Winnen in Google! 2.0

Foto: Internetmarketinguniversiteit.nl

Vandaag een tip voor iedereen die zijn blog naar een wat hoger niveau zou willen brengen. Vooral qua bezoekersaantallen bedoel ik dan.

Het gratis e-boek Winnen in Google! 2.0 is een van de geesteskinderen van Tonny Loorbach, stichter en bezieler van Internetmarketinguniversiteit.nl. Mocht u er ooit aan denken een onderneming op te zetten waarbij het internet een belangrijke rol moet spelen, zet dan deze man zeker op de shortlist van de te raadplegen mensen. Hier is veel mosterd te halen!

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden leert u vooral hoe u uw
website  (veel) beter vindbaar maakt op het net. Natuurlijk is Winnen in Google! bedoeld om promotie te maken voor internetmarketinguniversiteit.nl. Het boek is ook in de eerste plaats geschreven voor iedereen die via het internet geld wil verdienen. En dan is SEO (zoekmachineoptimalisatie) plots van levensbelang!

Maar aangezien de wetten van Google (en die van het internet in het algemeen) voor iedereen gelden, kan elke hobbyblogger met ambitie hier erg waardevolle informatie uithalen om meer bezoekers naar zijn blog te trekken. Wist u trouwens dat regelmatig bloggen één van de hoekstenen is van Tonny’s  internetstrategie?

In goed 60 bladzijden gunt Tonny u een blik in zijn interne keuken (en die van Google). U krijgt zicht op de sleutels tot succes op het internet. En, in tegenstelling tot wat u misschien vreest, wordt u niet om de oren geslagen met nietszeggende afkortingen en vakjargon waar alleen de nerd wat aan heeft. In voor iedereen verstaanbaar Nederlands krijgt (net als op de website) tientallen tips die u vaak meteen al kan toepassen.

Een paar dingen die ik van het boek opstak:
 • SEO is geen verzamelterm voor “programmeertrucjes”
 • SEO hoeft niet altijd saai of ingewikkeld te zijn
 • Zie uw blog meer als een onderneming die in de markt gezet moet worden
 • Bouw met uw blog uw eigen Wikipedia en maak uw blog sterker
 • Denk aan uw reputatie!
 • Het groter wordend belang van interactie met uw lezer/bezoeker
 • Schenk aandacht meer aandacht aan uw foto’s op uw blog

En ja, zelfs ik slaagde erin om binnen enkele maanden tijd mijn aantal pageviews meer dan te verdubbelen!

Als u het boek download, schrijft u zich meteen ook in voor de mailinglijst van Tonny Loorbach. Niet alleen ontvangt u zo nieuwsbrieven, u krijgt ook toegang tot webinars, bonusvideo’s en vele panklaar bruikbare tips.

In de Blogvideotheek (middelste video) kan u de man aan het werk zien.

Een aanrader!

Bezoek Internetmarketinguniversiteit.nl

 

Update

Intussen schreef Tonny Loorbach “Winnen in Google! 3.0”. De uitgangspunten voor het opzetten van een goede internetonderneming blijven dezelfde. De vormgeving van het boek werd lichtjes gewijzigd, maar omdat op het internet alles snel evolueert wordt er uiteraard extra aandacht besteed aan de laatste nieuwe trends en tendensen.

4

6 Responses

Show all responses
 1. Laura L.
  22 januari 2013
  • Ben Mualaba
   22 januari 2013
 2. Ben Mualaba
  28 november 2012
 3. Miss Mags
  28 november 2012
 4. Ben Mualaba
  25 november 2012
 5. Femke Blogt.nl
  25 november 2012

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.