0
(0)

Content is een Engelse term die trouwens niet alleen in de wereld van het bloggen gebruikt wordt. Zowat overal in de communicatiewereld is het begrip alomtegenwoordig. Maar wat is content precies?

Content is eigenlijk de verzamelnaam voor boodschappen en ideeën die via een medium aan de buitenwereld kenbaar kunnen worden gemaakt. Dat kan gaan van spraak en tekst over beeldende kunst tot muziek, film en audio. Content heeft de bedoeling om een boodschap over te brengen naar andere mensen.

Wat is content in de wereld van het bloggen?

Bij zo’n blog hebben we het dan uiteraard over online content, en dan nog vooral over (uitgeschreven) tekstberichten.

De content in blogs kan alle kanten op

Er zijn tal van redenen om te bloggen en dus kan ook de content/de inhoud werkelijk alle richtingen uit gaan. De content kan bestaan uit persoonlijke dagboekfragmenten (die je voor de gelegenheid online zet), familierecepten en je favoriete quotes. Maar voor hetzelfde geld ben je als blogger hyper ambitieus en wil je je eigen kwaliteitskrant naar de kroon steken. Het kan allemaal.

Multimediacontent wordt almaar belangrijker

Bij het ontstaan van blogs – zo’n 20 à 25 jaar geleden – bestonden blogberichten zowat uitsluitend uit tekst. Dat is tegenwoordig wel anders.

In een degelijk blogbericht kan tekst heel makkelijk worden afgewisseld met:

  • foto’s
  • tekeningen
  • infographics
  • video- en/of geluidsfragmenten
  • podcastafleveringen
  • social media-updates
  • screenshots
  • reclamebanners

Het gaat dus wat kort door de bocht om de vraag “Wat is content (voor blogs)?” te beantwoorden met – bijvoorbeeld – “Geschreven online artikels.” Een beetje blog heeft vandaag veel meer van een soort multimediaal magazine.

Wat is er mis met geschreven content?

Sommige die hard bloggers vinden dat een jammere evolutie. Maar het is er eentje die niet terug te draaien is.

Door de jaren heen is het alsmaar makkelijker geworden om andere vormen van content in blogartikelen binnen te brengen. Daarbij komt dat veel lezers liever geen al te lange teksten lezen vanop een scherm. En tot slot is de doorsnee internetter zeer snel afgeleid en altijd op zoek naar manieren om info op de eenvoudigste manier tot zich te nemen.

Wie een beetje succesvol wil bloggen doet er goed aan ook andere vormen van content in een blogbericht te schuiven. Zo kan ook de bezoeker die het niet zo begrepen heeft op lange teksten wat aan je artikel heeft.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?