Homesocial mediaTwitterWat had je graag geweten ALVORENS je begon te bloggen?
0
(0)

Niet iedereen laat zich grondig informeren/leest zich in alvorens een blog te beginnen. En dat is misschien… een goede zaak! We zouden allicht een hoop boeiende blogs moeten missen, vrees ik.

Ik deed een kleine rondvraag op Twitter. En gewaardeerde collega’s gaven hun ongezouten mening.

Beste (her)beginnende blogger, doe er je voordeel mee.

En dit rolde er allemaal uit de bus:

My360turn

La vie MamsElle

Beautysome

Rules by Rosita

Ensanne

Ik vind lezen leuk

Foodquotes

Indorotterdammert

Stripe Away

Nancy’s Fashion Style

Papablogger

Mom on top

Travelaar

Lifelicious

Groetjes uit Verweggistan

Miriam Dubbeldam-Druijff

Toch nog een paar positieve noten om mee af te sluiten…

Persoonlijk sta ik ervan te kijken dat weinig mensen klagen over het feit dat bloggen nogal tijdsintensief is. Met hobby’s kijk je natuurlijk niet voortdurend op de klok…

En, wat had jij gaarne op voorhand geweten toen jij aan je blogavontuur begon?

De commentaarvelden zijn open:

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

6 reacties op “Wat had je graag geweten ALVORENS je begon te bloggen?”

 1. Tine de Jong avatar

  Allereerst wil ik schrijven dat ik de artikels die je deelt heel erg interessant vind en soms zitten er blogs bij waar ik ook wat van leert. Complimenten zijn hier dan wel op zijn plaats even. En hier op dit blog zitten mooie reacties bij. Ik schrijf gewoon omdat ik het leuk vind en soms kunnen andere bezoekers/bloggers ook wat steun ontvangen in mijn woorden. .Want ik schrijf ook woorden met een boodschap erin verstopt voor de lezer. Mijn fotografie kan ik er ook bij delen. En ook soms ook mijn eigen video’s . Andere sites om mijn woorden te delen bezit ik niet, en heb dit ook niet nodig want buiten het schrijven geniet ik ook van andere mooie momenten in mijn leven. Vele klagen ook dat ze te weinig bezoekers ontvangen maar ik doe het daar niet voor, al is het altijd wel leuk als men reageren zal en dat doen ook wel soms medebloggers of eens bezoekers. Op mijn natuurwebsite ontvang ik vele bezoekers die geen blog hebben en dat is ook erg leuk omdat aldaar ook vele natuurweetjes staan waar een lezer wat aan kan hebben.

  Anonieme reacties plaats ik zo wie zo niet want wil graag dat men de naam erbij zet, dat is veel persoonlijker. De naam heb ik ook veranderd van mijn blog, en dan duurt het even voor men mij wellicht weer gevonden heeft, maar de naam die ik eerst had trok bezoekers die van mijn blogspot blog even wat anders dachten te vinden. Met Charlotte die reageerde hier dus ook wel mee eens. Maar als pas beginner blogger toen, vond ik de naam die ik eerst had wel mooi. De titel die ik nu heb past ook beter bij mijn woorden wat ik op mijn blog zoal deelt. En ik vind het nog steeds heerlijk om te schrijven daar gedachten er ook zijn om te uiten en ik doe het op deze manier wat mij nog steeds bevalt. De indeling is bij mij ook wat anders dan de doorsnee blogs en dat maakt het bloggen zo leuk. Blogland is zeer gevarieerd en bezoek ook soms andere bloggers en laat als het gaat dan ook mijn reactie achter. Bij sommige lukt dit niet helaas. Ik zal willen zeggen tot mijn mede-bloggers: Blijf gewoon heerlijk je ding doen en geniet ervan. Groetjes Tine

 2. Ximaar avatar

  Van te voren had ik niet meer of minder willen weten als wat ik destijds daarover op het internet vond. En dat was rond 2003 erg weinig. Ben er langzaam ingerold en zeker niet met het idee om het jaren vol te houden.

  Tegenwoordig vind ik het jammer dat er teveel blogs zijn met meer van hetzelfde. Bloggers reageren vooral bij medebloggers die over hetzelfde bloggen. Daardoor is het meer een soort forum geworden. Mensen zonder blog reageerden voorheen ook niet zoveel en dat is na facebook alleen maar minder geworden. Zij bezoeken nu pagina’s van familie en kennissen en kijken steeds minder over de zelf opgetrokken schutting.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Voor mensen zonder blog is de drempel om te reageren ondanks alle inspanningen nog erg hoog, merk ik…

   En veder is er natuurlijk zo’n overaanbod dat men vaak niet de moeite doet om verder te kijken dan de neus lang is. Jammer maar het is niet anders!

 3. Charlotte avatar

  Wat ik graag van tevoren had geweten is dat je GOED moet nadenken over je blognaam, want als je bloggoed loopt zit je er voor de rest van je blogleven aan vast!

 4. Beautysome avatar

  Nu ik het zo terug lees, moet ik toch wel instemmen met vele antwoorden! Vooral ook dat gedoe om cijfers! Ik vind zelf dat ik leuk, grappig en eerlijk schrijf en daarbij mooie foto’s maak. Echter merk weinig waardering daarvan. Het is net als die baas die nooit een schouderklopje geeft.
  Deze blogster gaat ondanks alles gewoon lekker door en hier en daar pas ik wat aan.
  Oh en tijd… daarom doe ik het, lekker bezig te kunnen zijn!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja, het komt er tegenwoordig als blogger op aan om – naast het plezier van het bloggen/schrijven – ook voldoening te halen uit de vele kleine dingetjes. Een like, een deelactie, een zeldzame reactie, een naamsvermelding op een ander blog,…

   Niet altijd even makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.