HomeKennisbank bloggen voor beginnersKorte WordPress-tipsSticky posts maken in WordPress, zo werkt dat
0
(0)

Sommige blogposts wil je graag wat langer in het zicht van je bezoekers houden (bovenaan) de homepagina van je blog. En dan is het handig om sticky posts te maken. In WordPress gaat dat erg makkelijk.

Wat zijn sticky posts?

Sticky posts zijn vastgezette berichten bovenaan je blogpagina. Zoals je weet verschijnt het laatst gepubliceerde blogbericht altijd bovenaan de pagina. Zo komt dat bericht als eerste in beeld bij je lezer als ‘ie je blogpagina bezoekt. Behalve dus wanneer je van een bepaald blogbericht een sticky post maakt. Dan blijft die bewuste blog altijd bovenaan in beeld, ook al publiceerde je intussen al nieuwe blogs.

In sommige WordPress-thema’s krijgen vastgezette berichten ook een wat andere opmaak en indeling in he blogoverzicht zodat deze ook extra in het oog springen bij je lezers.

Belangrijke opmerking: sticky posts werkt alleen met blogberichten, niet met vaste pagina’s.

Waarom is zo’n sticky post nuttig?

Het “probleem” met blogberichten is dat ze steeds verder in het blogarchief zakken naarmate er meer blogs online komen. En eens ze van het eerste scherm zijn verdwenen worden ze steeds moeilijker vindbaar voor je lezers. Vaak is dat niet zo erg, omdat blogs vooral gericht zijn op het laatste nieuws, maar bepaalde berichten wil je soms toch graag langer in beeld houden bij je bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke mededelingen, de uitslag van een winactie op je blog of de blogpost waarin je je bezoekers oproept om deel te nemen aan een online enquête.

Een blogpost sticky maken (vastzetten) is makkelijk in WordPress

Dit is je werkwijze:

  1. Open/bewerk het blogbericht dat je sticky wil maken
  2. Klik in de taakbalk rechts op Instellingen (tandwieltje)
  3. Kies dan voor de sectie Bericht
  4. Ga naar het kopje Status & zichtbaarheid
  5. Daar kan je het selectievakje Plak aan de bovenkant van het blog aanvinken
  6. Sla je werk op

De andere mogelijkheid bestaat erin in het berichtenoverzicht van je WordPress-dashboard te zoeken naar het bericht dat je wenst vast te zetten, vervolgens naar Snel bewerken te gaan en het selectievakje Dit bericht sticky maken aan te vinken.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?