Wie reageert? LandPraat

We moeten ze koesteren, vandaag de dag. De lezers en volgers die na het lezen van een artikel ook nog de moeite nemen om een reactie achter te laten onder een bericht. Daarom heb ik besloten om vanaf nu regelmatig blogs van commenters in het zonnetje te zetten.

Wie reageert? Chris

Opvallend commentaar:

Wat een goede tips, daar kun je als beginnende blogger iets mee. Bedankt. Ik heb het artikel van morgen gelijk even aangepast.

Aanleiding: 65 formules voor ijzersterke blogtitels

Chris heeft een blog: LandPraat

Met een missie: Persoonlijk omniblog met zeer veel aandacht voor het allerbeste dat het buitenleven te bieden heeft.

Laatst verschenen blogbericht:* Kleikloeten

In het kookboek Vandaag een Nederlands Streekgerecht staan authentieke streekgerechten, hieruit deel ik het recept ‘Kleikloeten’ met jullie. Het is een oud Twents soort van gebak, dat ook wel Kleikoek wordt genoemd. Het geheel wordt gebakken in een matig voorverwarmde oven. Je zou kunnen zeggen, dat het meer op drogen dan op bakken lijkt. Door de toevoeging van de kaneel vind ik het een echte herfstkoek. Volledige bericht lezen


 

*= op het moment van schrijven van dit artikel.

17 antwoorden op “Wie reageert? LandPraat”

 1. Super leuk dat je dat doet Ben, zo geef je andere bloggers net even een beetje extra aandacht! Ga uiteraard gelijk even neuzen bij Chris! Fijn weekend!

 2. Leuk Ben, dat je Chris haar blog in het zonnetje zet. Ze heeft een erg leuk blog neergezet nadat ze lang heeft geaarzeld.
  Een poosje terug kwam Chris mij bedanken omdat ik haar geïnspireerd had om te beginnen met bloggen. Chris en ik hebben beide de cursus gevolgd die Blogtrommel heet 🙂

  1. Ik vind het ook super dat ik zo in het zonnetje wordt gezet. Leuk dat je mij blog gaat volgen. Het grappige is dat ik na het lezen van reacties, telkens weer nieuwe leuke blog ontdek die de moeite waard zijn om te volgen.

 3. Topidee. Goede blog ook. En @ chris: je bent wel degelijk goed bezig. En het belangrijkste is: goede content. Liefst zo vaak mogelijk, maar een keertje niets is beter dan iets waar je lezers van weglopen (heb ik zelf mogen ondervinden, owch!).

  Met dat technische heb ik minder problemen, en daarom deze vraag aan Ben: bestaat er ergens een goed nederlandstalig forum om mensen te helpen die ermee worstelen? Ik zou dat graag doen, maar dan liefst in het Nederlands.

  1. Een klassiek Nederlandstalig forum over bloggen is moeilijk te vinden. De meeste zijn geen lang leven beschoren, sterven snel een stille dood. Misschien, als ik ooit stop met bloggen, start ik er nog wel eens eentje op…

   Zo’n forum opstarten, beheren en er een succes van maken is namelijk een van de lastigste dingen waarmee je je online kunt bezighouden, vandaar…

   Intussen kan je wel je licht eens opsteken bij de diverse Facebook-groepen of Google+-communities…

  2. Dank je wel, ik probeer veel tijd en aandacht aan de artikelen te besteden met zoveel mogelijk eigen foto’s. Dat kost nu eenmaal veel tijd. Maar ik heb er echt een lol van.

 4. Dat is nog eens een aangename verassing om zo in het zonnetje te worden gezet. Dus mijn hartelijk dank daarvoor. Ik volg veel blogs al heel lang en blogtrommel al zeker een jaar. De artikelen zijn boeiend en leerzaam. Ik heb ze dan ook als een soort van cursus gebruikt.

  Vorige week kwam ik pas achter het bestaan van #blogpraat op twitter, als ik het eerder had ontdekt, had ik de naam voor mijn blog misschien anders gekozen. Ik wil namelijk niet de indruk wekken alsof ik iets heb over genomen of heb gekopieerd want dat is echt niet zo. Het is puur toeval.

  Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel of niet een blog zou beginnen. Kan ik dit wel? Of wie zit er op mijn verhaal te wachten? Ben ik niet te oud met mijn 47 jaar want de meeste bloggers zijn toch een stuk jonger. Afijn twijfels alom. Tot ik deze zomer de blog van Godelieve ‘Lievervoordelig’ ontdekte, toen heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen.

  Tot nu gaat het redelijk. Er zijn dingen die beter kunnen en de site werkt helaas ook nog niet helemaal perfect. Het is heel vermoeid en frustrerend om al die technische dingen werkend te krijgen. Soms snap ik er echt helemaal niets van. Tijdgebrek is momenteel mijn grootste vijand. Het lukt mij niet om elke dag een artikel te plaatsen. Dan zou het ten koste gaan van de kwaliteit en dat wil ik niet. De reacties van mensen zijn echt super leuk en ik ga er ook zeker mee door.

  Nogmaals mijn hartelijke dank om mijn blog op deze manier in het zonnetje te zetten.

  1. Geen dank, natuurlijk!

   En ik ben erg blij dat dit blog je (mee) geholpen heeft bij het opzetten van je eigen blog. Dat is tenslotte mijn “missie.”

   Iederéén (die wil) kan bloggen! Je leeftijd maakt daarbij hoegenaamd niets uit. Als de verhalen maar interessant zijn (en dat zijn ze in jouw geval).

   Zo’n blog moet groeien. Het is een typisch verhaal van “Rome en Parijs zijn niet op één dag gebouwd.” Blijf plezier maken en alles komt goed.

   1. Je hebt helemaal gelijk “Rome en Parijs zijn ook niet in 1 dag gebouwd”. Soms wil ik gewoon te veel in 1 keer maar ik vind het dan ook zo leuk om te doen. Afijn komt tijd komt raad zei mijn moeder altijd.

 5. Wat een mooi idee! LandPraat heb ik toevallig een weekje geleden ontdekt. Ik vind de gedachte achter haar blog erg mooi en moet (wil, eigenlijk) haar nog even wat vaker bezoeken en wat uitgebreider kijken. Drukke week geweest… af en toe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.