Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Zijn bloggers een zooitje ongeregeld?

“Bloggers zijn de anarchisten van het internet. Ze zijn gewend aan vrijheid, gaan immer hun eigen gang, vinden alles ruk en weten het altijd beter.”

Dit zijn niet mijn woorden, dat had u ongetwijfeld al begrepen. Ik druk me doorgaans een ietsje genuanceerder uit. Dat probeer ik althans.

Meelopers en schijtlaarzen

Nee, bovenstaande quote is voor rekening van de dames en heren achter het online magazine Nurksmagazine.nl. Zij vinden het nodig om mede via deze onversneden quote publiciteit te voeren voor het jaarlijkse blogbal.
Dat ik er hier melding van maak bewijst echter vooral dat smeuïge koppen, gechargeerde zinsneden en splijtende uitspraken ook in 2013 nog steeds de aandacht trekken én doen klikken. Beste woordblogger, haal opgelucht adem, trek uw conclusies en doe er vooral uw voordeel mee!
Soit, even terug naar de quote nu. Dat ik me erdoor aangesproken voelde hoeft u niks te verbazen, maar me er vierkant achter zetten en me ermee vereenzelvigen kan ik niet. En god weet hoe verdomd graag ik dat zou willen.
Kijk, bloggen is inderdaad niks voor mensen zonder ruggengraat, meelopers en andere schijtlaarzen. Toch niet als u erop hoopt ooit meer dan een handvol volgers te hebben…

Digitale mafkezen

 

Dus ja, ik ben op mijn (internet)vrijheid gesteld. Misschien vooral omdat mijn vrijheid in real life relatief beperkt is. Maar waarom vind ik het dan zo moeilijk om met die enorme vrijheid om te gaan? 3 mogelijke verklaringen: keuzestress, het feit dat ik graag door een zo groot mogelijke groep mensen aardig wil gevonden worden en tenslotte is mijn angst om te verliezen groter dan de ambitie om te winnen…
En misschien ligt het aan mij (en ben ik selectief blind) maar in “mijn” blogosfeer – toch een goeie 500 man sterk – ontmoet ik iedere dag mensen die inderdaad erg op hun vrijheid zijn gesteld. En ja, her en der zitten er digitale mafkezen tussen. Verder niks aan het handje want het blogwereldje kan wel wat peper en zout gebruiken zo nu en dan. Maar verder zijn het echt geen gepatenteerde beterweters of mensen die het schijt hebben aan welke conventie dan ook. Integendeel zelfs! Digitale mafkees of niet, bloggers blijven in de eerste plaats onzekere mensen met veel vragen, weinig antwoorden en een scherpe pen. En weet u wat? Daar ben ik hartstikke blij mee!
Het is waar, een beetje ambitieuze blogger moet af en toe de gebaande paden durven te verlaten, heeft baat bij een vleugje je-m’en-foutisme en mag graag een uitgesproken mening hebben.

Buzz, sensatie en interactie

 

Toch is het oppassen geblazen! Als u immer uw eigen gang gaat, god noch gebod u daarbij niets in de weg kan leggen, het steevast beter weet en u alles per definitie ruk vindt, krijgt u geheid buzz en sensatie rondom uw blog. Het gevaar is echter even groot dat u op den duur voorbij gaat aan een der leukste aspecten van het bloggen. De interactie met uw bezoeker/lezer/volger. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

photo credit: alles-schlumpf via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

14 reacties op “Zijn bloggers een zooitje ongeregeld?”

 1. tussendroomendaad avatar

  Ik schrijf eigenlijk amper opiniestukken op mijn blog… Ik heb wel een mening, maar die durf ik eigenlijk niet openbaar maken. Misschien kan ik niet zo goed om met kritiek, dat kan een reden zijn. Een andere kan inderdaad zijn dat ik aardig gevonden wil worden.
  Er is maar één onderwerp waarover ik wél mijn mening verkondig: onderwijs. Gelukkig doktert de regering om de zoveel tijd één of ander onnozel plan uit daarvoor, zodat ik me ook nog eens kan uitleven op dat vlak 😉
  Verder vraag ik me nu stiekem af of ik tot de categorie van digitale mafkezen behoor… Heel leuke tussentiteltjes trouwens!

  1. Ben Mualaba avatar

   Het feit dat er geen opiniestukken op je blog staan is geen schande. Iedereen blogt waarover hij of zij wel…
   Of jij tot de klasse van de digitale mafkezen behoort? De vraag stellen is ze beantwoorden: wat denk je zelf? 🙂

  2. Lise Lilith avatar

   Ik denk: ongetwijfeld – maar eigenlijk zou ik de meeste bloggers in die categorie plaatsen 😉

  3. Ben Mualaba avatar

   Dat zou wel eens kunnen! 1-1!

 2. AreyouShir? avatar
  AreyouShir?

  Zelf heb ik een ongezouten mening, die verkondig ik op mijn blog maar daar ook buitenom. Wat dat betreft blijf ik heel dicht bij mijn natuur. Maar om nu tegen alles in te gaan (a la GeenStijl)? Nee. Lezen moet vooral leuk blijven.

  1. Ben Mualaba avatar

   Welkom 🙂 GeenStijl is voor mij het voorbeeld van hoe het niet moet: roepen en tieren, schieten op alles wat beweegt en dat allemaal aan de hand van argumenten die op zijn zachtst gezegd met haken en ogen aaneen hangen.

 3. Irene avatar
  Irene

  Mensen die altijd overduidelijk overal tegen aan trappen hebben een groot probleem… Het is juist de kunst om iets moois in de duisternis te ontdekken.

  1. Ben Mualaba avatar

   Dat is héél mooi gezegd!

 4. Laura L. avatar

  Overal maar tegenaan schoppen gaat ook vervelen, lijkt me. In ieder geval wel om te lezen. Vooral als het gaat om het schoppen an sich.

  Een kritische toon die goed van zich af weet te bijten met doorgewinterde argumenten, ja dat graag wat meer.

  1. Ben Mualaba avatar

   Dat is ook wat ik probeer te doen; ik schop graag, maar met mate. En nu maar hopen dat het ook door iedereen zo begrepen wordt…

 5. Cake Indien Voorradig avatar

  Goed stuk! Helemaal waar lijkt me. Goed om even de ‘gevaren’ in het oog te houden!

  1. Ben Mualaba avatar

   Nu is het natuurlijk zaak om de ‘gevaren’ in het oog te houden, zonder je erdoor te laten verlammen. Bloggen moet wel leuk blijven!

 6. Cin avatar

  Hoe herkenbaar. Vooral dan het wel willen maar niet zijn. Ja ik blog. Ja ik heb een mening. Maar ik ben verrekte redelijk en netjes. Soms zou ik overal tegenaan willen schoppen en een ongezouten mening willen verkondigen. Aan de andere kant, dat is niet wie ik ben dus hoe lang zal ik dat volhouden?

  1. Ben Mualaba avatar

   Hihhi, ik zou het vooral redelijk en netjes houden als dat jouw stijl is. Bloggen en je anders voordoen dan je in werkelijkheid bent, het wreekt zich op den duur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.