0
(0)

Wanneer je je eerste stappen in het blogwereldje zet heb je misschien nood aan wat extra informatie om en rond het opzetten van een blog (en alles wat daarbij komt kijken). Natuurlijk heeft iedere blogger zo zijn eigen tips. Het is dan ook een erg populair blogonderwerp. Maar er zijn ook blogs die zich specialiseren in (het geven van) blogtips. Dit zijn enkele nuttige blogs voor startende bloggers uit het Nederlandse taalgebied.

4 nuttige blogs voor startende bloggers

Bloggenenloggen.nl

Via bloggenenloggen.nl krijg je veel concrete tips over zowat alles wat bij een blog komt kijken. Meer complexe handelingen worden in handige stappenplannen uitgelegd. Opmerkelijk is ook dat er ook aandacht wordt besteed aan Blogger. Terwijl de meeste andere blogs over bloggen zich beperken tot tips voor WordPress-gebruikers.

Webtalis.nl

Net het omgekeerde gebeurt bij Webtalis.nl. Hier is het al WordPress wat de klok slaat. Het blog richt zich trouwens ook meer naar de technische kant van de zaak, maar het blijft allemaal beheersbaar en verstaanbaar. Ook voor de beginner. Waar nodig worden bij meer complexe bewerkingen filmpjes gebruikt.

Blogaholic.nl

Ook hier blogtips bij de vleet in een erg toegankelijke taal. Een absolute aanrader. Eigenaar Laura kan bogen op een boel praktijk- en beroepservaring als het gaat om online marketing en een verdienmodel opzetten voor je blog. Waar mogelijk wordt op Blogaholic.nl concreet cijfermateriaal meegegeven.

Blogtrommel.com

Dit eigenste blog dus. Alhier erg veel aandacht voor de omzetting van theorieën en richtlijnen aangaande “succesvol bloggen” naar de dagelijkse blogpraktijk. Hier wordt ook nooit vergeten dat een blog wordt gemaakt door mensen van vlees en bloed.

Andere blogs om te volgen

Breng de tips van bovenstaande blogs in de praktijk en het staat wat mij betreft zo goed als vast dat je blog zal groeien.

Er zijn natuurlijk nog een boel andere nuttige blogs voor startende bloggers. Ik denk daarbij vooral aan  de blogs die jijzelf leuk vindt. Een beetje blogger volgt trouwens minstens een paar blogs die zich binnen eenzelfde niche bewegen. Zeker doen, want van die blogs kan je erg veel leren, (ook) hoe het misschien niet moet!

Actualiteiten volgen met Google Alerts

Nu we toch inspiratie aan het opdoen zijn, nog een kleine bonustip. Het gaat hier niet om een blog. Wil je vaak bloggen over een specifiek onderwerp dan is Google Alerts misschien wel leuk: deze gratis dienst van Google dropt nieuwsberichten en blogs in je mailbox. Wie weet zit er wel informatie tussen waar jij als blogger wat mee kan.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?