HomeHow toF.lux: geen last meer van vermoeide ogen én beter slapen

F.lux: geen last meer van vermoeide ogen én beter slapen

Vandaag wederom geen echte blogtip. Hoewel, het helpt zo’n blog natuurlijk ook als de blogger een beetje in conditie blijft. Wie vaak uren achter elkaar achter de pc zit – zeker in de avonduren –  moet F.lux installeren!

Wat is F.lux?

F.lux is een klein programmaatje dat de lichtintensiteit en de kleur van je computerscherm aanpast doorheen de dag. Dat kan bijna onmerkbaar gebeuren. De software is gratis te installeren en te gebruiken.

Waarom F.lux gebruiken?

F.lux pst de lichtintensiteit van je computerscherm aan aan het moment van de dag.Een computerscherm is ontworpen voor gebruik bij daglicht. Het geeft dus een felblauw licht af. Ideaal voor overdag, maar veel minder aangewezen ’s avonds en ’s nachts. Dan ben je beter af met een monitor die wat zachtere kleuren toont.

Zit je ’s avonds nog lang naar een onaangepast scherm te staren, dan speel je een beetje met je biologische klok. Je maakt je lichaam wijs dat het nog volop dag is, en dus wordt de slaap uitgesteld.

F.lux zal ervoor zorgen dat je beeldscherm na zonsondergang een soort oranje gloed krijgt. Dat is een beetje meer in overeenstemming met de natuurlijke lichtkleur van dat moment van de dag.

[wp_ad_camp_3]

Wat zijn de voordelen van F.lux?

Zelf gebruik ik F.lux al een paar weken. En het werkt wel moet ik zeggen. In de avond is het beeldscherm wat zachter gekleurd, hetgeen sowieso zorgt voor meer rust aan de ogen. En ik heb ook de indruk dat ik ’s nachts de slaap beter kan vatten. Allemaal pure winst dus!

F.lux installeren…

…gaat heel simpel! Ga naar Justgetflux, download het programma en installeer het op je computer. Het enige wat je dan nog moet doen is je locatie ingeven. Zo kan de software zich synchroniseren met jouw computersysteem. In mijn geval gebeurde dat zelfs automatisch.

Overigens is F.lux beschikbaar voor Windows, IOS en Android.

Vanaf nu worden de kleuren van je scherm automatisch aangepast aan het moment van de dag. Handig is wel dat je de app tijdelijk kan uitschakelen. Nuttig als je bijvoorbeeld foto’s moet bewerken of bij andere taken waar je liefst een goed zicht hebt op de kleuren.

Foto’s: via Justgetflux


Eén reactie op “F.lux: geen last meer van vermoeide ogen én beter slapen”

  1. Charlotte avatar

    Ik heb flux sinds kort en ben er zo blij mee! Het is inderdaad veeeeeel rustiger voor mijn ogen ’s avonds 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.