Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Over ‘t muurtje (4)

Over het muurtje kijkenLaten we (wederom) eens kijken bij gewaardeerde collega’s welke tips een doorsnee blog(ger) vooruit kunnen helpen. Hier komen dus de beste tips voor bloggers en blogs.

 

Slow content creatie: 10 belangrijke rustpunten voor een spetterend blogbericht (Queromedia.be)

Hoewel ik het begrip “slow content” nog niet kende, stel ik vast dat ik de principes ervan al enkele jaren probeer toe te passen. Belangrijkste boodschap (voor mij dan)? Als je wil dat je lezer de tijd neemt voor jouw blog, neem dan ook de tijd voor het schrijven van iets dat de moeite waard is… We zien het wel eens anders… Oh ja, je krijgt tien rips om iets memorabels te maken!

Time management tips (Deel 1) (Winnaaringoogle.nl)

Als je dan toch aan het slow bloggen bent kan je de zaken maar beter zo efficiënt mogelijk aanpakken. Er is ook nog deel 2 en 3, maar in dit hoofdstukje zitten de beste tips voor ons, bloggers.

Bloggen voor fame of bloggen als mommy? (42bis.nl)

Je kan een aardige stuiver verdienen aan dat bloggen. Toch zeker in de V.S. waar niet minder dan 3,9 miljoen mamablogs in de lucht zijn. Dat komt neer op 14% van alle Amerikaanse moeders! En als je bang bent dat jouw blog wat te veel wordt beïnvloed door de commercie…

Longreads: zo zet je ze in voor content marketing (Frankwatching.nl)

5 à 600 woorden, dat wordt vaak gezien als de ideale lengte voor een blogbericht. Maar tijden veranderen. Met de komst van mini computers, smartphones en tablets is het immers perfect mogelijk om ook langere stukken in alle comfort tot je te nemen. Stukken van 3000 woorden en meer kunnen nu dus ongestraft. Mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, natuurlijk!

Tips voor een succesvolle bedrijfsblog (Onthewebdesign.be)

Enig idee wat de grootste blunder op het gebied van SEO is? Het simpele feit dat je geen website of blog hebt! Jouw dienaar schreef deze bijdrage met bedrijven en organisaties in het achterhoofd. Maar – en dat zeg ik wel vaker- de wetten van het internet zijn voor iedereen gelijk. Dus kunnen ook hobbybloggers hier wat van opsteken.


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

5 reacties op “Over ‘t muurtje (4)”

 1. Jokezelf avatar

  Dank voor al die tips en trucs die je iedere keer weer paraat hebt. Ik heb er veel aan, al komt er momenteel niet zo heel veel unieks uit mijn handen. Maar wat niet is…

 2. Wesley avatar

  Persoonlijk doe ik ook aan slow blogging, want ik neem ook echt de tijd wanneer ik een review schrijf en daarom duurt het geen half uur maar een paar dagen voordat ik zo’n artikel echt af heb.

 3. Rowdy Groothedde avatar
  Rowdy Groothedde

  Hoi Ben,

  Bedankt voor de tips, ik neem ze mee;)

  Groet,

  Rowdy Groothedde

 4. Chelsea Bosters avatar

  Hallo Ben,

  Goede artikelen. Volgende is zeker een toevoeging: http://marketingmed.nl/inspiratieloos-zo-kom-je-aan-goede-blog-onderwerpen/

  Misschien waard om deze toe te voegen .Let me know en wordt gewaardeerd!

  Mvg,

  Chelsea Bosters

 5. Karin avatar

  Fijne bloemlezing Ben, dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.