Homesocial mediaTwitterTwitter-account van Blogtrommel.com maand lang uit de lucht
0
(0)

StilteGeen een grote computerpanne ten huize Blogtrommel.com. En ik trek ook niet op vakantie naar een of ander paradijselijk oord zonder internetverbinding. Zo’n bestemming wordt voor mij immers op slag een stuk minder idyllisch,  dat begrijp je hopelijk wel. Neen, het gaat hier om een experiment in naam van de ‘wetenschap.’

 

Vanaf vandaag klokslag middernacht zal ik het Twitter-account gekoppeld aan Blogtrommel.com een maand lang op non-actief zetten. Als alles goed  gaat is @blogtrommel opnieuw in de ether vanaf 1 november.

Reden van deze vrijwillig in acht genomen radiostilte is mijn artikel over het effectief inzetten van Twitter om bezoekers naar je blog te brengen. Daarin beweerde ik zonder omwegen dat Twitter – mits doordacht gebruik van het medium – goed is voor zowat 50% van alle verkeer naar je blog. Een nogal gedurfde stelling gebaseerd op mijn eigen ervaring/aanvoelen/natte vingerwerk. Maar omdat jullie gewoon recht hebben op harde cijfers, neem ik de proef op de som. Het gaat ‘m hier om het meten van de invloed op de bezoekers aantallen van mijn blog nu ik vrijwel afwezig ben op Twitter.

Om middernacht stopt dus alle communicatie via @Blogtrommel. En omdat er geen sprake van kan zijn dat een ander account die taak overneemt, zal ook @sharpbentwit uiterst omzichtig communiceren over blogs, bloggen, blogpromotie, enz… Ook zal ik geen berichten van andere bloggers retweeten.

Enige uitzondering hierop vormt de twitterchat #blogpraat op maaandagavond. Dat wil ik voor geen geld ter wereld missen. Maar ook hier beloof ik mijn uiterste best te doen om bijvoorbeeld geen links van Blogtrommel.com te tweeten….

Voor alle duidelijkheid: in tussentijd zal ik blogposts blijven publiceren zoals gewoonlijk. Jullie zullen alleen niet via Twitter op de hoogte gehouden worden… En het is jullie uiteraard ook niet verboden om mijn berichten te delen op Twitter.

 

 

De cijfers op 30 september 2013

Aantal pageviews afgelopen maand: 5540

Totaal aantal bezoeken afgelopen maand: 2498

Aantal unieke bezoekers afgelopen maand: 1524

Aantal volgers op Twitter: 748

Aandeel van Twitter in mijn “sociaal verkeer” 86%

 

Afspraak rond 30 oktober voor nieuwe cijfers!

photo credit: Giampaolo Squarcina via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: , ,

8 reacties op “Twitter-account van Blogtrommel.com maand lang uit de lucht”

 1. Henk038 avatar

  Wel grappig experiment. Zal niet helemaal antwoord geven op je vraag. Je hebt twitter tijd lang gebruikt om lezers naar je blog te leiden. Naeffect blijft lang doorlopen. Je hebt op twitter aangekondigd dat je dit ging doen. Zal traffic op andere manier genereren. Of zelfs extra traffic omdat mensen nieuwsgierig zijn. Of je zit al in een twitterlist met bloggers en van daaruit wordt op het linkje in je profiel geklikt. Anderen twitteren over jou of je blogs etc. Je gaat misschien (bewust/onbewust) extra tijd besteden aan andere manieren om blog onder de aandacht te krijgen… Etc

  Maar desalniettemin een leuk idee om naar te kijken. Ben benieuwd wat je ziet. En je zult er vast over bloggen Ben 😉

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Eerst en vooral: hartelijk dank voor je reactie hier….

   Het na-effect, daar hield ik inderdaad rekening mee. Dat het speelt blijkt ook duidelijk uit mijn statistiekjes (de terugval in het aantal pageviews voor mijn blog bleef al bij al beperkt in de eerste week).

   Om een echt correct beeld te krijgen van het effect van Twitter zou het experiment langer moeten duren. Het ware ook beter geweest om het zaakje niet op voorhand aan te kondigen (niet op Twitter, maar ook niet op het blog).

   Enfin, nog een paar weken en dan kennen we de cijfers…

 2. Jokezelf avatar
  Jokezelf

  Mooi experiment. Proefondervindelijk uitvinden of het klopt wat je zegt. Ik heb zelf ook niet zo de ervaring dat Twitter (extra) lezers toevoegt. Eerder is het zo dat mijn volgers ook via twitter attent worden gemaakt op een nieuw bericht. Ben heel benieuwd wat er uit komt!

 3. Rianne avatar
  Rianne

  Dat kan je toch zien in je statistieken? Hoeveel mensen er via Twitter op je blog komen kijken.

  Ik vind het zwaar tegenvallen, het aantal Twitter-kijkers. Maar dat kan komen omdat de meeste mensen die mij via Twitter volgen mij ook op een andere manier volgen.

  Succes ermee. Het zal stil worden in mijn Twitterlijst.

 4. Mandy avatar
  Mandy

  Leuk experiment! Ik ontdek de maandagavond blogpraat net, gelukkig niet te laat! 🙂

 5. Linda Kwakernaat avatar

  Een grappige test.
  Ik lees vooral uit mijn mede-bloggerslijst en klik idd op linken die me intressant lijken
  Ik ben benieuwd

 6. Mike avatar

  Gedurfd maar leuk en interessant experiment! Ik ben erg benieuwd wat er uitkomt. Ik kan me in jouw geval goed voorstellen dat onderzoek je (op korte termijn) bezoekers en views gaat kosten, want je bent erg actief op Twitter.

  Op Twitter zouden de gevolgen voor mij niet zo groot zijn, maar een sociale mediastilte op Facebook zou mijn traffic ook laten halveren, denk ik.

  Hoe dan ook, veel succes en ik blijf je ook zonder Twitter de komende maand bezoeken, dus als het aan mij ligt gebeurt er niets met je bezoekcijfers ;-).

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor je reactie! Ik vermoed dat het aantal pageviews drastisch zal dalen. Het moeilijkste is de stilte op Twitter. Twitteren (in functie van mijn blog) is nu bijna een automatische reflex…

   Blij dat je mij ook zonder Twitter blijft volgen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.