HomebloggenAriadne’s view: even voorstellen
0
(0)
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Voor De Blogtrommel is dat niet anders. Een nieuw seizoen is een prima gelegenheid om De Blogtrommel te trakteren op Ariadne’s view. Een heuse gastrubriek. 


Toen ik haar vroeg of ze er wat voor voelde om regelmatig te gast te zijn in deze kolommen, moest ze niet lang nadenken. Gelukkig voor mij en voor De Blogtrommel!

Ik heb de eer u Ariadne voor te stellen. Een vrouw van vele markten thuis, een blogger pur sang met een pertinente mening bovendien. Voeg daarbij nog een grote liefde voor het schrijven van het juiste woord op de juiste plaats. Het maakt van haar een gastcolumniste om duimen en vingers af te likken. 


Ik geloof u graag wanneer u zegt dat u nu wel nieuwsgierig bent geworden. Hier licht zijzelf alvast een tipje van de sluier…

Met Ariadne’s view heeft De Blogtrommel dus een nieuwe rubriek. Met enige regelmaat verschijnen er pittige columns. Geheel in overeenstemming met mijn visie op het gastbloggen, laat ik Ariadne zelf de inhoud en de vorm van de rubriek die haar naam draagt bepalen. 


Zoals de titel al doet vermoeden kijkt Ariadne in haar eerste bijdrage terug op haar eerste stapjes als blogger.

Nieuw in Blogland
Als je een nieuwbakken blogger bent, zit je met veel vragen.


De vraag “Zal ik gelezen worden?” is er één van. Er is iets mee, met die vraag. Iets geks.


Eerst, in het twijfelstadium, is het nog een beetje de ver-van-mijn-bed show. Je hebt immers nog niets beslist over een eigen blog nemen. Want: je worstelt met de vraag wie er op jouw blog zit te wachten.


Maar dan gebeurt het. De vraag of jij ook een blog gaat beginnen is een feit. Verwonderd vraag je waarover die blog dan wel moet gaan. Dat is een strikvraag, waarop niet direct een antwoord komt. Blogplan tijdelijk van de baan. Maar je buis van Eustachius en je geheugen beramen een coup.


Ze spannen samen om het woord blog in je memorie te griffen. Het woord duikt op in je hoofd als een pop-up. Voortdurend en op de meest onmogelijke momenten.


Dus ga je googlen op bloggen. Dan krijg je een heleboel antwoorden, maar nog meer vragen. Om die aan te pakken besluit je een beetje veldwerk te doen en blogs te gaan lezen. De uitnodigingen om te reageren laten het zover komen dat je het sneu begint te vinden dat je zélf geen blog hebt.


Want helemaal eerlijk is het niet : jij leest een blog, maar de blogmaker kan niet hetzelfde terug doen.


De blog komt dichterbij. Je doopt haar Ariadnesdraad. Eerst in gedachten. Na conceptueel dub- en denkwerk in het echt. Je bent blij, want iemand is helemaal weg van je blognaam.


Je reageert op de blog van een jongedame met een zwak voor schrijven. Zij pikt op haar beurt je reactie op en laat weten dat je een leuke blog hebt. Op je éérste postje notabene. Je bent blij. Nog meer als je ontdekt dat ze regelmatig komt piepen.


Want natuurlijk wil je graag dat je gelezen wordt. Dat maakt schrijven juist zo leuk. De reacties maken ook dat je je digitale pennenvruchten verbetert. Je oefent in precies dat zeggen wat je bedoelt.


Nog enkele postjes verder verschijnt een reactie die je interesseert. Deze blogowner heeft een kat die regelmatig op het blog zit en er warempel schrijfsels achterlaat. Je doet je hoed af voor de kat met blog, en raakt nieuwsgierig. Je leest, reageert en krijgt reply. Je bent nog een beetje meer blij. Ja, je wordt gelezen!


Je betrekt er de vrucht van al je lees- en reageerwerk bij en plaatst links op je eigen blog. Je denkt daarbij ook aan die van een man met een zwak voor blogs.


Hij heeft er al drie, als hij een vierde geesteskind voorstelt dat luistert naar de naam De Blogtrommel. Hier ontdek je een heel scala aan interessante links. Je bent helemaal blij als je jezelf, nieuw als je bent, op deze nagelnieuwe blog ziet staan met een postje !


Nu is het op naar het volgende : gelezen blijven worden…
Want : dat motiveert, zo’n lezerspubliek.


Beste lezers, dank voor het leeswerk. Een beter antwoord op de vraag “Zal ik gelezen worden?” is niet te dromen. Zolang jullie lezen, schrijf ik verder.


Beloofd!U wil graag meer van Ariadne lezen? Dat kan! Bezoek haar gevarieerd blog!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: , ,

2 reacties op “Ariadne’s view: even voorstellen”

  1. Lauradenkt avatar

    Leuk geschreven, ben benieuwd naar je andere gastblogjes! 🙂

  2. appelig avatar

    Oké, we hebben een deal! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.