Homebeter bloggenNot provided zoekwoorden vinden gaat makkelijk
0
(0)

Het kan raar klinken, maar de not provided zoekwoorden vinden is – en was – nooit echt een probleem. De oplossing bestaat erin je blog te koppelen aan Google Search Console.

Het is verdraaid handig te  weten via welke zoekwoorden je blog zoal gevonden wordt. Daar kan je als blogger namelijk handig gebruik van maken door je site nog verder te optimaliseren voor die bepaalde zoektermen. Zo kan je op termijn nog beter scoren in Google.

Een heel aantal jaren geleden waren de meeste zoektermen waar een blog op gevonden werd gewoon zichtbaar in Google Analytics – of in een ander degelijk programma waar je webstatistieken kon bijhouden. Maar om redenen die niet helemaal duidelijk zijn besloot Google om meer en meer zoekwoorden te verbergen en ze te catalogeren onder “Not provided.” De zoektermen die nu nog wel zichtbaar zijn in de statistieken vertegenwoordigen sowieso maar een klein percentage van het totale zoekvolume naar je blog. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van apparaten die niet zijn zijn ingelogd op een Google-account.

Maar via Google Search Console kan je dus makkelijk de 1.000 best scorende not provided zoekwoorden vinden. Karel Geenen legt in deze video uit hoe dat gaat. Let wel: het gaat hier om een filmpje uit 2013, dus hij heeft het nog gewoon over Google Webmaster Tools. Ook heeft Karel het op een bepaald moment over trends in zoekopdrachten, maar die functie is in het huidige Google Search Console blijkbaar niet meer te vinden. Erg jammer!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

Eén reactie op “Not provided zoekwoorden vinden gaat makkelijk”

  1. Karine Maes avatar
    Karine Maes

    Zucht, zo moeilijk allemaal. Ik schreef mij al in voor een cursus. Binnenkort.
    Nu nog de laptop van mijn dochter ontvoeren om mee te nemen.
    Ik zoek een kabouter die dat allemaal voor mij fikst als ik slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.