Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Winnen in Google! 2.0

Foto: Internetmarketinguniversiteit.nl

Vandaag een tip voor iedereen die zijn blog naar een wat hoger niveau zou willen brengen. Vooral qua bezoekersaantallen bedoel ik dan.

Het gratis e-boek Winnen in Google! 2.0 is een van de geesteskinderen van Tonny Loorbach, stichter en bezieler van Internetmarketinguniversiteit.nl. Mocht u er ooit aan denken een onderneming op te zetten waarbij het internet een belangrijke rol moet spelen, zet dan deze man zeker op de shortlist van de te raadplegen mensen. Hier is veel mosterd te halen!

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden leert u vooral hoe u uw
website  (veel) beter vindbaar maakt op het net. Natuurlijk is Winnen in Google! bedoeld om promotie te maken voor internetmarketinguniversiteit.nl. Het boek is ook in de eerste plaats geschreven voor iedereen die via het internet geld wil verdienen. En dan is SEO (zoekmachineoptimalisatie) plots van levensbelang!

Maar aangezien de wetten van Google (en die van het internet in het algemeen) voor iedereen gelden, kan elke hobbyblogger met ambitie hier erg waardevolle informatie uithalen om meer bezoekers naar zijn blog te trekken. Wist u trouwens dat regelmatig bloggen één van de hoekstenen is van Tonny’s  internetstrategie?

In goed 60 bladzijden gunt Tonny u een blik in zijn interne keuken (en die van Google). U krijgt zicht op de sleutels tot succes op het internet. En, in tegenstelling tot wat u misschien vreest, wordt u niet om de oren geslagen met nietszeggende afkortingen en vakjargon waar alleen de nerd wat aan heeft. In voor iedereen verstaanbaar Nederlands krijgt (net als op de website) tientallen tips die u vaak meteen al kan toepassen.

Een paar dingen die ik van het boek opstak:
 • SEO is geen verzamelterm voor “programmeertrucjes”
 • SEO hoeft niet altijd saai of ingewikkeld te zijn
 • Zie uw blog meer als een onderneming die in de markt gezet moet worden
 • Bouw met uw blog uw eigen Wikipedia en maak uw blog sterker
 • Denk aan uw reputatie!
 • Het groter wordend belang van interactie met uw lezer/bezoeker
 • Schenk aandacht meer aandacht aan uw foto’s op uw blog

En ja, zelfs ik slaagde erin om binnen enkele maanden tijd mijn aantal pageviews meer dan te verdubbelen!

Als u het boek download, schrijft u zich meteen ook in voor de mailinglijst van Tonny Loorbach. Niet alleen ontvangt u zo nieuwsbrieven, u krijgt ook toegang tot webinars, bonusvideo’s en vele panklaar bruikbare tips.

In de Blogvideotheek (middelste video) kan u de man aan het werk zien.

Een aanrader!

Bezoek Internetmarketinguniversiteit.nl

 

Update

Intussen schreef Tonny Loorbach “Winnen in Google! 3.0”. De uitgangspunten voor het opzetten van een goede internetonderneming blijven dezelfde. De vormgeving van het boek werd lichtjes gewijzigd, maar omdat op het internet alles snel evolueert wordt er uiteraard extra aandacht besteed aan de laatste nieuwe trends en tendensen.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

6 reacties op “Winnen in Google! 2.0”

 1. Laura L. avatar

  Werkt het nog steeds zo goed als iedereen opeens weet om te gaan met SEO? Of zien we dan straks alweer door de bomen het bos niet meer?

  1. Ben Mualaba avatar

   Welkom, en dank voor het stellen van deze interessante vraag.

   SEO zal nog wel een tijdje nuttig blijven, denk ik. Als Google webpagina’s indexeert kijkt men naar zoveel meer zaken dan alleen die paar cruciale woordjes die zijn getagd. Men kan ook zien of je bericht al dan niet gekopieerd is en of je bericht kwaliteitsvolle informatie bevat die ook werkelijk toegevoegde waarde heeft, bijvoorbeeld.

   De parameters die Google gebruikt om de volgorde van verschijnen in de zoekmachines te bepalen veranderen ook voortdurend. Vast staat dat de menselijke factor (social media) een steeds grotere rol zal spelen.

   Hoe vaak wordt een bericht aanbevolen en gedeeld (en door wie), hoeveel mensen becommentariëren een blogpost enzovoort, het zijn dingen die voor Google een steeds grotere rol gaan spelen.

   Bepaalde aspecten van SEO hebben we als blogger zeker in de hand, andere – in de toekomst – veel minder.

 2. Ben Mualaba avatar

  @Miss Mags: Welkom en hartelijk dank voor ’t compliment!

 3. Miss Mags avatar

  Bedankt voor de hele goede tip !

 4. Ben Mualaba avatar

  @Femke Blogt.nl: Zeker doen! Het loont zeer de moeite. Vooral ook omdat je geen informaticus hoeft te zijn om de tips van Tonny Loorbach direct te kunnen toepassen. Een beetje (consequente) aandacht is vaak voldoende…

 5. Femke Blogt.nl avatar

  Interessant! Ik ga ’t boek gelijk even opzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.