Startpagina met Nederlandstalige blogs bijgewerkt

Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogsZo op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd aan de lijst met actieve Nederlandstalige blogs. Maar wie goed toekijkt merkt dat de lijst wat ‘slanker’ is geworden in vergelijking met het einde van vorig jaar.

Een goeie 50 blogs werden uit de lijst geschrapt om de reeds bekende redenen. Een paar tientallen blogs kregen voorlopig – in afwachting van verse content – het voordeel van de twijfel.  Enkele blogs veranderden voor de gelegenheid van categorie.

De grootste nieuwigheid is weggelegd voor de boekenblogs die voortaan uit de ‘themablogs’ verdwijnen en recht hebben op een eigen categorie.

Er is nog steeds de mogelijkheid om suggesties te doen. Maar in tegenstelling tot vroeger (waar bijna iedere aanvraag resulteerde in een plaatsing op de startpagina), houd ik die nu langer in beraad.

Aldus telt de pagina nu ongeveer 380 actieve Nederlandstalige blogs, met daarnaast ook een aantal bronnen die van pas kunnen komen bij het opzetten van een weblog.

Volgens recente cijfers telt deze indexpagina maandelijks zo’n 600 unieke bezoekers, goed voor 1.250 pageviews. Niet direct een overrompeling dus, (je kan wel helpen om de startpagina wat meer bekendheid te geven door erover te bloggen of ernaartoe te linken. Dat is uiteraard geen verplichting) maar wel allemaal mensen die gericht op zoek zijn naar blogs met dat ietsje meer…

Even een vraagje…

… vooral dan aan de bloggers wiens link in de lijst voorkomt. Af en toe krijg ik vragen (van bloggers, bedrijven en organisaties) in de trant van “Ik zoek bloggers in deze of gene niche. Kan jij bloggers aanbevelen met het oog op een eventuele samenwerking?”

Tot nu toe stond ik altijd wat huiverig tegenover dat soort vragen. Ik twijfel namelijk of het zinvol is om de go between te zijn tussen organisaties van allerlei slag en hobbybloggers. Maar bovenal heb ik er eigenlijk geen benul van hoe jullie daar tegenover staan.

Voelen jullie er dus wat voor om desgevallend via Blogtrommel.com in contact te komen met organisaties en/of collega-bloggers? Of hebben jullie hier absoluut geen boodschap aan??? Ik wil hierover donders graag jullie mening horen, zodat ik weet waar de grenzen liggen en ik niemand voor het hoofd hoef te stoten…

Je kan – zoals steeds – hieronder je reactie kwijt en ook via deze weg weet je me te vinden.

 

You may also like...

34 reacties

 1. Natascha schreef:

  http://www.thankgoodnessitsweekend.blogspot.com is mijn blogje.
  Ik zou het fijn vinden als ik af en toe een bezoeker zou krijgen.
  Misschien heb je er iets aan en misschien ook niet.
  Je weet het pas als je het probeert!
  Groetjes, Natascha

 2. Lies schreef:

  Joepie, ik sta er ook tussen! Dankjewel Ben 🙂

  Ik herken me in wat Frank Scholtens zegt, nl. dat één van mijn doelen bij het bloggen is dat ik met anderen in verbinding ga. Nieuwe mensen leren kennen is vaak heel boeiend dus ik sta zeker open voor sparren of samenwerken in en rond mijn niche!

  Via jou blog heb ik al enkele heel interessante blogs leren kennen, Ben, waarvoor nogmaals mijn dank 🙂

  Prettig eindejaar en veel blogplezier aan iedereen hier!

 3. Wesley Velroij schreef:

  Kun je zien dat ik onder een steen leef, want ik wist niet eens af van het bestaan van deze startpagina met Nederlandstalige blogs 😉 Het is in iedere geval veel handigere dan via internet random blogs proberen te vinden.

  Oh en bedankt dat ik er ook tussen sta 🙂 Het is altijd fijn om te zien dat mijn blog op andere plaatsen ook vermeld word.

 4. Rowdy Groothedde schreef:

  Hoi Ben,

  Is ook een mogelijkheid om mijn website te vermelden?

  Keep up the good work!

 5. Frederique schreef:

  Ik wilde kijken of ik nog leuke, voor mij nieuwe, blogs kon vinden in de lijst en toen zag ik mijn eigen blog staan. Nu ben ik de rest van de avond zeer trots en loop ik met een grijns op mijn gezicht. Dank je wel voor het noemen!

 6. Ik vind het echt super dat je dit allemaal zo goed bijhoudt! En natuurlijk heel erg bedankt voor de vermelding van mijn blog.
  Ik denk niet dat je zulke vragen krijgt aan de hand van mijn blog, maar ik vind het geen probleem om met anderen in contact te worden gebracht.

 7. Wendy Born schreef:

  Dag Ben,

  Is het mogelijk dat je ook een categorie religie of christelijke weblogs aanmaakt?

  Groet,
  Wendy

 8. Debbie schreef:

  Ik sta nu in de categorie Omniblogs, maar ik zou graag ook in de categorie Beauty- & Lifestyleblogs worden geplaatst. Kan dat? Verder zou ik graag in contact komen met organisaties en/of collega-bloggers. Ik breid mijn netwerk graag uit!

 9. Linda Kwakernaat schreef:

  Een mooie lijst!!
  Bedankt voor de vermelding,
  Zou mijn blog ook bij de boekenblogs mogen komen te staan?
  Momenteel wissel ik persoonlijk bloggen en boeken-reviews af te wisselen

 10. Femke schreef:

  Wat fijn dat ik er nog tussen sta! Ik heb er geen problemen mee als je mijn naam doorgeeft. Ik denk niet dat bedrijven ooit geïnteresseerd zullen zijn in een samenwerking met mij, aangezien ik geen echte nicheblogger ben, maar anders is het ook altijd leuk om in contact te komen met andere bloggers.

 11. maria schreef:

  Mooi lijstje. Mag ik erbij?
  Onder Omniblogs, denk ik, mijn blog heet Maria schrijft.
  url: http://mariarijk.blogspot.nl
  Bij voorbaat dank!

 12. Bloggelientje schreef:

  Bedankt voor deze handige overzichtslijst. Ik heb al een aantal blogs bezocht die er op staan!

 13. Frank Scholtens schreef:

  Dank! Een van de doelstellingen van mijn blog is nieuwe mensen leren kennen, en via hen weer nieuwe dingen leren en nieuwe inzichten krijgen. Moet zeggen, dat werkt prima met zo’n blog. Dus wat mij betreft geen enkel probleem als je mensen doorstuurt.

  • Lies schreef:

   Herkenbaar Frank! Ook ik wil graag in verbinding gaan met anderen en zo nieuwe inzichten en ervaringen opdoen. Via mijn blog heb ik inderdaad ook al mooie nieuwe kansen gekregen… Ben benieuwd naar jouw blog!
   Grtjs,
   Lies

 14. Caolien Geurtsen schreef:

  Leuk dat ik er (weer) bij sta.

  De eigenlijke titel van mijn blog en tegelijk ook thema is feitelijk “Investeren in Geluk”.
  Fijn als hij/zij/het er ook op die manier in zou kunnen staan.
  Maar kijk maar.

  En ja hoor, als je wordt benaderd, stuur maar door.
  Ziet er goed uit – doet me herinneren aan 20 jaar geleden, toen was Den Eerschte Startpagina ook letterlijk de mijne 😉

  Groet
  Carolien

 15. Lidewij schreef:

  Ik zou graag in de categorie Beauty- en lifestyleblogs willen worden geplaatst met mijn blog http://www.solidewij.nl . Hier blog ik deze maand een jaar over vooral beauty, maar lifestyle komt zeker ook voorbij. Mocht er dan een bedrijf via de startpagina interesse hebben gekregen in mijn blog, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Uiteraard sta ik daarvoor open.
  Lidewij

 16. Rianne schreef:

  Thanks. Ik betwijfel of ik ooit in aanmerking kom voor samenwerking met professionele bedrijven maar ik zeg nooit nooit.

 17. Hans schreef:

  Mooie lijst. Heeft iemand interesse dan is dat leuk om te weten. Dus ik sta er positief tegenover.

 18. Ximaar schreef:

  Ik vind het wel grappig dat je mijn weblog bij Reisbloggers hebt geplaatst, zelf zou ik dat niet bedenken. Op dit moment (nu ik mijn afglopen vakantie versla) ligt het erg voor de hand, maar over een dikke week is dat voorbij en keer ik weer terug naar m’n normale items. In mijn geval Alkmaar en omgeving, fietsgebruik (zeker niet sportief), millieu en vooral items waar anderen niet aan beginnen.

  Blogs categoriseren is erg lastig. Bloggers gebruiken zelf al de categoriën en tags vaak niet of verkeerd. Ik heb ooit een mooie methode bedacht voor het categorisren en daarop filteren van afkortingen. Dat zou met blogs ook heel goed kunnen. Per blogger maak je een regel met daarin de blognaam, de naam van de blogger zoals die reageert en een aantal sleutelwoorden die zijn of haar blog typeren en zelf zie ik daar een regio bij. Daarbij het aantal verschillende sleutelwoorden binnen de perken houden, zodat een filtering niet telkens maar 1 blogger oplevert. Op mijn afkortingelijst had ik ruim 30000 afkortingen en circa 500 sleutelwoorden zodat je op medische afkortingen of afkortingen met daarin het woord Amersfoort kon filteren.

  Met dat afkortingenbestand ben ik een aantal jaren terug gestopt omdat mijn website door een fout van een hostingprovider de nek werd omgedraaid en ik zelf de indruk had dat wikiperdia inmiddels een goed alternatief was geworden dat op een aantal punten verder kan gaan. Achteraf vind ik dat nog tegenvallen met de overzichtelijkheid.

  Op het internet vond ik onlangs een site http://alleweblogs.nl/ Die heeft erg veel categorien en erg veel blogs, maar zeker 3/4de daarvan bestaat helaas niet meer en aan ruimen doen ze vrijwel niet.

  Zelf vind ik vooral dat je blogs moeilijk per gebied kan vinden. Als regioblogger vind ik dat jammer en heb ik zelf iets bedacht, dat inmiddels redelijk werkt. Ik heb dat op blogspot gedaan omdat die ook een mooie RSS-optie heeft om blogs automatisch te rangschikken op actualiteit. Iets wat OBA ook doet, maar dan met meer rompslomp. Veel goede bloggers melden zich daar helaas niet aan en veel flutbloggers spammen zich daarin te pletter. Mijn lijst stel ik zelf samen. http://ximaar.blogspot.nl/2013/07/prutssite.html

  Veel ruchtbaarheid geef ik er niet aan, het was min of meer een test. Eigenlijk werkt het best goed, behalve op touchscreens. Ik heb daarbij al jaren de indruk dat weinig bloggers zich met regionale of locale zaken bezighouden en dat bloggen over de kat of voor de 18000ste keer over elke nies van Wilders belangrijker wordt gevonden.

  Dit blog staat er niet bij omdat het niet specifiek aan een regio gebonden is.

 19. Jokezelf schreef:

  Ziet er nu mooi en overzichtelijk uit. Fijn dat ik er nog in sta en ja, als het zo eens uitkomt, wil ik best wel via de blogtrommel in contact komen met anderen. Leuk juist.

 20. Bedankt voor de vermelding bij Professional blogs! Mensen die samenwerking zoeken met een blogger in mijn hoek (tekstschrijven en/of reizen) mag je best doorsturen – graag zelfs.

 21. Carel schreef:

  ik heb geen enkele richting, mijn blogs vliegen alle kanten op. Maar dat mag je van mij iedereen vertellen.

 22. Rein Bijlsma schreef:

  Heb ik eindelijk na jaren weer eens mijn writer’s block doorbroken, sta ik er niet ( meer?) bij. Nu is er écht he-le-rmaal geen hoop meer. Rest nog een eenzaam en teruggetrokken leven en heel af en toe een oprisping op Twitter en Facebook ( wat nu voor heel oude mensen schijnt te zijn, dus dat komt mooi uit )

 23. Rory schreef:

  Goedemorgen!

  Ik vroeg mij af of mijn blog ook bij de categorie ‘mamablogs’ geplaatst mag worden. Ik publiceer regelmatig content en ik ben eind september 2013 begonnen met schrijven. Heerlijk! Mijn doelgroep is de vrouw die op latere leeftijd een kind heeft gekregen. Toch wel een soort van nicheblog dus. Afijn. Ik laat het verder aan jullie over natuurlijk.

  Hartelijke groet,
  Rory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie

Sluiten