Afgaand op de baseline van deze blog verwacht ik een keurige, maar ook ietwat saaie weblog. Echter, u krijgt het eerste maar niet het tweede!
Zoals dat wel eens vaker gaat bij een persoonlijke weblog krijgt u naast observaties uit het dagelijks leven, persoonlijke bedenkingen ook een introspectieve blik in het persoonlijke leven van deze blogger. 
De afkomst en de levensbeschouwing van de blogeigenaar doet normaliter niet ter zake in deze kolommen – zolang de kwaliteit van de blog maar bovendrijft – maar in dit geval maak ik toch een uitzondering: Şenol is een Nederlander van Turkse origine en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ook zijn geloof is voor niemand een geheim.
Het vergt een flinke dosis lef om in deze tijden van gedoogregeringen en regelrechte xenofobie te schrijven de kern van uw geloof. Hij doet het vrank en vrij zoals het een echte Nederlander betaamt.
U hebt het ongetwijfeld al begrepen: ik heb diep respect voor de manier waarop Şenol ons een blik gunt achter de schermen van “zijn” moslim-zijn. Hij slaagt er wat mij betreft ook in om één en ander bevattelijk uit te leggen aan een (westerse) samenleving die stilaan elk religieus gevoel verliest. De toon is immer sereen, daarbij iedereen in zijn waarde latend. 
Bruggenbouwers als deze zijn er veel te weinig in de blogosfeer.  Neem even de tijd, bezoek Just Şenol en er gaat een wereld voor u open!
Bezoek Just Şenol