Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Over ’t muurtje (5)

Over het muurtje kijkenHet is alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens over ’t muurtje keek. Hoog tijd om te kijken met welke interessante tips, trucs en bedenkingen omtrent het blog(gen) gewaardeerde collega’s zoal voor de dag komen. Moge je (blog) er wel bij varen!

Gouden regels bij het gebruiken van tags (Blogaholic.nl)

Waarschijnlijk ben ik niet de enige blogger die tags (en categorieën) wat lukraak door elkaar gebruikt. Ze snel met de natte vinger toeken aan een blogpost omdat dat nu eenmaal zo hoort. Maar hoe zou het eigenlijk moeten? Het wordt je haarfijn uit de doeken gedaan.

Wensen voor je blog of bedrijf uitspreken (365 dagen bloggen)

Hoe zorg je ervoor dat je blog serieuze stappen kan zetten? Door je wensen/doelen zomaar in de groep te gooien en je aldus bloot te stellen aan sociale druk/controle! Dat is een van de dingen die ik persoonlijk onthoud uit deze blogtip van de Blogqueen. Dit is slechts één van de 365 blogtips die je dit jaar in de schoot vallen.

Wij, Nederlanders, zijn niet zo goed in het schrijven van titels voor blogs (000.nl)

Lange titels die echter wel spijkers met koppen slaan. Deze blogger is er een meester in. En één en ander wordt gecompenseerd door een ultrakorte blognaam;). Maar alle gekheid op een stokje. Het blijft natuurlijk niet bij die constatering. Een goede titel boven je artikels is het halve werk. Tijd voor een grondige studie met tal van praktijkvoorbeelden.

PDF, Word, Excel en andere documenten embedden in WordPress (Webtalis.nl)

Het kan soms verrekte handig zijn om je lezers documenten te laten inkijken zonder dat die eerst moeten worden gedownload op de computer van je bezoeker. Je leert – aan de hand van een tutorial met korte instructievideo hoe je dat voor elkaar krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van een WordPress-plugin, dus alleen bloggers die werken via WordPress op een eigen domein hebben hier wat aan.

Bloggers: boeven of betrouwbaar? (Stralendschrijven.nl)

Geen blogtip, maar gewoon wat stof tot nadenken deze keer. Zijn bloggers de journalisten van morgen? En zo ja, is dat dan zo erg? Feit is dat bloggers en journalisten elkaar soms met de nek aankijken. Terecht?

10 favoriete bronnen voor gratis foto’s (Legalcoffee.nl)

Lang niet alle bloggers zijn goeie maatjes met fototoestel en Photoshop. Voor hen is het dus niet zo makkelijk hun blog op te leuken met passend beeldmateriaal. Ziehier 10 webstekken waar je legaal plaatjes kan downloaden.

Zo, dat waren alweer 6 tips voor bloggers door bloggers. Veel leesplezier aldaar!

photo credit: johan wieland via photopin cc


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

5 reacties op “Over ’t muurtje (5)”

 1. Patricia avatar

  Super bedankt voor het vermelden!

 2. Danielle avatar

  Fijne tips en links, ik ga alles eens rustig doorlezen!

 3. Hans Hegeman avatar

  Documenten embedden via Blogger is mogelijk met behulp van Google Drive. Document uploaden naar Google Drive. Document delen en vervolgens de gedeelde link openen in Google docs en bij de optie Meer acties kiezen voor Dit bericht insluiten.

 4. Sandra van Bijsterveld avatar

  Leuk dat je me noemt, dank je wel! Ik ga gauw eens naar de andere tips kijken.

 5. Simovic-Vuceljic Natasa avatar

  Dank je voor de tips! Er staan zeker enkele nuttige artikels bij die ik eens ga bekijken. Liefs! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.