Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogs

Blogtrommel startpagina (584x640)Nu bijna twee jaar geleden begon ik deze startpagina. Het idee erachter was even simpel als ambitieus: het verzamelen van de beste, leukste, liefste, leerrijkste, lekkerste, kortom meest opvallende blogs die in het Nederlandse taalgebied te vinden zijn. Destijds waren dat er een goede 100.

Vandaag telt de lijst zowat 400 blogs (ik heb ze niet exact nageteld) en kan je dus rustig stellen dat het zaakje wat uit zijn voegen barst. Zoveel blogtalent zit er dus in Vlaanderen en Nederland!

Om het overzicht te bewaren (en de praktische bruikbaarheid van de startpagina te verhogen) wil ik de blogs die op de lijst staan vermeld opnieuw ‘screnen.’

Weblogs die ‘doodlopen’, ontoegankelijk zijn omdat ze (te vaak) een wachtwoord vereisen, weinig kwaliteit bieden of al te lang inactief zijn, zullen in de komende tijd beetje bij beetje van de lijst worden geschrapt. Zolang het uitdunnen van de startpagina aan de gang is zullen er trouwens ook geen nieuwe blogs worden toegevoegd.

Eens het screnen achter de rug zullen de plaatsjes op de startpagina ook wat ‘duurder’ worden: in principe kan het aantal weblogs op de pagina niet meer toenemen. Een nieuwe blog kan enkel nog de plaats innemen van een eerder verwijderd blog.

Al met al krijgt de startpagina met Nederlandstalige blogs dus een grondige update. Een en ander zou moeten leiden naar een meer handzame lijst met ‘n zeker kwaliteitslabel.

Dat is het plan.