Welk blogplatforrm moet ik kiezen?

Hoe kijk je (vandaag) tegen het bloggen aan?

Wat voor artikels zullen er (vooral) op je blog verschijnen, denk je?

Mag het bloggen je geld kosten?

Had je al eerder ervaring met bloggen?

Heb je een Twitter-account op dit moment?

In welke uitspraak omtrent het blog(gen) herken je jezelf het best?

Brengen computerproblemen je snel van je stuk?

Ben je al in het bezit van een eigen domeinnaam?

Welk blogplatforrm moet ik kiezen?
Blogger (blogspot.com)

Blogger is het gratis blogplatform van Google. Een blog opzetten kan binnen een paar minuten en bovendien is je blog nadien ook erg makkelijk te onderhouden.
WordPress.com (gratis)

Snel, eenvoudig en gratis een blog opzetten dat er ook nog eens strak uitziet. WordPress.com biedt zowat alles wat een blogger nodig heeft zonder poespas.
WordPress.org (eigen domein)

Je wil de zaken blijkbaar echt serieus aanpakken. Na de aanschaf van een domeinnaam en webhosting kan je aan de slag met WordPress. Je kiest voor de optie met op termijn verreweg de meeste mogelijkheden. Een blog op eigen domein geeft je ook de beste mogelijkheden om je blog commercieel in te zetten, mocht je dat willen. De beveiliging van je site vergt wel wat aandacht.
wix.com
Creëer in een oogwenk een erg strak en ruimtelijk blog. Daarbij veel aandacht voor kamerbreed uitgerold beeldmateriaal. Er is voldoende basisfunctionaliteit om te bloggen, maar Wix is toch eerder geschikt voor het bouwen van statische websites met een beperkt aantal pagina's.
Medium.com

Blog via Medium.com en je hebt niet echt een eigen blog. Wel heb je een plek waar je zonder veel gedoe artikelen kan schrijven en delen met het grote publiek. Om op Medium te kunnen bloggen moet je wel een Twitter-account hebben.

Share your Results:

Scroll naar top