Homebeter bloggenProfessioneel bloggen op z’n Amerikaans
0
(0)

kosten blog eigen domeinHet is altijd gevaarlijk om appelen met citroenen te vergelijken. Dat geldt ook voor het bloggen, en al helemaal daar waar het erom gaat geld te verdienen met datzelfde blog in een compleet andere markt als de onze. Toch is het precies dat wat we vandaag gaan doen. Omdat het kan. En vooral omdat ik denk dat veel ambitieuze bloggers hier nog wat van kunnen leren.

Een bijverdienste aan je blog overhouden is vandaag de dag niet zo moeilijk. Ik zou in deze niet zeggen dat ’n kind de was zou kunnen doen, maar toch: meer dan een wat vlotte pen, een ietwat aparte kijk op je blogtopic, een minimaal stappenplan en wat doorzettingsvermogen heb je er niet voor nodig. Echter, een volwaardig en duurzaam inkomen uit je blog puren, dat is nog andere koek!

In onderstaande video zien we hoe 2 van de naar schatting 4 miljoen(!) Amerikaanse bloggende moeders van hun hobby een beroep maakten en dat beroep nu combineren met de zorg voor een gezin. Daarbij gaat veel aandacht naar het opzetten van een publicatieschema waarmee zo’n blog kan blijven doorgroeien…

(De eerste 2’30” mag je skippen)

Voor wie geen zin heeft om deze video te bekijken of het Engels onvoldoende machtig is geef ik graag enkele lessen mee die bij mij alvast zijn blijven hangen:

“Als iedere dag bloggen voor jou niet even vanzelfsprekend is als dat het is om je kinderen 3 maaltijden per dag voor te schotelen, zal je grote problemen ondervinden…”

“Je begrijpt, iemand die 2 of 3 keer per week blogt (n.v.d.r: publiceert), dat is een hobbyblogger. Je moet genoeg content op je blog hebben om zoekmachines een goede reden te geven bezoekers naar je blog te sturen…”

“Andere reden waarom je vaak genoeg moet bloggen: de betaalde content mag niet overheersen. Lezers mogen niet het gevoel krijgen dat je voor het geld blogt. Jij moet iemand zijn die geweldige artikelen schrijft en onderwijl ook gewoon de inkomende rekeningen moet betalen.”

“Hoe verhoog je je blogfrequentie? Blog je 2 keer per week? Probeer geleidelijk aan over te schakelen op 3 artikelen per week, dan naar 4 wekelijkse posts enz… Ga niet ineens 10 stukken per week publiceren: je brandt jezelf op én je laat je trouwe volgers die je nu al hebt danig schrikken..”

“Als je maandelijks 100 dollar verdient aan je blog kan je gerust af en toe iemand betalen om (n.v.d.r: een deel van) jouw content te verzorgen. Investeer in de verdere groei van je blog!”

“Geen budget? Dat hoeft geen probleem te zijn. Er gaat veel ruilhandel om in het blogwereldje. Wees creatief en denk out of the box.”

“Je blog laten groeien kan niet zonder vooropgezet plan. Wil je ranken voor bepaalde keywords, dan betekent dat dat je er sowieso minstens één keer per week moet over bloggen.”

Eén en ander kan wat overdreven lijken. De cijfers en bedragen natuurlijk, maar ook de manier waarop er naar zo’n blog wordt gekeken. Daarmee vergeleken verschrompeld zelfs de meest ambitieuze blogger uit de lage landen tot een hulpeloze prutser in de marge. We mogen natuurlijk niet vergeten dat in de V.S. blogs al veel langer big business zijn geworden. Vanzelfsprekend is de markt er veel groter. Maar bovenal: de concurrentie is er nog veel heviger (in theorie zowat één mama- en huishoudblog per 80ste Amerikaan).

Het staat echter als een paal bovenwater: wil je professioneel bloggen en ervan kunnen leven dan moet je in de eerste plaats anders naar je blog gaan kijken. En het maakt daarbij niet uit of je een Nederlander, Belg of Amerikaan bent.

P.s: de blogs van de 2 presentatoren zijn Crystal & co en 3boysandadog

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

6 reacties op “Professioneel bloggen op z’n Amerikaans”

 1. Hendrie avatar

  Hobbybloggen vind ik voorlopig prima, maar mocht de mogelijkheid eens voorbij komen…

  Weer bedankt voor dit informatieve artikel. Ik steek er vaak iets van op!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Geen dank! Dit is ook voor mij een hobby. 🙂

 2. Rowdy Groothedde avatar
  Rowdy Groothedde

  Wow, dat is pas liefde voor het bloggen:D

 3. Sanne avatar
  Sanne

  Voorlopig hou ik het liever tot hobby bloggen. Ik post zo een vier tal artikels per week en dat vind ik momenteel genoeg. Het moet ook nog leuk blijven.

 4. Simovic-Vuceljic Natasa avatar

  Ik hou het toch liever, voor nu dan, op hobbybloggen. Daar voel ik me iets comfortabeler bij en dus ook minder stress en druk 🙂

 5. Nanouk avatar

  Dit gaat best ver… Ik hou het lekker bij hobbybloggen, prutsen in de marge, gezellig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.