Blogtips voor beginners, How to, social media

5. Interessante links en hashtags om als blogger te volgen

#blogpraatDeze Twitterchat vindt elke maandagavond tussen 20 en 21u. plaats. Een uur lang wordt er gepraat over een bepaald thema dat met je blog of met het bloggen te maken heeft. Zeer inspirerend!

#blogtip: Van oorsprong Engelstalige hashtag. Er worden kwistig korte – maximaal 140 karakters – blogtips rondgestrooid.

Heb je de ambitie om je blog op termijn naar een wat hoger niveau te brengen? Volg dan het werk van deze bloggende professionals.

Je kunt via Twitter ook gericht op zoek gaan naar berichten en Twitter-gebruikers die voor jou (w niche) een meerwaarde kunnen betekenen. Tik daarvoor in de zoekmachine simpelweg een kernwoord in. Je krijgt dan een lijst met daarin alle tweets die dat woord bevatten. Je kan die lijst bewaren en zodoende makkelijk op de hoogte blijven van wat er leeft binnen het segment waar jij actief bent. Ook erg handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar onderwerpen om over te bloggen!

En last but not least, heeft ook Blogtrommel.com zijn stek op Twitter. Heb je een vraag, een opmerking, een suggestie of denk je dat ik je ergens mee kan helpen, dan weet je me te vinden.

Het effect van Twitter op het aantal bezoekers op je blog?

Moeilijk in te schatten natuurlijk. Eigen metingen wezen uit dat een maand lang totale inactiviteit op Twitter 25% minder bezoekers betekende. Veel hangt af van hoeveelheid volgers die je hebt. Met een volgersgroep van enkele tientallen mensen zal het effect allicht kleiner zijn dan met 600 volgers. Hoe actief je bent op Twitter is nog zo’n bepalende factor, evenals de manier waarop je je blogposts aan de man brengt (en over welke onderwerpen je blogt).

Concreet: Als ik een nieuw blogje online zet gaat er meteen een tweet naar goed 600 volgers. Daar kan geen nieuwsbrief, e-mail lijst of zoekmachine tegenop. Het is echter onzinnig te denken dat elk van die 600 mensen een bezoek brengt aan mijn blog. Net zoals het ondenkbaar is dat 600 mensen plots mijn blog gaan volgen naar aanleiding van die ene tweet (niet iedereen is immers op hetzelfde moment online, ziet überhaupt jouw tweet, of heeft tijd/zin om je link aan te klikken. Vandaar het belang om meerdere keren (per dag) te laten weten dat je iets nieuws online zette). Een minderheid doet dat wel, wordt fan, gaat mijn tweets retweeten, gaat mensen naar mijn blog doorverwijzen,… Dé manier van werken!

Hoe dan ook moet het op termijn ook voor jou mogelijk zijn het aantal pageviews te verdubbelen iedere dag dat je een blogpost online en daarvan melding maakt op twitter (in vergelijking met dagen waarop dat niet gebeurt).

Note:

Wil je nog meer over Twitter lezen, dan vind je hier een (zeer) uitgebreid artikel van Eenmanierom.nl.
photo credit: mkhmarketing via photopin cc

Pagina's: 1 2 3