13 leuke weetjes over bloggen

Het zal je misschien al zijn opgevallen: als ik blogtips rondstrooi dan wil ik daar graag ook meetbare resultaten aan koppelen. Het is echter moeilijk om diezelfde resultaten te behalen met ieder blog. Daarom ben ik de eerste om de cijfers meteen ook te relativeren. Maar hierbij dus toch leuke weetjes over bloggen met cijfermateriaal. 13 dingen om rekening mee te houden als je van je blog een succesvol project te maken.

1. 80% van je bezoeken is nieuw

80% van je bezoekers zijn nieuw: probeer die bezoekers meteen duidelijk te maken waar je blog over gaat, zodat ze terugkomen voor meer. Doe inspanningen op social media om meer terugkerende bezoekers te krijgen. Op Blogtrommel.com zijn iets minder dan 70% van de bezoekers nieuw. Het aantal terugkerende bezoekers opkrikken blijkt een lastig karwei.

2. 5x meer bezoeken

Blogs die iedere dag publiceren krijgen 5 keer meer bezoekers dan blogs die slechts eens per week een nieuw artikel online zetten. Kan kloppen, maar de kwaliteit van die artikelen moet dan wel op een behoorlijk niveau blijven.

3. 53% meer blogverkeer

Eens er meer dan 50 artikel op je blog te vinden zijn zou het verkeer naar je blog met zo’n 53% moeten gestegen zijn, met 300% bij 100 posts en met 450% bij 200 artikelen. Dat lijkt me wat optimistisch allemaal. Het kan kloppen, maar alleen als je vanaf de eerste dag al voldoende kennis hebt van SEO en van meet af aan actief bent op social media.

4. 1.500 woorden

Langere artikels krijgen meer backlinks. Daar heb ik nog geen harde bewijzen van gevonden hier. Wel is het zo dat echt langere artikels (waarbij echt in de diepte wordt gegaan) de neiging hebben goed te scoren in Google. Zeker op zwaar beconcurreerde zoektermen.

5. Plaatjes zijn belangrijk

Ze trekken lezers naar je artikelen toe. Bovendien verrijken ze je content. Ook, en misschien vooral in de ogen van Google. De SEO van je blog vaart er wel bij.

6. Veel shares = geloofwaardigheid

Goed 40% van je lezers meet de geloofwaardigheid van je artikel af aan het aantal keren dat het is gedeeld op social media. Maak het je lezers zo makkelijk mogelijk om je blogberichten te delen via social media. Plaats dus (deel)knoppen voor social media bij je artikels.

7. 2 belangrijke elementen voor de geloofwaardigheid van je blog

 1. Interessante en leuke artikelen (ja, duuuhh)
 2. Netjes opgemaakte teksten in een leuk blogdesign, zij het niet té blits

Maak hier je topprioriteit van!

8. Maandag topdag voor blogs

Statistisch gezien worden de meeste blogs op maandag (voormiddag) gelezen. Ook op Blogtrommel.com is maandag een topdag qua verkeer. Dat is eigenlijk best opmerkelijk aangezien ik op maandag zelden of nooit een artikel publiceer.

9. Meer shares op donderdag

Blijkbaar worden op donderdag extra veel artikelen gedeeld op social media. Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe dit zou komen. Zelf heb ik nog niks opgemerkt in die zin. Jullie??? Maar als het waar is dan is het natuurlijk best verstandig om (ook) op donderdag een artikel te publiceren op je blog.

10. De kracht van je volgers

Blog(ger)s met veel volgers (op social media) krijgen meer verkeer (het zijn bovendien vaak terugkerende bezoekers) en meer backlinks. Voor Blogtrommel.com verviervoudigde het aantal volgers sedert 2013 en verdrievoudigde het verkeer naar dit blog.

11. Meerdere auteurs

63% van de mensen vinden je blog geloofwaardiger als de content is gemaakt door meerdere auteurs. Overweeg daarom om iets met gastbloggen te doen.

12. Redactionele artikelen versus commerciële inhoud

70% van de mensen zeggen meer te leren over een product of merk uit een redactioneel artikel dan uit een advertentie of een advertorial. Daar hoeven we verder geen tekeningetje bij te maken, toch?

13. 4x meer leads

Blogs die dagelijks publiceren genereren 4 keer meer leads dan blogs die slechts één keer per week een nieuw artikel publiceren…

Tot zover dus enkele leuke weetjes over bloggen. Welk cijfer verrast jou eigenlijk het meest? En merk jij iets van het feit dat op donderdag meer berichten zouden worden gedeeld?

Ik ben benieuwd!
13 leuke weetjes over bloggen

Bron: Socialmarketingwriting.com

4

6 Responses

Show all responses
 1. Godelieve
  31 oktober 2015
  • Sharp Ben
   1 november 2015
 2. Sanne
  31 oktober 2015
 3. Aritha
  30 oktober 2015
 4. f.kaman
  30 oktober 2015
  • Sharp Ben
   1 november 2015

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.