Onderzoek, social media, Twitter

StilteGeen een grote computerpanne ten huize Blogtrommel.com. En ik trek ook niet op vakantie naar een of ander paradijselijk oord zonder internetverbinding. Zo’n bestemming wordt voor mij immers op slag een stuk minder idyllisch,  dat begrijp je hopelijk wel. Neen, het gaat hier om een experiment in naam van de ‘wetenschap.’

 

Vanaf vandaag klokslag middernacht zal ik het Twitter-account gekoppeld aan Blogtrommel.com een maand lang op non-actief zetten. Als alles goed  gaat is @blogtrommel opnieuw in de ether vanaf 1 november.

Reden van deze vrijwillig in acht genomen radiostilte is mijn artikel over het effectief inzetten van Twitter om bezoekers naar je blog te brengen. Daarin beweerde ik zonder omwegen dat Twitter – mits doordacht gebruik van het medium – goed is voor zowat 50% van alle verkeer naar je blog. Een nogal gedurfde stelling gebaseerd op mijn eigen ervaring/aanvoelen/natte vingerwerk. Maar omdat jullie gewoon recht hebben op harde cijfers, neem ik de proef op de som. Het gaat ‘m hier om het meten van de invloed op de bezoekers aantallen van mijn blog nu ik vrijwel afwezig ben op Twitter.

Om middernacht stopt dus alle communicatie via @Blogtrommel. En omdat er geen sprake van kan zijn dat een ander account die taak overneemt, zal ook @sharpbentwit uiterst omzichtig communiceren over blogs, bloggen, blogpromotie, enz… Ook zal ik geen berichten van andere bloggers retweeten.

Enige uitzondering hierop vormt de twitterchat #blogpraat op maaandagavond. Dat wil ik voor geen geld ter wereld missen. Maar ook hier beloof ik mijn uiterste best te doen om bijvoorbeeld geen links van Blogtrommel.com te tweeten….

Voor alle duidelijkheid: in tussentijd zal ik blogposts blijven publiceren zoals gewoonlijk. Jullie zullen alleen niet via Twitter op de hoogte gehouden worden… En het is jullie uiteraard ook niet verboden om mijn berichten te delen op Twitter.

 

 

De cijfers op 30 september 2013

Aantal pageviews afgelopen maand: 5540

Totaal aantal bezoeken afgelopen maand: 2498

Aantal unieke bezoekers afgelopen maand: 1524

Aantal volgers op Twitter: 748

Aandeel van Twitter in mijn “sociaal verkeer” 86%

 

Afspraak rond 30 oktober voor nieuwe cijfers!

photo credit: Giampaolo Squarcina via photopin cc