Startpagina met blogs: update 2016

Blogtrommel startpagina met actieve, Nederlandstalige en kwaliteitsvolle weblogsDe startpagina met blogs bestaat intussen alweer zo’n vier jaar. En hoewel ze het afgelopen jaar beetje bij beetje werd bijgewerkt, kreeg ze beduidend minder aandacht van mij. Andere prioriteiten, zeg maar.

Maar nu is het tijd voor een grondige update. Concreet betekent dit dat ik alle links op de startpagina één voor één zal nalopen, waarbij:

 • alle blogs waarop sinds pakweg oktober 2015 geen nieuwe berichten meer verschenen uit de lijst zullen worden geschrapt
 • de blogs die op het moment van screening ontoegankelijk zijn – om welke reden dan ook – uit de startpagina zullen verdwijnen (tenzij ik persoonlijk weet heb van tijdelijke werkzaamheden)
 • blogs die op “onderhoudsmodus” staan eveneens zullen worden verwijderd
 • bepaalde blogs zullen worden ondergebracht in een andere categorie

Zo wil ik ervoor zorgen dat de lijst relevant en up-to-date blijft. Overigens blijft het bijwerken van deze startpagina met blogs een kwestie van individueel handwerk. Er kunnen dus foutjes en onvolkomenheden in sluipen. Ik dank je voor je begrip.

Stond je blog op de startpagina en werd ‘ie onterecht verwijderd, geef dan gerust een seintje.

Daarnaast zal er ook plaats zijn voor nieuwe blogs, dat spreekt. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar blogs van mensen die Blogtrommel.com (via social media) volgen.

Jouw blog op de startpagina met blogs?

Indien je blog nog niet aan de startpagina met blogs is toegevoegd, krijg je nu de kans. Wat je daarvoor moet doen? Er zijn zowat 6 voorwaarden:

 1. laat een reactie achter onder dit bericht met de url van je blog
 2. vertel kort waar je blog over gaat
 3. nomineer het blog van een collega-blogger dat jij de moeite waard vindt
 4. je blogt in het Nederlands
 5. er staan minimaal 25 artikelen op je blog
 6. je bent geen professional blogger en blogt niet in functie van een bedrijf of webshop

In de loop van de komende dagen/weken zullen de blogs dan worden toegevoegd aan de startpagina.

You may also like...

40 reacties

 1. Iris schreef:

  OOOh bedankt om mijn blog in de lijst te zetten 😉 Dit is een hele eer!

 2. Lianne schreef:

  Wat leuk zo’n overzicht, ga ik zeker toevoegen aan mijn favorieten. Op mijn blog staan nog geen 25 artikelen, dus ik wacht nog even, maar een mede-bakbloggers waarvan ik de blog zeker aan wil raden zijn: Anne van http://www.baktherapie.nl en Helen van http://www.handmadehelen.nl

  • Sharp Ben schreef:

   Dank voor het toevoegen. En het aanbrengen van collega-bloggers, natuurlijk! Maar – en dat geldt ook voor de andere collega’s hier – neem contact met me op als er op je nieuwe blog 25 berichten staan. Dan zet ik de jouwe ertussen!

 3. Lizette schreef:

  Hi Ben,

  Dit is het adres van mijn ‘therapeutisch’ mamablog: http://www.mamagooitheteruit.nl. Dit in het kader: schrijf het lekker van je af. Het zijn persoonlijke verhaaltjes over kleine leuke dingen, maar ook irritaties en frustraties 🙂

  Een ander mamablog dat ik erg kan waarderen is: http://www.fantasticmoms.nl.

  Ik ben verre van een professioneel blogger, maar heb wel een banner op mijn site (die overigens nog niks heeft opgeleverd :)), al zag ik in de lijst hierboven dat er meer zijn met een banner. Maar niks dus in dienst van of namens…

 4. Wendy Born schreef:

  Dag Ben,

  Het zou fijn zijn wanneer je mijn blog http://www.liefdeentrouw.blogspot.nl zou willen toevoegen. Om eerlijk te zijn staan er nog geen 25 berichten op maar dat komt snel genoeg, net zoals op mijn andere zes blogs.
  Het blog gaat over het belang van liefde en trouw in het huwelijk. Het zou mooi zijn wanneer je mijn blog onder ‘geloof en zingeving’ zou kunnen plaatsen.

  Ik nomineer hierbij het weblog van Marianne de Vries. Ook zij blogt over het huwelijk op http://www.echtverbonden.nl

  Groet, Wendy

 5. Marja de Krosse schreef:

  Dank je wel voor het toevoegen van mijn website. Heel erg fijn. Groet Marja.

 6. Merel Sprong schreef:

  Hoi Ben,

  Dat wordt nog wat, dat update. Super dat je dat gaat doen.
  Ik wil eerst heel graag Percy Tienhooven nomineren (http://www.percytienhooven.com/). Die mag wat mij betreft niet ontbreken!

  Zelf wil ik uiteraard ook graag geplaatst worden. Ik heb een blog over onderwijs in wetenschap en technologie op de basisschool (http://www.onderwijsmetstijl.nl/).

  Super bedankt alvast!

 7. Sharp Ben schreef:

  @Allen: Dank voor de vele suggesties (en de leuke reacties). De blogs zullen in de komende dagen een plaatsje krijgen op de startpagina.

  • Lies schreef:

   Amai Ben, chapeau!
   Zoveel talent opvolgen en op je startpagina overzichtelijk aanbieden voor je lezers… (Y)
   Wat een inzet en gedrevenheid van je!
   Keep up the good work 😉

   • Sharp Ben schreef:

    Kruipt inderdaad wel wat werk in, maar ik doe het natuurlijk graag. Op dit moment ben ik er extra intensief mee bezig omdat ieder blog wordt (her)bekeken. In de rest van het jaar is het wat minder intensief…

 8. Nies Cools schreef:

  Hello! Zou super zijn als je me kon opnemen op je startpagina: http://www.reismicrobe.com

  Reismicrobe is de reisblog van de Belgische Nies Cools, net 30 en verzot op de wereld zien. Reismicrobe staat voor cultuur, natuur en avontuur. Maar ook voor betaalbare luxe.

  Geen campings, hostels of all-in hotels op deze blog, wel unieke boetiekhotels. Geen backpacktips, wel een middag wijn proeven of dagje wellness. Ik schrijf over hotspots, toffe hotelletjes, heerlijke lunchplekken maar vooral over het verhaal achter een reis, bestemming of streek. De beleving van de bestemming staat centraal. Het bezoek aan een spiritueel leider in Mexico, een kookcursus in Chiang Mai, fietsen in Malaga of een olifant spotten in het Krügerpark, dàt is wat blijft hangen.

  Ik nomineer: http://www.wanderersblues.be/

 9. Sarah schreef:

  Hi Ben,
  Leuk initiatief! 🙂
  Ik heb sinds een jaartje een eigen foodblog “South & Pepper” (http://southandpepper.com).
  Ik ben Belgisch-Italiaans en ik blog over de heerlijke zuidelijke keuken, met recepten, tips, recensies, culinaire nieuwtjes en meer.
  Graag geef ik ook de foodblog op van de leuke blogster Health by Hanneke (https://www.facebook.com/healthbyhanneke/).
  Alvast bedankt!
  Groetjes, Sarah

 10. Stephanie schreef:

  Heel fijn dat jullie zo’n initiatief doen! Ik zou mijn blog hier graag voor willen aanmelden.

  http://www.stephtoread.com -> persoonlijke blog

  Ik blog hier over mijn dagelijkse leven als mama, creatieveling en schrijfster. Ik maak DIY’s om samen met je kleinsten te doen, deel heerlijke recepten en laat je een kijkje nemen in mijn dagelijkse leven én mijn reis naar het altaar.

  Eén van mijn favoriete blogs die ik momenteel volg is http://www.acupoflife.nl

  Groetjes,
  Stephanie

  Groetjes Stephanie

 11. Katrien schreef:

  Hejhej,

  Ik woon en werk in Zweden en heb een Nederlandse blog http://www.touchofsweden.net. Ik blog over mijn leven in Zweden in het algemeen en over de natuur, reisjes die ik maar en lifestyle in het bijzonder.

  Fantastisch dat je dit zomaar doet voor je medebloggers Ben! Bedankt 🙂

  En een andere blog die best op deze lijst mag verschijnen is: http://ellykoster.blogspot.se Ik zag net dat deze reeds vermeld werd. Bij deze voor de tweede keer. 🙂

  Groetjes,
  Katrien

 12. Mirjam schreef:

  Beste Ben, wat een leuk idee om op deze manier de startpagina te updaten. Ik wil allereerst mijn eigen wandelweblog aanmelden: Wij Wandelen. Hier schrijf ik de verslagjes van alle wandelingen die wij maken, soms samen, soms alleen. En om bij het wandelen te blijven wil ik 2 wandelblogs nomineren: Wanda Wandelt: https://wandawandelt.nl/ en Wandelvrouw – Like to Hike: http://www.wandelvrouw.nl/

 13. Didier Reynaert schreef:

  Hallo, ik volg blogtrommel reeds een tijdje en zo blijf ik op de hoogte van nieuwe tips.
  Ikzelf blog sedert 2012. Op mijn blog plaats ik verslagen en foto’s van mijn wandeltochten en andere informatie over wandelen en wandelsport.
  Ik zou graag met mijn blog op de startpagina worden opgenomen.
  Ik nomineer volgende blog : http://www.trekkings.be/

 14. Jokezelf schreef:

  Geweldige pagina. Ik hoop da ik er op mag blijven 🙂

 15. Diana en Ellis schreef:

  Wat leuk bloggers op deze manier uit nodigen. Altijd fijn een pagina waar je mede-bloggers op kunt vinden.
  Ja ook wij zouden heel erg graag op de startpagina komen te staan met onze blog en voldoen aan de criteria.
  Wij zijn Ellis en Diana en schrijven bijna dagelijks op http://lichtophethart.nl/
  Het is een persoonlijke blog, die uit het hart geschreven is.
  Kort samengevat :Ingrediënten : Twee vrouwen,en de liefde voor elkaar.
  Toevoegingen :onze drie kids,
  gedachten,gevoelens,persoonlijke groei, gedichten.
  Resultaat : Onze blog !

  We willen graag Sunny mama nomineren http://hallosunny.blogspot.nl/ We lezen haar artikelen graag en ze heel uiteenlopend schrijft. En een hele goeie interactie heeft met haar lezers. Dat vinden we heel belangrijk dat staat bij ons ook voorop.
  Maar ook zeker Godelieve van http://lievervoordelig.nl/ verdient een nominatie van ons. Dit omdat ze juist zo persoonlijk blogt en echt zichzelf is.

  Groetjes Diana en Ellis

 16. Ximaar schreef:

  Goed om het bij te houden, er zijn voldoende blogverzamelsites waarvan de helft van de links niet meer werken. Dat knapt flink af. Inmiddels zal je er flink werk aan hebben aangezien het een ruime verzameling is.

  Zelf ben ik lastig te plaatsen. Reisblog klopt waar het om m’n 200plus zwerffietsberichten gaat, maar ik blog nog net iets vaker over de stad Alkmaar en vergeet ook niet het milieu. Kortom een omniblog op mijn manier.

 17. Marja de Krosse schreef:

  Jouw blog op de startpagina met blogs? Ja, dat wil ik wel heel graag zelfs. Op mijn blog staan, bijzondere, inspirerende en ontroerende waar gebeurde verhalen. Geschreven door 6 bloggers en soms een gastblogger. Op http://www.mooivoordevrouw.nl bloggen wij minimaal 2 keer per week. Naast deze unieke verhalen delen wij ook een D.I.Y, recepten, tips en (leuke) weetjes. Een blog die ik graag deel is http://www.blogaholic.nl/ goede informatie en iedere keer weer leer ik wat van Laura over bloggen. Jouw blog volg ik natuurlijk ook. Groet Marja de Krosse http://www.mooivoordevrouw.nl

 18. Bibiane schreef:

  Helaas heb ik nog niet genoeg artikels om erbij te mogen (want pas op mijn nieuwe blog begonnen op 1 januari), maar ik wil toch de blog van Linda (http://streetsahead.nl) nomineren, omdat die mij altijd zo’n goed gevoel geeft 🙂

 19. Apie is open schreef:

  Joepie, het blog staat er nog op, al is de naam ietsje gewijzigd. Mag vast wel, en zo niet, dan hoor ik het wel.

 20. Yvonne schreef:

  Het lijkt me erg leuk om op de startpagina te staan met mijn blog: http://www.mamaschatje.nl/
  Mijn blog is een persoonlijke lifestyle mamablog. Ik vertel over ons leven met mijn zoon, over de opvoeding en alles wat ik daarbij tegen kom.
  Een blog wat ik al jaren volg is http://www.onseigenplekje.nl. Altijd de leukste verhalen en mooie foto’s van echte dierenliefhebbers.

 21. Hoi Ben, wat een leuke en verfrissende uitnodiging.
  Ik zou het leuk vinden door jou te worden genoemd. http://www.overhaar.nl Ik blog sinds twee jaar. Niet een specifieke niche, teveel issues. Ik blog over Leven en gezondheid en heb altijd wel een verhaal. Een recept of een muziekje vind ik ook leuk om te plaatsen.
  Het laatste jaar na de diagnose en behandeling darmkanker, lag ook daar mijn aandacht op. Zo kon ik velen informeren.
  In mijn laatste blog, nam ik me voor om te bloggen over *mijn spierziekte FSHD. Deze erfelijke spierziekte behoeft meer aandacht voor herkenning.
  Dus graag?
  Ik lees graag de blogs van Elly, zij schrijft over haar favoriete vakantieland Noorwegen en is ook boekenschrijfster http://www.ellykoster.blogspot.nl en gun haar nog meer lezers.

 22. Natasja schreef:

  Ja natuurlijk wil ik graag op je bloglijst staan, ik blog over opvoeding, hardlopen, voeding, mijn kijk op bepaalde nieuwsfeiten en elke zondag een muziekje. Mijn site www. Natasjaslifestyle.wordpress.com. En ik wil graag http://www.gerdayd.blogspot.be aandragen.

 23. Madrina schreef:

  Ik ben Mieke en blog al enkele jaren als Madrina op Baie Goed, een reis- en fotografieblog met af en toe een goed boek en een lekkere maaltijd.

  Ik nomineer graag Saskia van I live for my dreams, iemand die ik al jaren volg (en omgekeerd) en ondertussen als een blogvriendin beschouw.

 24. Anne-Marie schreef:

  Leuk zo’n verzameling! Ik blog nu twee jaar op http://www.myhappykitchen.nl. Over eten en koken dus onder het motto ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar altijd mét boter, room, suiker en kaas’. Ik ben dus zeker geen health blogger ;-). Ik nomineer graag het ontzettende leuke blog http://www.eefkooktzo.nl

  • Eef schreef:

   Super leuk! Wat toevallig, ik scroll naar beneden om ook een reactie achter te laten en ik had direct jouw blog in gedachten om te nomineren 😀 ! Dus bij deze nomineer ik Anne-Marie van http://www.myhappykitchen.nl. Ik zou zelf met mijn blog http://www.eefkooktzo.nl graag op de startpagina terecht komen. Mijn blog, Eef Kookt Zo is een foodblog over lekkere, makkelijke en verrassende recepten. Meestal gezond, soms wat minder. Ik wil laten zien dat koken niet moeilijk is en je makkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten.

 25. Godelieve schreef:

  Wat een leuk idee Ben zo’n startpagina 🙂
  Zoals je weet gaat mijn blog over zuinig leven in het algemeen en schrijf ik ook vaak over ons eigen leven van een wel heel klein budget.
  Het zou me een eer zijn om op jouw startpagina vermeld te staan en ik denk dat ik aan al jouw criteria voldoe.

 26. Kim schreef:

  In het kort gaat mijn blog over boardsports, gezonde recepten & een lifestyle die ik leuk vind. Hieronder valt ook reizen (wintersport is een combi met het snowboarden) en bijvoorbeeld boeken. Stiekem is de blog dus best breed, maar iedereen die van boardsports/wintersport/reizen/lekker eten houdt/er meer over wil weten kan hier terecht.
  Ik ben dus echter pas dit jaar begonnen, maar ik post nu drie keer per week.
  De link: http://www.boardsportlife.nl
  En ik vind de blog van Evelyn zeker de moeite waard, er zijn niet veel andere boardsport/travel blogs, die van haar vind ik heel interessant en ze is zelf ook erg aardig: http://www.stylespy.nl

  Succes met de nieuwe startpagina!

  Liefs, Kim

 27. Charelle schreef:

  Leuk!
  Mijn blog The Scent of Cinnamon gaat over introversie, boeken en koffie, maar er is ook een persoonlijke blog waarop ik schrijf over alles wat ik leuk en minder leuk vind.
  http://www.thescentofcinnamon.com

  Ik nomineer de blog van Sandra: http://www.aroundsan.nl/

 28. Hanne schreef:

  Wat een leuk concept zeg! Daar wist ik nog helemaal niet van hihi.
  Nouja, ik ben dus Hanne en blog op http://simply-hanne.blogspot.be
  Zowel lifestyle, sport, reizen, boeken als beauty (en nog een aantal andere dingen) passeren de revue. Ik probeer elke week 1 à 2 posts online te zetten en ben eigenlijk best trots op mijn eigen stukje internet 😉
  Natuurlijk zou ik ook graag toegevoegd willen worden aan de startpagina, dat spreekt voor zich!
  De blog van Silke (http://bysilke.be) zou ik ook nog heel graag willen nomineren, aangezien ik haar artikels geweldig graag lees en zij dus ook echt een plekje verdient op je pagina.
  Liefs!

 29. Morgaine schreef:

  En dit vertel je nu pas Ben? Tssssssssssk dat had je wel eerder mogen vertellen dat je een startpagina hebt met blogs, hahaha leuk! Die gaat zeker in mijn favorieten.

  Overigens zie ik handmatig, mijn stiefpa, heeft http://www.infonline.nl plus alle pagina’s erachter en hij heeft er een programma voor om gebroken links op te zoeken in elk geval, jij niet? Erg handig, hij heeft het mij ook laten zien.

  Natuurlijk wil ik er graag bij staan, lijkt mij een eer! Ook al ga ik nog weleens tegen je in met jouw tips, hahaha Persoonlijk is het, het gaat over niets en alles tegelijk toch? Ik bedoel, ik zou niet eens weten in welke category ik mijzelf zou moeten plaatsen behalve persoonlijk.

  Welke andere blogger zou ik er ook graag op zien, nou niet zomaar 1, maar wel meerderen! mag dat ook?

  Nesrin: http://www.dailycupofblablabla.com/
  Di Mario: http://dimario.info/
  Tessa: http://www.52druppels.nl/
  Lies: https://withancupoftea.wordpress.com/
  Red Hot Head, echt super!: https://redhothead.wordpress.com/

  ik hou het even hier bij, maar eigenlijk, mijn hele link lijst verdient een plaats daar. 😉

  X

 30. Charlotte schreef:

  Hoi! Ik ben Charlotte van http://www.aukjeswereld.nl Op deze mamablog plaats ik elke dag een nieuw artikel over alles wat er in ons leven speelt. Vooral veel mama en peuter artikelen, maar ook tips, mode en veel foto’s komen voorbij. Ik zou graag op de startpagina komen te staan.
  Dan wil ik graag Nicole van http://www.everyday-life.nl nomineren. Een mama/lifestyle blog waar je ook even een kijkje moet nemen

 31. Elisabeth schreef:

  Hoi, ik ben Elisabeth en ik heb een mamablog: http://www.alweereennieuwemoederblog.nl
  Het is een persoonlijk blog en ik richt me op andere moeders (en vaders) die net als ik in de baby’s, dreumessen en peuters zitten. Hoodonderwerpen zijn daarom borstvoeding, flesvoeding, nog meer babyvoeding, slapen, speelgoed en meer van dat soort zaken.
  Ik wil graag Bregje van http://www.bregblogt.nl nomineren. Ook een mamablog, maar nog persoonlijker en supergrappig!

 32. Lies schreef:

  Oef, ik sta er nog tussen 😉 ! Het slow bloggen gaat me goed af…
  In deze blogpost leg ik uit waarom slow bloggen goed nieuws betekent…
  https://mijnherstel.wordpress.com/2016/01/08/o-op-komst/

  Hoewel ik slechts 8 artikelen heb gepubliceerd in 2015, is het lezersaantal er enorm op vooruit gegaan. Ik begin er steeds meer mijn draai in te vinden en heb opnieuw vrede genomen met het ‘slow’ blogging principe (y)

 33. Gerard Geerlings schreef:

  Hoi,

  Net ook mail gestuurd, zou graag op de startpagina staan! Voldoe volgens mij aan de criteria!
  Ik schrijf over nieuws, cultuur, kunst en IT.

  http://www.gerardgeerlings.nl

  Groet,

  Gerard Geerlings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie

Sluiten