Wat te doen als je gastbloggers voor je blog zoekt?

Wat te doen als je gastbloggers voor je blog zoekt?

Het is niet makkelijk om gastbloggers te vinden voor je blog. De vraag naar gastschrijvers is groot, het aantal bloggers dat bereid is (regelmatig) voor een ander in de pen te kruipen wordt er zeker niet groter op.

Gastbloggers voor je blog nodig? Doe wat moeite!

Wat me wel opvalt is de soms stuitende passiviteit van (vooral) ontvangers van gastartikelen in het hele verhaal. Zij willen gastblogs (want er moet meer content online en de SEO moet beter), plaatsen dus wat lukrake oproepjes op social media, stellen hun wetten, laten gastbloggers het zware werk doen (toegegeven, dit is een conditio sine qua non; een blogpost moet nu eenmaal geschreven worden), publiceren het stuk zonder inleiding en voeren slechts mondjesmaat enige promotie voor hun gastschrijver.

Zo zie ik het veel vaker gebeuren dan me lief is. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat gastbloggers schaars worden. Voor hen staat het geleverde werk maar zelden in verhouding tot de fun die ze eraan overhouden!

Willen beide partijen het maximum halen uit gastblogs dan vergt het van beide kanten ook de nodige inspanningen.

Ooit vond je op Blogtrommel.com het Trefpunt gastbloggers. Een pagina waar bloggers middels een “advertentie” op zoek konden gaan naar een gastredacteur voor op hun blog. En ook gastbloggers (in spe) konden hun diensten aanbieden. Die laatste groep was duidelijk in de minderheid.

Hoewel het Trefpunt gastbloggers destijds een succes was, werd het ook vrij snel weer afgevoerd. Het bleek namelijk een titanenwerk om een en ander actueel te houden, er slopen te veel fouten in de zoekertjes en de bruikbaarheid van de pagina liet veel te wensen over.

Duwtje in de rug?

Vandaag vind je in de menubalk van deze blog een aantal linkjes naar blogs die gastschrijvers zoeken voor hun weblog (GASTBLOGGERS GEZOCHT!). Momenteel zijn er een 70-tal aanbiedingen. Zowel hobby-bloggers als professional bloggers zijn op zoek naar gastschrijvers. Neem gerust een kijkje.

Zoek je gastbloggers voor je blog en wil je hier een link naar je blog plaatsen? Dat kan, en wel onder de volgende voorwaarden:

 1. Je hebt op je eigen blog een pagina (of bericht) waarin je een oproep doet aan je ideale gastblogger en kort vertelt wat je precies verwacht.
 2. Je neemt contact met me op (vergeet de url naar het bericht of de pagina van je oproep niet te vermelden).
 3. Je neemt opnieuw contact met me op als de oproep niet meer geldig is.

Je oproep bereikt zo 800 à 1000 unieke bezoekers extra per week. Geen garantie voor succes, maar misschien wel een extra duwtje in de rug…

4

11 Responses

Show all responses
 1. jan
  4 mei 2018
  • Sharp Ben
   6 mei 2018
 2. Apiedapie
  8 februari 2015
 3. Wesley
  14 juni 2014
 4. Ximaar
  5 juni 2014
 5. Vani
  5 juni 2014
  • Sharp Ben
   5 juni 2014
 6. Frederique
  4 juni 2014
  • Sharp Ben
   4 juni 2014
 7. Bloggelientje
  4 juni 2014
  • Sharp Ben
   4 juni 2014

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.