Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Youtube Red is betaalmuur van Youtube

YouTube video Brandweer NederweertHet werd al eerder aangekondigd en nu is het zover. Vanaf 28 oktober 2015 komt Google onder de naam Youtube Red met een betalende formule voor zijn videodienst. In eerste instantie wordt Youtube Red in de VS uitgerold. De rest van der wereld volgt in de loop van 2016.

Voor het grote publiek zal er nog niet meteen veel veranderen. Google maakt zich sterk dat meer dan 99% van de content nog steeds gratis te bekijken zal zijn. “We nemen niets weg, voegen enkel wat toe,” zo is te horen.

Abonnees van Youtube Red (+/- 9 euro per maand) krijgen echter toegang tot exclusief materiaal, voornamelijk gecreëerd door de grote sterren die Youtube zelf groot heeft gemaakt. Zo zullen er shows worden opgezet met PewDiePie en Toby Turner.

Het is in die zin niet echt de bedoeling om Netflix de duvel aan te doen, dat het eerder moet hebben van acteurs en regisseurs die op dit moment hot zijn.

Daarnaast ben je binnen Youtube Red ook vrij van reclamespots, komt er een functie Backgorund play (die je in staat stelt om op je tablet of smartphone pakweg een muziek video te spelen op de achtergrond terwijl je foto’s bekijkt op Instagram) en krijg je toegang tot de muziekstreamingdienst Google Play Music. Goed om weten is dat mensen die al een abonnement hebben voor Google Play Music gratis gebruik kunnen maken van Youtube Red.

photo credit: mauritsonline via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

2 reacties op “Youtube Red is betaalmuur van Youtube”

  1. Annelies avatar
    Annelies

    Oké, interessant. Al denk ik niet dat ik er gebruik van zal maken. In de toekomst wil ik (misschien) een eigen YouTube kanaal beginnen. Wie weet denk ik er dan anders over. Maar in principe vind ik het zo ook wel goed genoeg allemaal.

  2. Veer avatar

    Hmm ben heel benieuwd of mensen bereid zijn om te betalen.. We gaan het meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.