Homebeter bloggenSchrijftipsWees zuinig met seks en sensatie

Wees zuinig met seks en sensatieDestijds zorgde deze blogpost voor een niet onaardige piek in de bezoekersstatistieken van dit blog. Het bericht zal dus wel goed geschreven geweest zijn. Ongetwijfeld zal het bericht een aantal prangende vragen van “beginnende bloggers” hebben beantwoord. Tenminste, daar ga ik gemakshalve van uit.

Toch kan dat niet alles verklaren. De titel van het stuk zal er ook wel wat mee te makken hebben gehad. En natuurlijk speelde ik het spelletje mee door het bericht op een suggestieve manier neer te zetten op de diverse sociale media. Zo ben ik dan wel weer!

Iedere blogger met zelfs maar een klein beetje ervaring zal het je vertellen: een sensationele titel boven je blogartikel is meer dan het halve werk. Voeg daar nog een prikkelende (uitgelichte) afbeelding aan toe en je opdracht als blogger – je stuk ook effectief gelezen krijgen bij een zo goot mogelijke groep mensen – zit er al voor 85% op, nog voor je ook maar één letter hebt geblogd (sorry, enige zin voor overdrijving is ook mij niet vreemd). 😉

Hebben we nu dan de magische formule van een succesvol blog te pakken? De verleiding is inderdaad groot om je royaal te bedienen van porties seks en sensatie, om telkens opnieuw datzelfde trucje dunnetjes over te doen. Was het maar zo makkelijk!

In de eerste plaats moet er op zijn minst enig verband blijven bestaan tussen de smeuïge kop boven je stukje en wat je in je bericht vertelt. Bovendien zijn veel van je volgers ook fervente lezers en die kennen intussen echt wel het klappen van de zweep. Je kan een paar keer op de verrassing spelen, maar daarna is je liedje uit.

En dan is er nog de kans dat je stukje met die lekkere hoofding alleen gevonden wordt door die pervert op zoek naar schunnigheden. Tot daar aan toe, maar het zou zomaar kunnen dat je blog NIET gevonden wordt door de mensen voor wie je blog bedoeld is.

Wees zuinig met seks en sensatie. Sensatie wordt afkeer. Afkeer wordt gewoonte. Gewoonte wordt onverschilligheid. En het gaat snel!

photo credit: Thomas Hawk via photopin cc

.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.