Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Warm aanbevolen: De koffiefilters.nl

De koffiefiltersKoffie. Hoe (on)gezond het drankje is, daarover zijn de meningen duidelijk verdeeld. Je kan er in ieder geval niet om heen dat de geur van het donkerbruine vocht bij mij de meest uiteenlopende herinneringen oproept.

Zullen we beginnen met de slechtste herinneringen?* Dan hebben we die alvast gehad. Ze dateren uit mijn kindertijd. Het was de tijd dat internaten alleen maar subsidies kregen als ze de kinderen het ranzigste voedsel konden voorschotelen. Hetzelfde gold dus ook voor de koffie. Als men me toen verteld had dat het afwaswater was dat gedurende 3 minuten aan de kook gebracht was, had ik het ook geloofd. Het goedje was eigenlijk niet binnen te houden zonder een flinke donderwolk magere melk.

Die ervaring is er waarschijnlijk verantwoordelijk voor dat ik vandaag koffie drink, maar zonder ervan te kunnen genieten. Op die peperdure espresso na dan.

De geur van vers gemaakte koffie kan ik wel appreciëren. Heel erg zelfs. Met dank aan mijn grootmoeder. Het is nu bijna dertig jaar geleden dat de geur van verse koffie het oude, ietwat muf ruikend huis vulde; mijn neusgaten kietelde terwijl ik in de armen van mijn grootvader naar beneden werd gedragen…

Trek vandaag de dag een vers pakje koffie open en je moet fysiek geweld gebruiken om me ervan weg te slaan.

Ei zo na dezelfde gewaarwording krijg ik wanneer ik De koffiefilters.nl bezoek.

De initiatiefneemsters van dit blog willen graag een online-koffiebeleving creëren. Ik ben geen kenner, maar ach, wat geeft dat. Je vindt er werkelijk alles om er per direct eentje te worden: van de beste koffiehuizen, over voorraaddozen en espressomachines tot de meest verrukkelijke recepten waarin je het zwarte goud kan verwerken.

Het is alleen jammer dat de geurblog nog niet bestaat. Het zou speciaal voor dit blog moeten worden uitgevonden! Tot die tijd zal je het als bezoeker met je fantasie en/of herinnering moeten doen. De algemene vormgeving en de prachtige foto’s helpen daarbij meer dan een handje.

Bezoek Dekoffiefilters.nl

*= Vergeef me mijn ietwat lange inleiding, beste lezer. Maar blogs dienen ook om trauma’s te verwerken…


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.