Homebeter bloggenBloginspiratorLeuk blogformat: Afluister donderdag

Leuk blogformat: Afluister donderdag

Een blogger kan niet elke keer het warm water opnieuw uitvinden. Dus kunnen regelmatig weerkerende formats een uitkomst bieden.

Wat is een blogformat?

De term “format” is afkomstig uit de amusementsindustrie. Het is een min of meer vaststaand sjabloon voor een programma met bepaalde zeer herkenbare elementen en – als het goed is – succesformules.

Hetzelfde principe kan je ook toepassen op je blog mocht je dat willen. Dat heeft mijns inziens drie belangrijke voordelen:

  • Als blogger hoef je niet telkens van voren af aan opnieuw te beginnen (het stramien zit al in je hoofd)
  • Je biedt je lezer/volger zeer herkenbare content aan (en maakt je weblog dus met de klap een stuk persoonlijker)
  • Je trouwe lezer weet meteen wat hij kan verwachten

Op de blog af en Warm aanbevolen zijn naar mijn aanvoelen twee duidelijk herkenbare blogformats op Blogtrommel.com.

Eerder al passeerden enkele leuke blogformats de revue.

Op een van de vele zwerftochten langsheen de blogosfeer stootte ik wederom op een leuk en origineel blogformat. Suus, eigenaar van Sowiesosuus.nl komt met: Afluister donderdag.

De titel van het bewuste format laat alvast weinig aan de verbeelding over.Zelf vertelt ze:

“…Mensen intrigeren mij en de gesprekken die ze open en bloot de ether in slingeren wellicht nog iets meer. Juist daarom denk ik dat ik dit soort gesprekken, die in principe niet voor mij bedoeld zijn, overal hoor. Het kan een gesprek zijn tussen twee of meer mensen in een koffiecafé, in de trein of een gesprek dat iemand aan de telefoon voert. In het laatste geval kan ik de ander niet horen en hoor ik alleen de vragen en antwoorden van de beller in de ruimte waar ik mij bevind. Dat is voor voor mij een waar cadeautje…” meer lezen

Als je de volgende keer nog eens je beklag doet over je baas, vriend(in) of partner buiten je eigen bad- of slaapkamer, kijk dan eerst even goed om je heen: Big brother is watching you!

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.