Young CriticsHet gevaar bestaat dat ik, naar aanleiding van deze aanbeveling, toch een beetje als een ouwe lul ga klinken. En of ik met mijn veertig-en-een-beetje nog tot de doelgroep behoor laat ik hierbij even in het midden.

Hoe dan ook, ik vind het leuk om jullie Young critics (YC) te mogen voorstellen. Immers, blogs waar nog de tijd wordt genomen, die het niet per se moeten hebben van multimediale toeters en bellen en waar niet alle content per definitie worden verpakt in halffabricaten van 500 woorden elk; ze worden eerder zeldzaam anno 2015.

Tekst staat hier centraal. Dat komt ook tot uiting in de vormgeving van dit blog: buiten het kamerbreed uitrollen van de omslagfoto is er niets dat je kan afleiden van datgene waar het echt om draait.

Young critics wil uitgroeien tot een opinieplatform voor jongeren in Nederland. Je vindt er kritische opiniestukken, boeiende verhalen en mooie columns over de meest uiteenlopende onderwerpen.

YC maakt vakkundig komaf met mijn idee dat jongeren van vandaag alles ruk vinden, overal een mening over hebben maar er niet (meer) in slagen die op schrift te zetten op een manier die ervoor zorgt dat ook anderen er iets aan zouden kunnen hebben.

Wil je graag een bijdrage leveren? Dat kan. Young critics is altijd op zoek naar mensen met een duidelijke mening en een vlotte pen. Op deze pagina vind je alle informatie.

Bezoek Young critics