Zoeken in Blogtrommel.com?

Je vindt op dit blog bijna 800 blogberichten en pagina’s met tips over hoe je een blog opzet. En vooral over hoe je blijvend (nieuwe) bezoekers en lezers naar je blog haalt, want daar doe je ‘t natuurlijk allemaal voor.

Hoewel ik mijn best doe om de site een beetje overzichtelijk in te delen, besef ik dat het soms lastig is om te vinden wat je precies zoekt. Naarmate het blog meer pagina’s bevat wordt het er natuurlijk niet makkelijker op.

Zoeken op trefwoord

In de zijbalk van dit blog vind je verschillende zoekbalken. Tik een zoekterm in, druk Enter en er verschijnt een lijstje met blogberichten en pagina’s waarin dat zoekwoord voorkomt.

 

In de menubalk…

De knop Snel naar… gaat meteen naar de kern van de zaak:

  • hoe maak ik een blog aan?
  • waar vind ik extra inspiratie voor blogonderwerpen?
  • hoe krijg ik meer bezoekers voor mijn blog?
  • enkele tips voor bloggers die al wat verder staan liggen ook binnen handbereik

Wil jij ook succes met je blog? Schrijf je nu in en mis geen enkele blogtip meer!

Daarnaast is er de knop Gastbloggers gezocht! Dit is een pagina met linkjes naar blogs die op zoek zijn naar gastschrijvers voor hun project. Dit is zowat de vaakst aangeklikte pagina op dit blog.

Via Over Blogtrommel.com kom je uiteraard wat meer te weten over dit blog en zijn maker. Je vindt er ook mijn contactgegevens.

In de zijbalk van dit blog…

De Keuze van de redactie een 5-tal artikels die op dit moment actueel zijn of die nu heel vaak worden gelezen.

Gelieve onder het kopje Topartikels een aantal portaalpagina’s te vinden. De beste tips en artikels omtrent de belangrijkste vragen over bloggen werden hier samengebracht. Hier onder ook een hele lijst met gratis te gebruiken online tools en hulpmiddelen die verdraaid handig kunnen zijn als je serieus wil gaan bloggen.

Onder Snelle links dan weer de berichten en pagina’s waar door de jaren heen het vaakst naar is gezocht.

Daaronder een simpel lijstje met de Recentste blogposts die zijn gepubliceerd.

En omdat Blogtrommel.com natuurlijk niet de enige site is waar blog- en schrijftips kan halen, een lijst met links naar andere sites die bloggers van dienst kunnen zijn. Je vindt ze onder het kopje Extra blogtalk. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.

Zoals je wellicht al kon vermoeden vind je onder Onderwerpen een contentbuffet: directe linkjes naar de belangrijkste categorieën van dit blog. Alle blogposts netjes gesorteerd per categorie + een complete lijst van alle blogberichten die zijn verschenen.

Een andere mogelijkheid om Blogtrommel.com snel te doorzoeken bestaat erin om de linkjes naar de verschillende categorieën en tags aan te klikken. Wederom: alle berichten netjes bij elkaar gebracht.

In de footer

Tot slot vind je in de footer de Kennisbank bloggen voor beginnersEen reeks korte en wat langere artikels, vooral bedoeld om startende bloggers (in spe) op weg te zetten en vertrouwd te maken met het jargon dat in het blogwereldje omgaat.

Geen lijst met blogs?

Op een site als deze verwacht je misschien een aparte lijst met (aanbevelenswaardige) blogs. Die komt er voorlopig echter niet. Het blijkt te moeilijk/te arbeidsintensief om een dergelijke lijst op een handige manier doorzoekbaar te maken en up-to-date te houden.

Wel beheer ik een startpagina met naar schatting een 500-tal Nederlandstalige blogs ingedeeld in verschillende populaire niches.

In deze blogpost vind je wel een 10-tal tips om (nieuwe) blogs te ontdekken die aansluiten bij jouw interesses.