(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

Twitter effectief inzetten in functie van je blog5. Interessante links en hashtags om als blogger te volgen

#blogpraatDeze Twitterchat vindt normaliter elke eerste maandag van de maand tussen 20 en 21u. plaats. Een uur lang wordt er gepraat over een bepaald thema dat met je blog of met het bloggen te maken heeft. Zeer inspirerend!

#blogtip: Van oorsprong Engelstalige hashtag. Er worden kwistig korte – maximaal 280 karakters – blogtips rondgestrooid.

#performantbloggen: Een hashtag die ikzelf vaak gebruik om mijn beste blogtips de wereld in te sturen.

Je kunt via Twitter ook gericht op zoek gaan naar berichten en Twitter-gebruikers die voor jou (w niche) een meerwaarde kunnen betekenen. Tik daarvoor in de zoekmachine simpelweg een kernwoord in. Je krijgt dan een lijst met daarin alle tweets die dat woord bevatten. Je kan die lijst bewaren en zodoende makkelijk op de hoogte blijven van wat er leeft binnen het segment waar jij actief bent. Ook erg handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar onderwerpen om over te bloggen!

En last but not least, heeft ook Blogtrommel.com zijn stek op Twitter. Heb je een vraag, een opmerking, een suggestie of denk je dat ik je ergens mee kan helpen, dan weet je me te vinden.

Het effect van Twitter op het aantal bezoekers op je blog?

Moeilijk in te schatten natuurlijk. Eigen metingen wezen uit dat een maand lang totale inactiviteit op Twitter 25% minder bezoekers betekende. Veel hangt af van hoeveelheid volgers die je hebt. Met een volgersgroep van enkele tientallen mensen zal het effect allicht kleiner zijn dan met 600 volgers. Hoe actief je bent op Twitter is nog zo’n bepalende factor, evenals de manier waarop je je blogposts aan de man brengt (en over welke onderwerpen je blogt).

Concreet: Als ik een nieuw blogje online zet gaat er meteen een tweet naar goed 600 volgers. Daar kan geen nieuwsbrief, e-mail lijst of zoekmachine tegenop. Het is echter onzinnig te denken dat elk van die 600 mensen een bezoek brengt aan mijn blog. Net zoals het ondenkbaar is dat 600 mensen plots mijn blog gaan volgen naar aanleiding van die ene tweet (niet iedereen is immers op hetzelfde moment online, ziet überhaupt jouw tweet, of heeft tijd/zin om je link aan te klikken. Vandaar het belang om meerdere keren (per dag) te laten weten dat je iets nieuws online zette). Een minderheid doet dat wel, wordt fan, gaat mijn tweets retweeten, gaat mensen naar mijn blog doorverwijzen,… Dé manier van werken!

Hoe dan ook moet het op termijn ook voor jou mogelijk zijn het aantal pageviews te verdubbelen iedere dag dat je een blogpost online en daarvan melding maakt op twitter (in vergelijking met dagen waarop dat niet gebeurt).

Note:

Wil je nog meer over Twitter lezen, dan vind je hier een (zeer) uitgebreid artikel van Eenmanierom.nl.
photo credit: mkhmarketing via photopin cc

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Nieuwste berichten

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


8 reacties op “Twitter effectief inzetten in functie van je blog”

 1. Heel interessant artikel, ga het straks is aandachtiger herlezen, nu was het in een vluggertje.
  Heb ook een Twitter profiel aangemaakt en gekoppeld aan mijn blog.
  Ook heb ik een poging gedaan om zoals je zegt in je artikel, denk out of the box.
  Was niet ontevreden over mijn Twitter skin, maar blijkbaar ben ik de enigste die er zo over denk.
  Dit leid ik toch af aan het kleine aantal volgers op mijn Twitter.
  En ik maar denken dat ik origineel was? Niet dus!!!
  Geef mijn Twitter url maar mee, misschien komt er zo iemand langs die zoals ik mijn Twitter skin ok vind?
  https://twitter.com/wesp333

 2. Ik heb wat tips opgevolgd en inderdaad de bezoeken via Twitter zijn in de afgelopen week verdubbeld. (Van 0,8% naar 1,6% van het totaal aantal kliks, maar ik heb er vertrouwen in dat dat nog wel beter wordt.):-)

  • Het is met Twitter net hetzelfde als met je blog: Rome en Parijs zijn niet op één dag gebouwd. Volhouden dus!

 3. Hoi Ben,
  handige tips weer!
  Heb nog wel een vraagje. Je schrijft: ‘Vergeet in ieder geval nooit om even naar je interacties en vermeldingen te kijken.’ Ik krijg wel een melding als er een interactie is, maar niet van een vermelding. Is er een handige manier om die te bekijken?
  En misschien een handige toevoeging: het shorten (verkleinen) van je link, zodat je nog genoeg tekens hebt om een catchy tekstje erbij te schrijven, bijvoorbeeld via goo.gl of bitly.com.
  Groetjes, Nanouk

  • Dank voor ’t compliment!

   Het shorten van links is inderdaad er handig! Ik dacht er nog aan het ertussen te zetten, maar ik was bang dat het artikel dan wel heel erg lang(dradig) zou worden… In ieder geval bedankt voor je toevoeging als nog!

   De vermeldingen kan je in Twitter vinden onder het tabblad “verbinden” Dan kom je inderdaad standaard bij je interacties terecht. Bovenaan in de linkerkolom (eerste balkje) is ook het tabje “Vermeldingen” te vinden.

   • Yes, bedankt! Heb ’t gevonden!

    Ja, soms is het lastig om blogs niet te lang(dradig) te maken. Dan moet je keuzes maken:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.