(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsFRinfographicVoor alles de juiste lengte

Voor alles de juiste lengteOok en misschien vooral op het internet is de juiste lengte echt wel van belang. Voor alle duidelijkheid: hier gaat het om de juiste lengte – gemeten naar het aantal karakters per item. Op die manier komt je harde online werk maximaal tot zijn recht. Een overzichtje:

 • Een tweet: 100 karakters
 • Een url/domeinnaam: 8 karakters
 • Een onderwerpregel voor e-mail: 28 tot 39 tekens
 • Een title tag: maximaal 55 karakters
 • Een kop boven een artikel of blogpost: maximaal 6 woorden
 • Lengte van een blogpost: maximaal 1600 woorden (leestijd ca. 7 minuten)
 • Duur van een seminar: ca. 18 minuten
 • Totale lengte van eerste regel van een snippet (één zoekresultaat in Google): 60 tekens
 • Voor alles de juiste lengte

Bron: Pinterest

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Nieuwste berichten

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


7 reacties op “Voor alles de juiste lengte”

 1. Van het bovenstaande gebruik ik alleen blogberichttitels en die wens ik nog korter te hebben zodat ze in de zijkolom op 1 regel passen inclussief de naam van een reageerder. En dan wil ik ook nog in die titels een datumaanduiding. Kortom ik hou voor een titel maar een paar woorden over, en vind dat goed te doen. Ik erger me aan titels die 3 regels beslaan en waarin eigenlijk al het hele verhaal te lezen is.

  Dit lengteprobleem ken ik vooral van overheadsheets en later powerpointpresentaties. Afhankelijk van de groepsgrootte gebruiken makers daarvan veel te kleine letters, te lange en teveel regels. Er worden zelfs complete excelbestanden getoond met 30 kolommen en 50 regels die achter in de zaal echt niet te lezen zijn.

 2. Jeetje dat is wel weer veel om rekening mee te houden. Ik denk niet dat me dat altijd gaat lukken. Ondanks het feit dat ik een behoorlijke controlfreak en perfectionist ben, heb ik inmiddels wel geleerd dat niet alles perfect kan zijn of moet zijn. Maar goed de perfectionist in mij gaat proberen om deze wijsheid toe te passen.

 3. Dan bij deze maar een muts die zich echt niet bezighoudt met hoeveel tekens voor dit of dat… als mijn titel uit 7 woorden bestaat, so be it! Dan maar minder ideaal of goed gevonden door google! Mezelf blijven is net iets belangrijker dan alles in een bepaald aantal tekens proppen!

  • @Chris, @Morgaine, @Barbara: Het betekent uiteraard niet dat al je inspanningen op niets uitdraaien als je je niet aan deze “regels” houdt. Je kan niet overal rekening mee houden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.