Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogs

Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogsZo op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd aan de lijst met actieve Nederlandstalige blogs. Maar wie goed toekijkt merkt dat de lijst wat ‘slanker’ is geworden in vergelijking met het einde van vorig jaar.

Een goeie 50 blogs werden uit de lijst geschrapt om de reeds bekende redenen. Een paar tientallen blogs kregen voorlopig – in afwachting van verse content – het voordeel van de twijfel.  Enkele blogs veranderden voor de gelegenheid van categorie.

De grootste nieuwigheid is weggelegd voor de boekenblogs die voortaan uit de ‘themablogs’ verdwijnen en recht hebben op een eigen categorie.

Er is nog steeds de mogelijkheid om suggesties te doen. Maar in tegenstelling tot vroeger (waar bijna iedere aanvraag resulteerde in een plaatsing op de startpagina), houd ik die nu langer in beraad.

Aldus telt de pagina nu ongeveer 380 actieve Nederlandstalige blogs, met daarnaast ook een aantal bronnen die van pas kunnen komen bij het opzetten van een weblog.

Volgens recente cijfers telt deze indexpagina maandelijks zo’n 600 unieke bezoekers, goed voor 1.250 pageviews. Niet direct een overrompeling dus, (je kan wel helpen om de startpagina wat meer bekendheid te geven door erover te bloggen of ernaartoe te linken. Dat is uiteraard geen verplichting) maar wel allemaal mensen die gericht op zoek zijn naar blogs met dat ietsje meer…

Even een vraagje…

… vooral dan aan de bloggers wiens link in de lijst voorkomt. Af en toe krijg ik vragen (van bloggers, bedrijven en organisaties) in de trant van “Ik zoek bloggers in deze of gene niche. Kan jij bloggers aanbevelen met het oog op een eventuele samenwerking?”

Tot nu toe stond ik altijd wat huiverig tegenover dat soort vragen. Ik twijfel namelijk of het zinvol is om de go between te zijn tussen organisaties van allerlei slag en hobbybloggers. Maar bovenal heb ik er eigenlijk geen benul van hoe jullie daar tegenover staan.

Voelen jullie er dus wat voor om desgevallend via Blogtrommel.com in contact te komen met organisaties en/of collega-bloggers? Of hebben jullie hier absoluut geen boodschap aan??? Ik wil hierover donders graag jullie mening horen, zodat ik weet waar de grenzen liggen en ik niemand voor het hoofd hoef te stoten…

Je kan – zoals steeds – hieronder je reactie kwijt en ook via deze weg weet je me te vinden.