Homebeter bloggen13 leuke weetjes over bloggen
0
(0)

Het zal je misschien al zijn opgevallen: als ik blogtips rondstrooi dan wil ik daar graag ook meetbare resultaten aan koppelen. Het is echter moeilijk om diezelfde resultaten te behalen met ieder blog. Daarom ben ik de eerste om de cijfers meteen ook te relativeren. Maar hierbij dus toch leuke weetjes over bloggen met cijfermateriaal. 13 dingen om rekening mee te houden als je van je blog een succesvol project te maken.

1. 80% van je bezoeken is nieuw

80% van je bezoekers zijn nieuw: probeer die bezoekers meteen duidelijk te maken waar je blog over gaat, zodat ze terugkomen voor meer. Doe inspanningen op social media om meer terugkerende bezoekers te krijgen. Op Blogtrommel.com zijn iets minder dan 70% van de bezoekers nieuw. Het aantal terugkerende bezoekers opkrikken blijkt een lastig karwei.

2. 5x meer bezoeken

Blogs die iedere dag publiceren krijgen 5 keer meer bezoekers dan blogs die slechts eens per week een nieuw artikel online zetten. Kan kloppen, maar de kwaliteit van die artikelen moet dan wel op een behoorlijk niveau blijven.

3. 53% meer blogverkeer

Eens er meer dan 50 artikel op je blog te vinden zijn zou het verkeer naar je blog met zo’n 53% moeten gestegen zijn, met 300% bij 100 posts en met 450% bij 200 artikelen. Dat lijkt me wat optimistisch allemaal. Het kan kloppen, maar alleen als je vanaf de eerste dag al voldoende kennis hebt van SEO en van meet af aan actief bent op social media.

4. 1.500 woorden

Langere artikels krijgen meer backlinks. Daar heb ik nog geen harde bewijzen van gevonden hier. Wel is het zo dat echt langere artikels (waarbij echt in de diepte wordt gegaan) de neiging hebben goed te scoren in Google. Zeker op zwaar beconcurreerde zoektermen.

5. Plaatjes zijn belangrijk

Ze trekken lezers naar je artikelen toe. Bovendien verrijken ze je content. Ook, en misschien vooral in de ogen van Google. De SEO van je blog vaart er wel bij.

6. Veel shares = geloofwaardigheid

Goed 40% van je lezers meet de geloofwaardigheid van je artikel af aan het aantal keren dat het is gedeeld op social media. Maak het je lezers zo makkelijk mogelijk om je blogberichten te delen via social media. Plaats dus (deel)knoppen voor social media bij je artikels.

7. 2 belangrijke elementen voor de geloofwaardigheid van je blog

 1. Interessante en leuke artikelen (ja, duuuhh)
 2. Netjes opgemaakte teksten in een leuk blogdesign, zij het niet té blits

Maak hier je topprioriteit van!

8. Maandag topdag voor blogs

Statistisch gezien worden de meeste blogs op maandag (voormiddag) gelezen. Ook op Blogtrommel.com is maandag een topdag qua verkeer. Dat is eigenlijk best opmerkelijk aangezien ik op maandag zelden of nooit een artikel publiceer.

9. Meer shares op donderdag

Blijkbaar worden op donderdag extra veel artikelen gedeeld op social media. Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe dit zou komen. Zelf heb ik nog niks opgemerkt in die zin. Jullie??? Maar als het waar is dan is het natuurlijk best verstandig om (ook) op donderdag een artikel te publiceren op je blog.

10. De kracht van je volgers

Blog(ger)s met veel volgers (op social media) krijgen meer verkeer (het zijn bovendien vaak terugkerende bezoekers) en meer backlinks. Voor Blogtrommel.com verviervoudigde het aantal volgers sedert 2013 en verdrievoudigde het verkeer naar dit blog.

11. Meerdere auteurs

63% van de mensen vinden je blog geloofwaardiger als de content is gemaakt door meerdere auteurs. Overweeg daarom om iets met gastbloggen te doen.

12. Redactionele artikelen versus commerciële inhoud

70% van de mensen zeggen meer te leren over een product of merk uit een redactioneel artikel dan uit een advertentie of een advertorial. Daar hoeven we verder geen tekeningetje bij te maken, toch?

13. 4x meer leads

Blogs die dagelijks publiceren genereren 4 keer meer leads dan blogs die slechts één keer per week een nieuw artikel publiceren…

Tot zover dus enkele leuke weetjes over bloggen. Welk cijfer verrast jou eigenlijk het meest? En merk jij iets van het feit dat op donderdag meer berichten zouden worden gedeeld?

Ik ben benieuwd!
13 leuke weetjes over bloggen

Bron: Socialmarketingwriting.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

6 reacties op “13 leuke weetjes over bloggen”

 1. Godelieve avatar

  Zelf heb ik vanaf het begin best veel lezers en vooral veel trouwe terugkerende lezers. Nu ik richting de 100 artikelen ga op mijn blog zie ik steeds meer verkeer uit google komen, maar of deze mensen nog een keer terugkomen daar heb ik geen idee van. Laat staan dat deze mensen vinden wat ze zoeken.
  Wat ik wel merk is dat als je zelf aandacht schenkt aan andere bloggers op verschillende manieren zowel op hun eigen blog als op het eigen blog en op twitter, de gunfactor ook mee gaat spelen. Daar haal ik persoonlijk meer plezier uit dan aan hoge bezoekersaantallen.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja, de wederkerigheid is een zeer krachtig wapen (en jij kan er heel goed mee overweg). 😉

 2. Sanne avatar

  Ik lees wel mee met je blog, maar deze keer wil ik toch eens reageren. 1500 woorden, vind ik nog al veel en eerlijk gezegd lees ik die artikels dan niet. Mijn artikels tellen meestal tussen de 300 en 750. Ik zou het niet kunnen.

  Het onderwerp van een blog speelt ook een grote rol in de bezoekers. Iemand die over de natuur blogt, zal in het weekend meer bezoekers krijgen en op feestdagen. Iemand die blogt over het moeder zijn, zal meer bezoekers hebben in de avond. 🙂

  Alleen de sociale media heb ik nog niet echt onder de knie. 🙂

 3. Aritha avatar

  Heel leuk om te lezen. Sommige dingen ga ik nu echt in de gaten houden natuurlijk.
  Mijn blog is al vrij oud en ik heb een vast aantal bezoekers.

 4. f.kaman avatar

  Leuk artikel met een aantal herkenbare zaken.
  – in mijn geval zal ongeveer 90% nieuw zijn, dus ik ben vooral afhankelijk van de zoekmachines.
  – Ook het statement 53% meer verkeer herken ik. Na ongeveer 60 artikelen begon het verkeer een beetje op gang te komen. Blijkbaar is er een soort ‘kritische massa’ aan berichten nodig voor het zoekmachineverkeer een beetje op gang komt.
  – Twitter levert mij weinig verkeer op; ongeveer 1 bezoek in de 2 a 3 dagen. Nu heb ik geen massa volgers, dus dat kan wellicht invloed hebben. Ik heb de indruk dat Twitter meer ondersteunend is; even kletsen, vertellen wat je leuk vind enz. Het levert bij mij geen bezoekers op, wel inspiratie
  Mijn natuurblog is vooral op zaterdag en zondag in trek. Vermoedelijk gaan dan mensen de natuur in en stellen vervolgens vragen aan een zoekmachine.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Voor mij is Twitter het belangrijkste social media-kanaal. Maar inderdaad, vooral ook vanwege de informatie en inspiratie die voorbijkomt.

   Maar – en dat is zo met alle social media – het kost wat tijd en een beetje strategie om van daaruit bezoekers naar je blog te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.