Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogsDe startpagina met blogs bestaat intussen alweer zo’n vier jaar. En hoewel ze het afgelopen jaar beetje bij beetje werd bijgewerkt, kreeg ze beduidend minder aandacht van mij. Andere prioriteiten, zeg maar.

Maar nu is het tijd voor een grondige update. Concreet betekent dit dat ik alle links op de startpagina één voor één zal nalopen, waarbij:

  • alle blogs waarop sinds pakweg oktober 2015 geen nieuwe berichten meer verschenen uit de lijst zullen worden geschrapt
  • de blogs die op het moment van screening ontoegankelijk zijn – om welke reden dan ook – uit de startpagina zullen verdwijnen (tenzij ik persoonlijk weet heb van tijdelijke werkzaamheden)
  • blogs die op “onderhoudsmodus” staan eveneens zullen worden verwijderd
  • bepaalde blogs zullen worden ondergebracht in een andere categorie

Zo wil ik ervoor zorgen dat de lijst relevant en up-to-date blijft. Overigens blijft het bijwerken van deze startpagina met blogs een kwestie van individueel handwerk. Er kunnen dus foutjes en onvolkomenheden in sluipen. Ik dank je voor je begrip.

Stond je blog op de startpagina en werd ‘ie onterecht verwijderd, geef dan gerust een seintje.

Daarnaast zal er ook plaats zijn voor nieuwe blogs, dat spreekt. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar blogs van mensen die Blogtrommel.com (via social media) volgen.

Jouw blog op de startpagina met blogs?

Indien je blog nog niet aan de startpagina met blogs is toegevoegd, krijg je nu de kans. Wat je daarvoor moet doen? Er zijn zowat 6 voorwaarden:

  1. laat een reactie achter onder dit bericht met de url van je blog
  2. vertel kort waar je blog over gaat
  3. nomineer het blog van een collega-blogger dat jij de moeite waard vindt
  4. je blogt in het Nederlands
  5. er staan minimaal 25 artikelen op je blog
  6. je bent geen professional blogger en blogt niet in functie van een bedrijf of webshop

In de loop van de komende dagen/weken zullen de blogs dan worden toegevoegd aan de startpagina.