Bloggen met WordPress.com: dé keuze voor een gratis blog

Of je nu graag een persoonlijk online dagboek wil bijhouden, je schrijftalenten wil bijspijkeren of gewoon je vrienden en familie thuis op de hoogte wil houden van je avonturen tijdens je lange reis, er zijn tal van goeie redenen om een gratis blog te beginnen.

Google even op “gratis blog beginnen” of iets dergelijks, en je krijgt meteen een flink aantal opties voorgeschoteld. Alleen, welk platform kies je nu het best voor je blogproject? Als het van mij afhangt, speel op veilig en kies WordPress.com als thuisbasis voor je gratis blog. WordPress.com is immers een blijver, het biedt de meeste mogelijkheden en als je later eventueel alsnog professioneel wil uitpakken dan kan dat zonder onoverkomelijke problemen.

Bovendien, WordPress is erg populair, online is er heel veel informatie en hulp te vinden. Flink wat mensen zijn vertrouwd met het platform. Altijd handig wanneer je ergens tegenaan loopt en hulp nodig hebt om je probleem te verhelpen.

Bloggen met WordPress.com: tutorial met extra uitleg

Vind op deze pagina’s een compacte maar volledige tutorial rond WordPress in zijn gratis versie. Al moet ik toegeven dat de blokeditor van WordPress.com niet wezenlijk anders werkt dan die op WordPress.org. Dat was vroeger weleens anders.

Af en toe geef ik graag wat handige tips en weetjes die je misschien niet elke dag hoort. Ik put daarvoor uit ruim 10 jaar ervaring als blogger. Je zal snel merken: bloggen met WordPress.com is niet zo moeilijk.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels