bloggen

Over het muurtje kijkenLaten we (wederom) eens kijken bij gewaardeerde collega’s welke tips een doorsnee blog(ger) vooruit kunnen helpen. Hier komen dus de beste tips voor bloggers en blogs.

 

Slow content creatie: 10 belangrijke rustpunten voor een spetterend blogbericht (Queromedia.be)

Hoewel ik het begrip “slow content” nog niet kende, stel ik vast dat ik de principes ervan al enkele jaren probeer toe te passen. Belangrijkste boodschap (voor mij dan)? Als je wil dat je lezer de tijd neemt voor jouw blog, neem dan ook de tijd voor het schrijven van iets dat de moeite waard is… We zien het wel eens anders… Oh ja, je krijgt tien rips om iets memorabels te maken!

Time management tips (Deel 1) (Winnaaringoogle.nl)

Als je dan toch aan het slow bloggen bent kan je de zaken maar beter zo efficiënt mogelijk aanpakken. Er is ook nog deel 2 en 3, maar in dit hoofdstukje zitten de beste tips voor ons, bloggers.

Bloggen voor fame of bloggen als mommy? (42bis.nl)

Je kan een aardige stuiver verdienen aan dat bloggen. Toch zeker in de V.S. waar niet minder dan 3,9 miljoen mamablogs in de lucht zijn. Dat komt neer op 14% van alle Amerikaanse moeders! En als je bang bent dat jouw blog wat te veel wordt beïnvloed door de commercie…

Longreads: zo zet je ze in voor content marketing (Frankwatching.nl)

5 à 600 woorden, dat wordt vaak gezien als de ideale lengte voor een blogbericht. Maar tijden veranderen. Met de komst van mini computers, smartphones en tablets is het immers perfect mogelijk om ook langere stukken in alle comfort tot je te nemen. Stukken van 3000 woorden en meer kunnen nu dus ongestraft. Mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, natuurlijk!

Tips voor een succesvolle bedrijfsblog (Onthewebdesign.be)

Enig idee wat de grootste blunder op het gebied van SEO is? Het simpele feit dat je geen website of blog hebt! Jouw dienaar schreef deze bijdrage met bedrijven en organisaties in het achterhoofd. Maar – en dat zeg ik wel vaker- de wetten van het internet zijn voor iedereen gelijk. Dus kunnen ook hobbybloggers hier wat van opsteken.