Tik een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

HomeBlogsWie reageert?Wie reageert? Mamaliefde

Wie reageert? Mamaliefde

We moeten ze koesteren, vandaag de dag. De lezers en volgers die na het lezen van een artikel ook nog de moeite nemen om een reactie achter te laten onder een bericht. Daarom heb ik besloten om vanaf nu regelmatig blogs van commenters in het zonnetje te zetten.

Wie reageert? Linda

Opvallend commentaar:

Zeer herkenbare aandachtspunten om succesvol te zijn, vooral die cijfertjes, open blijven staan om te leren en niet denken dat je het wel weet het online landschap blijft veranderen, creatief zijn, nieuwe dingen proberen ook als het niet het gewenste effect heeft en vooral ook anderen helpen. en niet alleen bang zijn dat het concurrentie is, je helpt het bloggen in het algemeen zo naar een hoger niveau. En als je blijft leren blijf je toch altijd een stapje voor ? Tot slot denk ik ook dat passie heel erg belangrijk is je moet het echt heel leuk vinden en er veel tijd insteken (dat ten koste gaat van tv kijken of een boek lezen etc). Als je met passie schrijft hebben de lezers dat al snel door en zullen ze je ook sneller blijven volgen.

Aanleiding: 10 eigenschappen van een succesvolle blogger

Linda heeft een blog: Mamaliefde

Met een missie: Persoonlijk geschreven mamablog. Heel veel tips over zowat alles waar drukbezette mama’s – alsof er ook andere zijn – mee te maken krijgen.

Laatst verschenen blogbericht:* 27 Ideeën wat te doen bij een playdate met twee peuters (of kleuters)?

Zie jij soms ook een beetje op tegen een playdate van je kind, dat er gezellig een leeftijdsgenootje over de vloer komt? Dat je je afvraagt wat je nu eigenlijk moet doen, of tenminste zij? Ik wel, dus ik had al wat plannen gemaakt voor het moment dat het nichtje een dag zou komen spelen, van 8 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds. Er stonden ingrediënten klaar om een taart te bakken, ik had grote kartonnen dozen opgespaard en inspiratie gezocht wat ik daarvan zou kunnen maken. Verder lezen?


 

*= op het moment van schrijven van dit artikel.Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Reacties

14 reacties op “Wie reageert? Mamaliefde”

 1. Angela | Great Body & Skin avatar

  Leuk initiatief! Ik steun graag andere Blogger, bv Door hun blogs te delen op fb of te rt ‘en. Ik merk wel dat andere bloggers het nog eng vinden en liever op hun eilandje zitten. Dat is jammer.

 2. Morgaine avatar

  Ja ik heb haar weleens voorbij zien komen, maar als je ondertussen volwassen kinderen hebt, dan zijn dit soort blogs wat outdated en gaat interesse toch elders heen 😉

  X

 3. Patricia Schmitz-Heres avatar

  Wat een ontzettend leuk initiatief! Reacties zijn altijd fijn om te krijgen. Zelf merk ik dat ik de ene keer wel en de andere keer vrijwel niet reageer op blogs die ik lees. Dat zou best wel eens wat meer mogen eigenlijk.

 4. Jeroen avatar

  Mooi initiatief. Ik merk dat dat hard op mijn blogs. Wel lezen maar niet reageren. Jammer want door reacties kan je je blog nog meer afstemmen op de lezers.
  Ik probeer zelf toch regelmatig te reageren bij berichten die mij aanstaan. Hopelijk gebeurt dit in de toekomst ook wat meer op mijn blogs

 5. Marijke avatar

  Wat een leuk initiatief. Ik merk dat ik zelf altijd te weinig reageer. Meestal omdat ik lees op mobiel en geen zin heb in eindeloos corrigeren van het getypte. Al 3x gedaan in bovenstaande 3 zinnen en ik garandeer nog niet dat het foutloos is…. Maar ik vind het zelf inderdaad ook erg leuk om reacties te krijgen. En ik kan nog op de meeste reageren, het zijn er nog niet teveel. Dus mijn goede voornemen nav jouw voorbeeld: meer reageren.

 6. Bianca avatar

  Heel mooi initiatief. Waarom steunen bloggers elkaar zo weinig vraag ik me af? Even tweeten, een like of een comment is niet zoveel moeite.

 7. simone avatar

  mensen die reageren op je blog (rechtstreejs of via soc. media) geven je toch een gevoel v bevestiging. dat hebben we als mens soms nodig blijkbaar. het is iets v toegevoegde waarde. waarom plaats je anders tekst op het net?

 8. Jeannet avatar

  Ik kan de blog geeneens lezen, moet ik coockies accepteren, laat dan maar…..Wat ik me wel afvraag bij jou stukje is, waarom is het zo belangrijk om reacties te krijgen? Is het niet genoeg als je zelf voldoening uit je blog haalt, mooie foto,s, leuke stukjes tekst, en veel lezers, of niet, en dan is het ook goed als je zelf tevreden bent.Het blijft, voor mij dan, een hobbyblog waar ik niets mee verdien, maar waar ik wel aan het eind van het jaar een blogboek van uitdraai en zo een prachtig naslagwerk voor mezelf heb.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Er zijn verschillende redenen waarom reacties onder een artikel belangrijk kunnen zijn. Er is in de eerste plaats de interactie met je lezer. Nogal wat bloggers vinden het leuk te weten wie hun blog leest. Bovendien halen veel bloggers ook aardig wat en inspiratie uit reacties van lezers.
   En dan is er ook de zoekmachineoptimalisatie van je blog. Veel reacties op blogs duidt op een levendig blog. Daar houdt Google erg van. Gevolg? Je blog wordt op de duur hoger in de zoekmachines geplaatst waardoor jij meer bezoekers uit Google op je blog krijgt…
   In de begindagen van het bloggen waren reacties van lezer veel talrijker, maar sinds de komst van social media is dat sterk verminderd.
   Hoe belangrijk dit allemaal is hangt natuurlijk af van wat je wil bereiken met je blog. Niet iedere blogger is even ambitieus of wil dezelfde dingen met zijn/haar blog, en dat is natuurlijk ook prima!

   1. Jeannet avatar

    Ja, dat van die reacties tav de andere social media is helemaal waar Ben, dat merk ik ook als ik kijk op mijn FB, daar krijg ik zoveel meer reacties op mijn gelezen blog, die lezen ze dus, en vervolgens reageren ze op FB. Daar zet ik altijd de aankondiging van een nieuw blogje.

 9. sabrina avatar

  Ik ben ook fan van Linda!

 10. Japke avatar
  Japke

  Leuk om hier een blog voorbij te zien komen die ik al kende! En MichielZiet heeft natuurlijk gelijk!

 11. MichielZiet avatar

  Blogtrommel is een topper! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.