten heeft, zal hij bij Google iets intikken in de trant van ‘schoenen online kopen’. Het is dus erg belangrijk om hoog te ranken, zodat je bovenaan in de zoekresultaten verschijnt en de bezoeker jouw website aanklikt.

De publicatie van kwalitatief goede content zal ervoor zorgen dat bezoekers die geïnteresseerd zijn in deze informatie je website zullen bezoeken. Google ziet het bezoekersaantal op je website stijgen, waar het uit afleidt dat je een bekwame aanbieder bent. Dit is goed voor je ranking, waardoor je weer zal stijgen, wat weer tot meer bezoekers leidt. Contentmarketing is een continu proces, mits de content van goede kwaliteit is.

3. Autoriteit

Opvallen en traffic genereren zijn natuurlijk erg belangrijk, maar daar stopt het niet. Wanneer je eenmaal bezoekers op je website hebt, moet je de aandacht wel weten vast te houden. Informatieve content, bijvoorbeeld in de vorm van blogs, laat aan jouw (potentiële) klanten zien dat je verstand van zaken hebt. Dit bouwt autoriteit op, wat zich uitbetaalt op het moment dat een klant zich in de aankoopfase bevindt. Wanneer men dan twijfelt tussen jou en een andere aanbieder kan de getoonde expertise ertoe leiden dat de klant uiteindelijk kiest voor jou.

Vanwege de enorme berg aan informatie die al beschikbaar is, is het belangrijk om in gedachten te houden dat contentmarketing alleen werkt wanneer je kwalitatief goede content plaatst. Met het plaatsen van kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare content zal je bovenstaande drie voordelen ook ervaren.

Tijd dus om serieus aan de slag te gaan met een informatieve website (of een blog). En kom je er zelf niet uit, dan kan je indien nodig beroep doen op onze diensten.

Deze gastblog werd verzorgd door Contany.nl

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.