rp_de-beste-blogs-zoeken-300x225.jpgIk hoor het jullie al denken: “Man, je site staat bol van de tips voor bloggers, wat maakt deze zo bijzonder dan?” Gelijk heb je. Maar deze handige tips en weetjes zijn te kort om er een volledige blogpost aan te wijden. Vandaar dat ik ze bundel.

1. Geen inspiratie meer?

Het kan zelfs de meest doorwinterde bloggers meer dan eens overkomen. Ik bracht al eerder een mogelijke remedie tegen een writer’s block aan. Wat ook kan helpen is om eens te kijken naar je berichten. Meer bepaald hoe je ze aan je lezer presenteert. Deel je blog eens helemaal anders in, gebruik nieuwe kleuren of beter nog: zoek een nieuw theme. Daardoor alleen krijg je een nieuwe, verfrissende kijk op je eigen blog(content).

2. Het bloggen helemaal zat?

Wacht minstens een maand of twee alvorens je eventueel de drastische beslissing neemt om je hele blog van het net te halen. Je zou niet de enige blogger zijn die daar maanden of zelfs jaren nadien spijt van heeft. Is de beslissing echt definitief, neem dan zeker altijd een reservekopie van je blog en bewaar het xml-bestand op je harde schijf. Mocht je onverhoeds toch nog willen herstarten dan staat je blog (of een deel daarvan) zo weer op de rails.

3. Graag meer views op jouw blog?

Kies een blogtheme die het je gemakkelijk maakt om vele korte stukjes uit je artikels te tonen. Lay-outs in de zogenaamde magazine style zijn daar erg geschikt voor. Doorgaans maken die themes het je makkelijker om oudere berichten opnieuw op de voorgrond te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat je ook makkelijk de getoonde artikelen op je homepage kan wijzigen. Hiermee moedig je je bezoeker maximaal aan om dieper in je blog te duiken. Ben ik niet helemaal duidelijk? Bekijk dan nu even de homepagina van dit blog en kom over een paar weken opnieuw een kijkje nemen. 😉

4. (ineens) Te veel fantastische ingevingen?

Ook dat kan gebeuren! Schrijf alles direct op in je blogschrift. Maar – het spreekwoord stel niet uit wat vandaag al kan gebeuren indachtig – is het allicht nog beter aan al die verschillende briljante ideeën meteen maar een blogbericht te wijden. Gooi die quote, een foto, een stukje titel, die prachtige volzin, zonder enig dralen in een concept. Geraak je dan een keer echt in schrijfmodus, dan heb je meteen wat inspirerende bouwstenen om mee te werken. Eén ding is zeker: je kan veel sneller gaan bloggen!

5. Gaat Twitter voor jou te snel?

Flitst er een leuke link voorbij op Twitter? Die kan je bewaren voor later. Klik onder de bewuste tweet het gele sterretje aan en je kan ‘m bewaren. Ga naar je profielpagina op Twitter en klik rechtsboven (onder de header) op – je raadt het al – Favorieten.

6. Formaat van een foto wijzigen zodat ‘ie beter in je blogbericht past?

Gaat heel makkelijk! Bewerk je bericht in de HTML(tekst)-modus. De code voor een foto ziet er ongeveer zo uit:

<img class=”aligncenter size-full wp-image-256″ src=”https://www.blogtrommel.com/wp-content/uploads/2014/01/CoverEbookChecklistBlogger.jpg” alt=”” width=”280″ height=”76″ />

We kijken vooral naar het vetgedrukte gedeelte. De getallen tussen ” ” duiden op de breedte en de hoogte van de afbeelding (uitgedrukt in pixels). Wijzig de getallen naar eigen smaak en goeddunken. Let er wel op dat je al het overige onaangeroerd laat. En vergeet ook niet het zaakje op te slaan.

Overigens kan je op dezelfde manier bijvoorbeeld het formaat van een Youtube-filmpje aanpassen.

Zo, dat waren enkele tips voor bloggers in sushiformaat (de tips, niet de bloggers uiteraard)! 😉