Bloginspirator: Google Alerts

Als blogger is het altijd fijn als je snel kan inspelen op de ‘brandende actualiteit.’ Veel lezen en ogen en oren open houden is dus de boodschap. Gelukkig voor ons ontwikkelde Google een handige tool die gratis ter beschikking wordt gesteld. Ik heb het over Google Alerts.

Vooral niche bloggers (maar zij niet alleen) zijn hiermee geholpen. Met Google Alerts kan je immers alle nieuws en trends met betrekking tot je favoriete onderwerp rechtstreeks in je inbox krijgen. Van George Clooney tot het hipste vingerhoedje.  Meer dan een Google-account heb je er niet voor nodig.

Google Alerts instellen gaat bovendien erg makkelijk en snel. In het filmpje hieronder kan je zien hoe een en ander in zijn werk gaat. Ik moet je wel waarschuwen voor mijn gebrekkige motoriek.

 

Nog enkele tips:

Je kan (voor jouw blog) belangrijke zoekwoorden ingeven, maar ook langere zoektermen die uit meerdere woorden bestaan. Zet die langere zoekwoorden dan wel tussen haakjes (”  “) om te vermijden dat je meldingen krijgt telkens wanneer slechts een gedeelte van jouw zoekterm voorbijkomt.

Zo is het perfect mogelijk om verwittigd te worden wanneer iemand jou vernoemd of wanneer je blog over de tong gaat (tik de volledige url van je blog in).

Je kan de frequentie van die meldingen aanpassen (dagelijks, wekelijks of onmiddellijk). En je kan er voor kiezen alle resultaten weer te geven of alleen de beste. Heb je een erg populair zoekwoord, dan is het wellicht verstandig alleen voor de beste resultaten te gaan. Zo kan je vermijden dat je op een dag gewoon bedolven wordt onder de suggesties.

De Google Alerts zijn op ieder moment aan te passen of te verwijderen.

Wil je nog meer blogtips? Volg Blogtrommel.com op Facebook.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

, ,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?
Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

3 reacties op “Bloginspirator: Google Alerts”

  1. Arletta avatar

    Goede tip! heb t meteen gebruikt!

  2. Carolien Geurtsen avatar

    Goeie tip, ook voor Twitter accounts – dank!

  3. Hans avatar

    Goeie tip. Direct gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.