Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Videobloggen voor beginners

Onder het mom van “zelf begin ik er niet aan maar wie het eens proberen wil die mag,” is dit een clipje van Esther Jacobs.

In twee minuutjes legt zij uit waarom je (zou) moet(en) videobloggen. Maar misschien nog belangrijker is dat je enkele tips krijgt om snel zelf je eerste vlog in te blikken.

Als je het aandurft is videobloggen of vloggen een manier om vrij makkelijk een erg persoonlijke toets aan je blog te geven. Google is bovendien weg van ‘rich content’ en zal je blog makkelijker hoger in haar zoekresultaten plaatsen.

Kom je zelf continu vol in beeld en ben je niet echt een natuurtalent, maak je videootjes dan niet te lang.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

2 reacties op “Videobloggen voor beginners”

 1. Lilith avatar

  Dit is totaal mijn ding niet omwille van meerdere redenen. Ten eerste is het niet mogelijk om de korte inhoud snel te “scannen” zoals je wel kunt doen bij geschreven tekst. En ten tweede kamp ik met een West-Vlaamsprobleempje: ik heb geen ‘g’. Oei oei oei.
  Nochtans zijn er een aantal videootjes die ik wel leuk vind om te bekijken, zoals deze die onlangs verschenen over Tommy Wieringa waarin hij antwoord geeft op een vraag – zo weet je ook direct waarover de video zal gaan: http://www.nrc.nl/boeken/2014/03/13/ziet-tommy-wieringa-iets-wat-wij-niet-zien/

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ik begrijp je helemaal! Eigenlijk zou menig vlogger er goed aan doen om een beetje cameratraining en dictie te volgen…

   Anderzijds: oefening baart kunst. En die ‘onvolkomenheden’ laken deel uit van jouw (blog)persoonlijkheid, en dat heeft ook zo zijn charmes! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.