Homebeter bloggenGratis online tools voor bloggers
0
(0)

Zoveel heb je niet nodig om een deuk in een pak boter te bloggen. Met een laptop, wat inspiratie en een deftig blogplatform kom je immers al een heel end. En dan zijn er nog de vele gratis online tools voor bloggers die een handje helpen. Een kleine selectie.

Leestijd: ca. 2 minuten

De url van sommige webpagina’s kan soms behoorlijk lang uitvallen. Af en toe kan dat erg lastig zijn (als de plek waar je het internetadres wil delen nogal krap is). Met Bitly kan je makkelijk een hele korte, mooie url maken. Tegenwoordig kan je zelfs een QR-code laten genereren. Zo kunnen mensen – bijvoorbeeld – meteen op een specifieke pagina van je blog terechtkomen door met hun mobiel de code te scannen.

In tegenstelling tot vroeger moet je nu wel een gratis account aanmaken om van deze dienst gebruik te maken.

2. Comprimeer je foto’s met Compress Now

Mijn favoriete tool om snel de bestandsgrootte van foto’s te verkleinen. Upload de foto die je wil gebruiken op je blog. Compress Now stelt meteen voor om het plaatje men 20% te verkleinen, maar je kan zelf experimenteren en nog verder gaan. Vaak zie je met het blote oog geen enkel verschil.

Met gecomprimeerde fotobestanden op je blog zal je blog een stuk sneller laden.

3. Verwijder de achtergrond van foto’s via Remove.bg

Remove.bg is een simpel tooltje om achtergronden van plaatjes te verwijderen. Dit kan ook van pas komen als je bijvoorbeeld je de achtergrond van je bloglogo wil verwijderen.

4. Al je nog te lezen artikels op één plek verzamelen? Getpocket

Een beetje blogger komt online heel wat interessante lectuur tegen. Tips, inspiratie en achtergronden voor toekomstige blogberichten, allerlei technische informatie,… Waarschijnlijk heb je niet altijd de tijd om alles meteen te lezen. Dan heb je met Getpocket één online plek waar je al je leesvoer kan samenbrengen om meteen terug te vinden tijdens één van je leesmomenten.

Gebruik je Google Chrome als browser? Getpocket heeft ook een Google Chrome-extensie. Daarmee kan je een interessant artikel met een muisklik overbrengen naar je Getpocket-account.

5. Gratis plaatjes voor je blog: WordPress photo directory

Er zijn natuurlijk al een heel aantal sites waar je gratis foto’s kan vinden om te gebruiken op je blog. Relatief nieuw is de WordPress photo directory. Die telt momenteel zo’n 5.000 plaatjes en WordPress-gebruikers kunnen aan de verzameling bijdragen. Je kan de foto’s onder meer filteren op kleur en onderwerp.

Alle materiaal valt onder de zogeheten CC0-licentie, wat inhoudt dat het gratis te gebruiken is en ook een vermelding niet verplicht is.

6. Leuke achtergronden voor je blog met UIGradients

Wil je graag dat de achtergrondkleur van je blog een beetje uit de band springt? Kijk dan eens naar UIGradients. Je kan er browsen op zoek naar mooie kleurovergangen. Bovenaan in het scherm kan je dan de kleurcodes overnemen.

Tot zover enkele online tools en websites die je het dagelijks bloggen wat makkelijker kunnen maken. Ze zijn gratis te gebruiken, dus het loont de moeite om ze eens uit te proberen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “Gratis online tools voor bloggers”

 1. Sonja Slootweg avatar

  Wat een fantastische hulpmiddelen! Geen dure programma´s meer om iets eenvoudigs met een foto te doen, dank voor het delen!

 2. Mirjam avatar

  Goede tips. Die om de achtergrond te verwijderen kende ik nog niet maar daar ga ik zeker mijn voordeel mee doen. Ik gebruik altijd tinyjpg https://tinyjpg.com/ om foto’s te comprimeren. Ben er heel tevreden over en je kunt er meerdere foto’s tegelijk uploaden en comprimeren.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja! Tinyjpg is inderdaad ook een mooie! Dank voor de suggestie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.