Homereview en recensieGratis online cursus contentmarketing

Contentmarketing is hot en hip. Marketinggoeroe Seth Godin doet er nog een paar schepjes bovenop en zegt glashard: “Content marketing is the only marketing left.” Vanwaar die uitspraak, en hoe kunnen we een en ander toepassen op ons blog(gen)? Het wordt je duidelijk in deze online cursus contentmarketing die helemaal gratis naar je toekomt.

Contentmarketing is voor sommigen misschien een vies woord. Toch moet zowat ieder blogger met een spat ambitie er vroeg of laat mee aan de slag. En massa’s bloggers zijn er nu al – vaak onbewust – mee bezig.

Wat leer je in de cursus?

En wie zich inlaat met contentmarketing wordt om de oren geslagen met een boel jargon. Dus worden in de eerste plaats veel contentmarketing-begrippen uitgelegd. De cursus telt – naast de inleiding – 5 hoofdstukken:

  1. Wat is contentmarketing?
  2. De voordelen van contentmarketing (het zijn er 7)
  3. De wereld van zoekmachines
  4. De contentstrategie
  5. Tips voor contentmarketing

Contany.nl, de verantwoordelijke uitgever van deze cursus, levert professionele webteksten en blogservices aan. Het hoeft dan ook niet echt te verbazen dat er heel wat aandacht gaat naar de rol van een blog in de contentmarketingstrategie. Dat komt tot uiting in het laatste hoofdstuk.

Wie de cursus doorneemt heeft in maximaal een uurtje de basisprincipes van internetmarketing mee en kan met praktische tips aan de slag op zijn eigen site.

Voor wie is deze online cursus contentmarketing?

De cursus kan een heel breed publiek aanspreken. Maar voor wie ervan droomt om (ooit) producten of diensten aan de man te brengen via het wereldwijde web, is dit een aanrader. En dan zijn er nog de:

  • studenten communicatiewetenschappen
  • ambitieuze bloggers
  • zzp’ers met een website en/of blog
  • eigenaars van webshops

Allemaal kunnen ze een stukje wijzer worden van deze cursus contentmarketing, die nu gratis ter beschikking wordt gesteld. Weinig te verliezen, dus!

foto: Contany.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.