Homebeter bloggen11 leuke About pagina’s

Naar het schijnt behoort zo’n About-pagina tot de belangrijkste pagina’s op je blog. Nogal wat bloggers vinden een Over mij-pagina echter één van de moeilijkste dingen om te maken. Want ja, wat zet je er zoal in? Hier vind je alvast enkele tips voor het maken van leuke About-pagina’s.

Doel van zo’n About-pagina?

 • je lezer een glimp laten opvangen van diegene die achter het blog in kwestie zit
 • je lezer aanzetten om meer van je (blog) te lezen
 • je lezer tonen wat je allemaal in je mars hebt

Verder kunnen we er uren over doorbomen. Liever neem ik je mee naar enkele Over-mij-pagina’s die mij in het oog springen/sprongen.

11 leuke about pagina’s

Een snuifje humor, een snuifje (zelf)spot

“Lenneke de Groot – een 23-jarige Utrechtse en een sociaal mediameisje. Ik doe dingen op en met het internet, met veel liefde. Fervent voorstander van sarcasme, groot fan van overdrijven en humor. Mijn lievelingszin is ‘shut up and write’, maar vaker roep ik ‘ik heb honger’. Als ik niet schrijf, ben ik aan het eten of loop ik ergens te shinen in een hamburgertrui…” Meer lezen?

Zakelijk, niet onpersoonlijk

“… Mijn hart ligt echter bij creatief schrijven. Ik volgde ooit de enge blogcursus van Kitty Kilian en startte begin 2014 als zelfstandig schrijftrainer. Veel inspiratie voor mijn blogs haal ik uit literatuur. Ondanks het feit dat mijn weken momenteel bomvol zitten, probeer ik zo veel mogelijk te bloggen.
Met persoonlijkheid en lef.

En het werkt, want jij hebt zojuist deze tekst gelezen.

Wil jij ook dat jouw teksten worden gelezen?

Dat jouw blogs worden gedeeld en geretweet?

Geef je dan op voor mijn blogcursus.” Meer lezen?

Jezelf niet té serieus nemen

“… Deze site gaat over precies dat; over hoe minder geleefd te worden.

Mijn naam is Percy Tienhooven, 30 jaar, en samen met mijn vriendin Iris woon ik in Nieuwegein. Op deze site schrijf ik over mijn diverse “Lifehacks” waarmee ik probeer een juiste balans te vinden tussen lichaam en geest, werk en privé. Spiritueel en materieel.

En dat allemaal in deze prachtige, hectische 21ste eeuw.

Noem het persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, bewust leven of lekker zen, het is allemaal goed. Maar wat echt van belang is, is dat we op het eind van ons korte bestaan allemaal kunnen zeggen:

“YES! Dat was gaaf.” Meer lezen?

Combi zakelijk/Persoonlijk?

“… Ik eet, schrijf, reis en geniet, in willekeurige volgorde. Die combinatie is tevens wat ik hier doe op Wat zij zegt. Ik schrijf over reizen, eten en genieten…” Meer lezen?

Veel woorden?

“… Ben je er nog steeds en benieuwd naar wat meer informatie over mij?
Ik krijg geen genoeg van films en muziek. Schrijf het liefste over allebei en uren langs. Daarnaast bezoek ik veel musea en ga ik het liefste een lang weekend op citytrip naar een volledig nieuwe stad of eentje waar ik maar geen genoeg van krijg. Groot staatsgeheim is dat ik kind of een nerd ben, vroeger archeoloog én architect wilde worden en ik nu droom over een volgend leven als web-developer. In de tussentijd werk ik als content creator en international coördinator voor DaWanda aan creatieve content en heb ik het DIY-virus ook goed te pakken.
Algemeen bekend feit? Ik heb een haat-liefdeverhouding met binge-watching en kan ik dat dankzij Netflix tot in extremen doorvoeren. Want van extremen ben ik ook, ik houd niet van half werk: het is alles of niets…”
Meer lezen?

Even aanstippen wat jouw blog anders doet…

“All Day Every Daisy gaat over alles waar ik blij van word. Ik? Dat is Daisy. 30 jaar, net gaan samenwonen in Utrecht, freelance van alles, verslaafd aan reizen, gek op eten en geboren met twee rechterhanden. Op All Day Every Daisy vind je een vrolijke mix van reisverhalen, keukengeheimen en doe-het-zelf projecten. En als het even kan stop ik al die inspiratie in een duurzaam jasje. Doe ermee wat je wilt, zolang je het maar doet met een lach!…” Meer lezen?

Zakelijk, persoonlijk en toch zeer compact

“… Mijn naam is Martha Pelkman, ik ben tekstschrijver, blogger en websitemaker. Ik heb zwarte band in karate en in het schrijven van intimiderend goede teksten…” Meer lezen?

Je lezer meteen doen watertanden?

“… Samen met fotografe Nicole Franken vormt ze het reislustige duo Nomad&Villager twee heus wel coole chicks op leeftijd. Tijdens hun reizen ontmoeten ze wonderlijke mensen zoals de zelfbenoemde koning van de liefde Manolo Gozala, worden ze met een tractor ontzet uit een Noors ravijn en overleven ze met meer pijn dan moeite een sessie vuurlopen…” Meer lezen

Een tikje mysterieus

“… Kijkt met de nodige dosis wonder, scepsis én humor naar de wereld en hoopt dat dit zich weerspiegelt in de stukjes op dit blog. Mijn personal pro’s staan gebundeld op een heuse ‘Sneeze page’. Kwestie van ‘n leesdraad aanreiken in dit eigen-zinnige labyrint…” Meer lezen

Verlaat gebaande paden en verras je lezer

“‘Mag ik bij je gastbloggen?’ vroeg een vriend in augustus 2014. Hij schreef een paar lieve humorvolle blogs om me weer aan het lachen en aan het schrijven te krijgen.

‘Ja natuurlijk!’ dacht ik. ‘Maar dan moet je wel een mooi huisje krijgen voor die blogs.’…” Meer lezen

Compacte “Over-mij” met eigen jargon

“De jonge leeftijd van 21

Een schat van een lief die ik ‘mijne Sjoe’ noem

Woont gezellig samen met mama, papa en hét lief

Heeft zoals velen de passie voor het naaien gevonden

Geen standaard kledingmaat maar een curvie…” Meer lezen?

Tot zover enkele leuke About pagina’s die je misschien wat inspiratie kunnen bezorgen. Ik wens je alvast veel succes wanneer je met de jouwe aan de slag gaat…

 12 reacties op “11 leuke About pagina’s”

 1. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Leuke tips en voorbeelden. Ga ik zeker mee aan de slag!

 2. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Leuke voorbeelden, kan ik zeker inspiratie uit putten, ik denk dat ik de humoristische toer opga 🙂

 3. Lenneke avatar

  Wat leuk dat ik hierbij sta! Thanks!

 4. Hendrie avatar

  Op Google Analytics blijkt dat de Over Mij pagina erg vaak bezocht wordt. Grappig is dat. Ik ga hem binnenkort ook maar eens wat hipper maken. Bedankt voor de inspiratie!

 5. Barbara avatar

  Leuke post weer, toch denk ik dat bij jezelf blijven belangrijker is dan de meest ludieke originele about pagina, want als de inhoud daar niet mee strookt schiet het niet op 🙂

 6. Marjolein avatar

  Wat een fijne tips zeg! Ik mijn ‘about’-pagina al een poos geleden geschreven. Maar mag dus wel wat meer aandacht krijgen als ik het zo lees! Dank hiervoor! groetjes, Marjolein

 7. Percy avatar

  BENNN!!! NOG NIET!!! De afgelopen week flink bezig geweest om mijn site te verbouwen, BEHALVE mijn about pagina. Die ga ik volgende week doen 😛 Toch cool dat ik erbij sta. Merci!

  En weetje waarom ik die als laatste doe? Omdat die about pagina VERREKTE moeilijk is inderdaad. Heel raar, want ik schrijf aardig wat over mijzelf, maar dit vind ik toch lastig. Kost serieus wat aandacht, maar ik zie in mijn google analytics dat hij inderdaad belangrijk is. Dus volgende week even voor zitten.

  Ik vind jouw about page ook best wel cool. Lekker luchtig en ik krijg een goed beeld van je. Dus die van jou mag er ook wel tussen haha

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ow, sorry dat ik je timing niet respecteerde… 😉 Wanneer je nieuwe About-page online is zal ik er ook hier melding van maken. Hij zal immers vast ook de moeite waard zijn….

 8. Diana avatar

  Ik ben vereerd dat mijn pagina hierbij staat!

 9. Annelies avatar
  Annelies

  Wat een leuke about pagina’s allemaal. Ik heb ‘gewoon’ en stukje geschiedenis over mezelf opgeschreven, wel leuk hoor, maar niet zo leuk als de bovenstaande bloggers. Mijn Disclaimer pagina, daar krijg ik wel veel mailtjes over. Die blijkt grappig te zijn.

 10. Leoni avatar

  Fijn stuk! Hier heb ik wel wat aan. Ik vind het ook erg moeilijk om over mezelf te schrijven, ik kreeg echter laatst de tip om jezelf in derde persoon te omschrijven, op een 1 of andere manier wordt het dan makkelijker omdat je het gevoel hebt dat het niet meer over jezelf gaat ofzo haha.

 11. Japke avatar
  Japke

  Fijn om dit te lezen, Ben! Ik heb mijn website nog niet zo lang, en de ‘over mij’ pagina zat een beetje weggedrukt in mijn systeem. De reden waarom zo’n pagina moeilijk wordt gevonden is volgens mij omdat je iets van jezelf erin laat zien en daarvoor moet je uit je comfortzone stappen. In ieder geval betekent deze post voor mij dat ik weer even naar mijn ‘over mij’ pagina moet gaan kijken. Leuk dat ik nu een aantal voorbeelden kan bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.