(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsactueelYoutube Red is betaalmuur van Youtube

Youtube Red is betaalmuur van YoutubeYouTube video Brandweer NederweertHet werd al eerder aangekondigd en nu is het zover. Vanaf 28 oktober 2015 komt Google onder de naam Youtube Red met een betalende formule voor zijn videodienst. In eerste instantie wordt Youtube Red in de VS uitgerold. De rest van der wereld volgt in de loop van 2016.

Voor het grote publiek zal er nog niet meteen veel veranderen. Google maakt zich sterk dat meer dan 99% van de content nog steeds gratis te bekijken zal zijn. “We nemen niets weg, voegen enkel wat toe,” zo is te horen.

Abonnees van Youtube Red (+/- 9 euro per maand) krijgen echter toegang tot exclusief materiaal, voornamelijk gecreëerd door de grote sterren die Youtube zelf groot heeft gemaakt. Zo zullen er shows worden opgezet met PewDiePie en Toby Turner.

Het is in die zin niet echt de bedoeling om Netflix de duvel aan te doen, dat het eerder moet hebben van acteurs en regisseurs die op dit moment hot zijn.

Daarnaast ben je binnen Youtube Red ook vrij van reclamespots, komt er een functie Backgorund play (die je in staat stelt om op je tablet of smartphone pakweg een muziek video te spelen op de achtergrond terwijl je foto’s bekijkt op Instagram) en krijg je toegang tot de muziekstreamingdienst Google Play Music. Goed om weten is dat mensen die al een abonnement hebben voor Google Play Music gratis gebruik kunnen maken van Youtube Red.

photo credit: mauritsonline via photopin cc

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


2 reacties op “Youtube Red is betaalmuur van Youtube”

  1. Oké, interessant. Al denk ik niet dat ik er gebruik van zal maken. In de toekomst wil ik (misschien) een eigen YouTube kanaal beginnen. Wie weet denk ik er dan anders over. Maar in principe vind ik het zo ook wel goed genoeg allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.