Blogtrommel.com maakt overstap van Blogger naar WordPress!

 

De titel van dit stukje verklaart waarom het hier (en elders) de laatste tijd wat stilletjes bleef. Alles stond de afgelopen dagen in het teken van de overschakeling van mijn oude nest naar het nieuwe stekje. Een razend interessant proces dat toch ook wat voeten in de aarde had.

Een uitdrukkelijk woord van dank moet gaan naar Irene (sterke vrouw achter dit forum voor en door bloggers) en Petra (drijvende kracht achter dit hostingbedrijf), twee mensen die me met het nodige engelengeduld respectievelijk van mijn koudwatervrees afhielpen en komaf maakte met mijn haast legendarische klunzigheid.

Van Blogger naar WordPress

Voor het eerst neem ik Blogtrommel.com helemaal zelf in handen (zo voelt het toch een beetje) en bij de gelegenheid maakte ik dus ook de overstap van Blogger naar WordPress. De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken: Blogger is een fantastisch blogplatform, maar toont al snel zijn beperkingen wanneer je de zaken ook maar iets serieuzer wil aanpakken.

Ik heb me nooit van de indruk kunnen ontdoen dat je als blogger niet helemaal voor vol wordt aanzien met je simpele Blogger-blogje.

Wat moet je anders met immer weerkerende opmerkingen genre: “Je content zou veel beter tot zijn recht komen op een WordPress-blog.”? Of wat dacht je van een tweet als deze:

Het volgende antwoord nuanceerde gelukkig ook een en ander. Waarvoor mijn ontzettende dank!

Ik onderschreef (en onderschrijf) de visie van Anneke, Dat verbaast jullie niet.

 

Fijnere leeservaring

Maar laten we wel wezen. Natuurlijk wil ik ook dolgraag ontdekken wat WordPress zoal meer kan dan Blogger. Zo op het eerste gezicht lijken de mogelijkheden nog veel eindelozer dan bij Blogger. Het werkt wel een stuk minder intuïtief.

Voor mij begint nu een ontdekkingsreis die voor jou, beste lezer op termijn moeten uitmonden in een betere bruikbaarheid van Blogtrommel.com. Een fijnere leeservaring ook.

Je zal overigens merken dat de verhuizing niet helemaal zonder kleerscheuren is gebeurd. Zo is er nogal wat witruimte (tussen de alinea’s) verloren gegaan. Een fijnere leeservaring “op termijn”, zei ik toch?

Laat het niet aan je hart komen. Kom binnen, maak het je makkelijk en doe alsof je thuis bent…

19 reacties op “Blogtrommel.com maakt overstap van Blogger naar WordPress!”

 1. Ik denk er ook wel eens aan. Maar ik ben bang dat WordPress teveel opties heeft voor types als ik. Dat ik dan nog meer ga sleutelen dan ik nu doe……

  Ziet er mooi uit Ben!

  1. Er zijn inderdaad wel wat meer opties en mogelijkheden dan bij Blogger. Er zijn vele plugins maar die hoef je niet (allemaal te installeren als je dat niet wil.

  1. Dank je! Je hebt helemaal gelijk, natuurlijk! Zonder de hulp van die twee kanjers was het me nooit gelukt.

 2. Yiha…. Hoe mooi. Mijn complimenten, Ben!

  Als tip zou ik je willen meegeven de plugin WPTouch te installeren, dan is je site ook leesbaar via mobieltjes 😉

 3. Debbie Peteri

  Allereerst laadt de site vele malen sneller!! Heerlijk 😀
  Ik vind het reactieformulier heel erg fijn en alles oogt zeer netjes, mooi, professioneel.

  Gefeliciteerd met deze overstap en nu ga ik snel verder met de (her)ontdekkingsreis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.