Homereview en recensieBloggen als een pro

Over Elja Daae

Ze is – al hoort ze ’t misschien niet zo graag – een echte internetprofessional. Passioneel, gedreven en authentiek blogger. Daarom startte ze in 2010 de Twitterchat #blogpraat. Vandaag is de chat uitgegroeid tot dé place to be voor iedere blogger die de Nederlandse taal machtig is.

Elja is daarmee hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het feit dat ik Twitter een faire kans heb gegeven. Log op een willekeurige maandagavond tussen 19u45 en 21u in op Twitter, volg de hashtag #blogpraat en je begrijpt waarom.

Sinds goed een jaar is er dus ook het boek:

Bloggen als een pro

Bloggen als een pro, Elja DaaeToegeven, de titel (en de ondertitel: ‘in 60 minuten’) van het boek zijn een beetje misleidend. Je zou kunnen denken dat het boek er enkel is voor professionals of voor mensen die willen bloggen met het oog op het genereren van een inkomen middels een blog.

Het tegendeel is waar. ‘Bloggen als een pro’ is er vooral voor mensen die het blogfenomeen willen leren kennen. Wil je als startende blogger meteen een stevig fundament onder je blog (wat je veel frustraties kan besparen), dan moet je het boek zeker op je leeslijst zetten.

Verwacht echter geen uitgeschreven stappenplan. Dit is niet de zoveelste gids naar een succesvol blog (dan is De Blogbijbel wellicht meer wat je zoekt). En hoe enthousiast en aanstekelijk Elja Daae ook, schrijft, ze vergeet gelukkig ook niet te vertellen dat bloggen soms gewoon keihard ploeterwerk is… waar al bij al redelijk makkelijk uit te komen is. Als de motivatie voldoende groot is.

Lees ‘Bloggen als een pro’ en je hebt binnen pakweg 90 minuten een haarscherp beeld van waar het met je weblog naartoe moet. Wat zo’n blog voor jou en je publiek kan betekenen en – vooral – ook wat ervoor nodig is om van jouw stukje internet een doorslaand succes te maken mocht je dat willen. Veel inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland komen voorbij en maken een en ander concreet.

Deze aanrader is overal te koop en kost ca. 12,50 euro

Foto: Eljadaae.nl

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.