Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Warm aanbevolen: What I chase won’t set me free

“Blijf met uw fikken van mijn teksten af!” luidt het niet mis te verstane advies van de eigenaar van dit blog. Kopiëren, citeren en parafraseren, het is allemaal verboden. Dat respecteer ik uiteraard (en u zal dan ook nooit een citaat van deze weblog vinden in de thema’s van deze kolommen), maar als De Blogtrommel zijnde heb ik dan wel een groot probleem. De rubriek “Warm aanbevolen” biedt echter wel een uitkomst, en daar maak ik dankbaar gebruik van…
Sommige bloggers schrijven (vooral) ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Andere schrijvers bloggen met een missie. twee keer raden tot welke categorie dit blog behoort.
“Schop de mensen tot ze een geweten krijgen”, schreef Louis Paul Boon (1912-1979) ooit. En dat is precies wat Mille Pagine – de jongedame achter dit blog – probeert te doen. De kern van haar boodschap: er kan zoveel meer met zoveel minder. “Meer” staat hier voor een eerlijkere, schonere wereld en “minder” voor een veranderend consumptiepatroon met het oog op een (veel) kleinere ecologische voetafdruk.
Voor mij heeft dit blog bij momenten een iets te militant karakter. Ik voel me nu eenmaal nogal snel gedicteerd, en daar houd ik niet van. Maar dat is mijn probleem.
We worden vandaag de dag overstelpt met vrije meningsuitingen en tips en adviezen allerhande. Er wordt geroepen en getierd dat het een lieve lust is. Tegen heilige huisjes aangeschopt tot onze onderste ledematen totaal versplinterd zijn.
Het is de verdienste van Mille Pagine om één en ander ook echt in de praktijk te brengen (met vallen en opstaan soms), standpunten te staven met feiten en cijfers en consequent op dezelfde nagel te blijven slaan. Die dingen zijn zeldzaam genoeg om te worden vermeld…
Bezoek What I chase won’t set me free

Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

3 reacties op “Warm aanbevolen: What I chase won’t set me free”

 1. Renze avatar

  Je mag altijd delen van een tekst citeren als het maar niet een substantieel deel is en als het zo min mogelijk is om je punt duidelijk te maken – dat noemt men het citaatrecht 🙂 is volgens een Europese richtlijn geregeld in alle EU landen. Ook al staat het op haar blog, dat maakt daarvoor niets uit. Al is het misschien niet zo aardig, maar dát is weer iets anders.

 2. Ben Mualaba avatar

  @Mille Pagine: graag gedaan natuurlijk! ‘Met vallen en opstaan’, daarmee doelde ik vooral op het feit dat één en ander (voor jou) niet altijd even makkelijk in de praktijk te brengen valt…

 3. mille pagine avatar

  Wat een verrassing om zo ineens mezelf hier te zien staan! 🙂

  Bam! Dat heb je mooi gezegd. Ik wil het trouwens vooral gewoon erg graag weten, er staat niet voor niets ‘zonder mijn toestemming’ achter 😉

  Ik ben ook benieuwd naar welke stukken je ‘vallen’ vond en welke ‘opstaan’. In ieder geval bedankt voor deze leuke aanbeveling! 🙂 En de quote vind ik stiekem best bij mij passen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.