HomeactueelSharp Ben krijgt Sunshine Award!

Sharp Ben krijgt Sunshine Award!


Ik krijg deze zonnige award uit handen van Nanouk. Ze motiveerde de nominatie als volgt:

“Omdat je altijd van die handige, leuke en leerzame blogs schrijft, wil ik je graag het stokje van de Sunshine Award doorgeven. Ik ben benieuwd naar je 7 weetjes!”

Wel Nanouk, het is een hobby, maar (andermaal) bedankt voor de mooie complimentjes…

Hoe zien de spelregels voor deze Sunshine Award er verder uit? Bedrieglijk simpel eigenlijk:

 • Post het logo van de Award (ik neem net als enkele voorgangers het logo over dat Kathleen heeft gemaakt). Bij deze is dat gebeurd.
 • Link naar de blogger die jou heeft genomineerd. Check!
 • Deel 7 willekeurige weetjes over jezelf. Zie verder!
 • Nomineer 15 andere bloggers en link ze in je blogbericht. Wie zien wel tot hoever we komen.
 • Laat de genomineerde bloggers weten dat je ze genomineerd hebt. Dat ga ik niet doen. De gelukkigen zullen zelf moeten ontdekken dat ze genomineerd zijn – of niet natuurlijk – en ik wil hen niet verplichten tot wat dan ook…

En dan nu:

7 willekeurige feitjes over mezelf…

1. Ik ben al jaren nieuwsverslaafd

Nu is dat als blogger niet eens zo’n slechte eigenschap. En zoals bij zowat alle verslavingen ben ik me er niet eens van bewust. Tot wanneer ik enkele uren van huis weg ben of niet online kan zijn. Nieuws is in deze trouwens een ruim begrip: mails, blogs, weerberichten, economisch nieuws, social media, politiek nieuws uit binnen- en buitenland, autonieuws, niks is veilig.

Hoe uit zich dat dan? Gewoon, na enkele uren offline (of zonder radio of televisie) merk ik dat ik almaar onrustiger word. Angst is een veel te groot woord, maar het is zeker een gevoel van onbehagen. Het gaat pas over als ik enkele weken (verplicht) van het internet en andere media ben afgesloten.

2. Ik werd geboren met twee extra vingers

De twee niet helemaal doorontwikkelde vingertjes werden onmiddellijk na mijn geboorte afgebonden. Ik houd er aan beide pinken een uitwas aan over ter grootte van een wratje.

3. Ik lust geen lever

Dat is nog zwak uitgedrukt. Zelfs het typen van het woord “lever” bezorgt mij een misselijk gevoel (een blogger moet zo nu en dan wat voor zijn publiek overhebben). De walging is denk ik terug te voeren tot mijn schooltijd (kostschool). Daar had men de afgrijselijke gewoonte om stukjes gebakken lever in het stoofvlees* te verstoppen. Met het blote oog niet te onderscheiden van het andere vlees, dat ik wel gaarne at.

Mijn vrouw eet wel gebakken lever. Heel graag zelfs. Ze mag het alleen niet eten en klaarmaken als ik in de buurt ben. Doet ze dat wel, dan moet eerst het hele huis ontsmet worden. Duidelijk?!

4. Soms denk ik na… Over een leven na Blogtrommel.com

Maar daar blijft het voorlopig ook bij!

5. Ik word stilaan kaal…

En probeer me voor te houden dat dat helemaal niet zo erg is. Tenslotte ben ik de 40 gepasseerd. Mijn jongere broers hebben minder geluk. Bij hen heeft de uitdunning van de wuivende scalp zich immers al veel vroeger ingezet. Goed, stiekem vind ik het een heel klein beetje erg.

6. Met mijn handicap valt best te leven

Twee dingen blijven verrekte jammer:

 1. dat ik niet zomaar kan gaan en staan waar ik wil
 2. dat ik mijn vrouw zo nu en dan niet naar het echtelijke bed kan dragen…

7. Stokjes ontvangen en doorgeven is niet één van mijn favoriete blogbezigheden

Ik neem ze toch aan omdat ik het allemaal erg lief en leuk vind, maar het lef ontbreek om koudweg “Nee!” te zeggen. Voordeel van dit alles voor jou is dat je zo’n blogger ook eens van een andere kant leert kennen…

Tot zover de Sunshine Award voor mij.

Zo, de eigenaars van de volgende blogs mogen in de pen kruipen:

 1.  Vivians vocabulaire
 2. Winnaar in Google
 3. Hallo Sunny!
 4. Infomaatje blogt
 5. Andjena.com
 6. From fat to fit
 7. Gekleurde Gedachten
 8. Joke zelf
 9. Verbeelding
 10. Juf Tania

In

:

9 reacties

 1. Joh, wat leuk voor je! Gefeliciteerd met deze grappige prijs ‘omdat jij altijd van die leuke, leerzame blogs schrijft’. Terecht; jij schrijft leuk en je tips zijn superhandig. Daarbij voel ik voel me buitengewoon gevleid èn vereerd dat je o.a. mij nomineert met de bewonderende tekst; “Zo, de eigenaars van de volgende blogs mogen in de pen kruipen”. Echt Ben, jij weet mijn blog op waarde te schatten ;-). LOL

 2. Wat laat je me schrikken zeg. Ik kwam weer eens langs op zoek naar inspiratie en zag toen dat je een Award hebt gekregen, helemaal terecht natuurlijk. Ah, je nomineert zelf ook een paar bloggers, waaronder, ook Gekleurde Gedachten. Is dat mijn blog? Ja!

  Zeer vereerd Ben, ik ga mijn best doen. Het verhaal waar ik mee bezig was moet maar even wachten.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Nee Karien, doe maar rustig! Er is helemaal geen haast bij en je bent tot niets verplicht. Die award loopt niet weg.

   1. Karien damen avatar
    Karien damen

    Veel te leuke opdracht Ben, ik ben bijna zover

 3. Kreeg haast een hartverzakking haha, zit je lekker rustig met je bakje leut te lezen en echt interessant ook nog, zie je ineens je eigen blog opdoemen uit het niets. Drie keer gelezen om zeker te weten dat ik het was, ja dus 🙂 Leuk dat je aan mij gedacht hebt, geen idee wat ik ermee moet, maar ik ga er zeker voor zitten dit weekend. Je hebt trouwens een hele leuke leerzame blog, maar vooral je humor die er doorheen schemert is vaak een reden dat ik dubbel lig van het lachen achter het scherm. Thanks!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank voor de mooie woorden! 🙂

   Het komt er gewoon op neer dat jij een blogbericht schrijft op je blog, even naar mij linkt, 7 weetjes over jou vertelt en op jouw beurt 15 collega-bloggers nomineert – die jijzelf de moeite van het aanbevelen waard vindt – die precies hetzelfde doen…

 4. Blij dat je geen “nee” gezegd hebt, Ben. Leuk om deze feitjes over je te lezen + ontzettend dank voor de nominatie!! Ik verheug me al op het schrijven van die post en op het doorgeven van de stokjes.
  Trouwens, ook al is dit niet jouw favoriete bezigheid geweest, toch van harte gefeliciteerd. (Goeie keuze geweest van Nanouk!)

 5. Een mooie warme prijs terwijl het buiten eindelijk kouder wordt en het is verdiend: gefeliciteerd!
  En een stijlvolle biografische dankrede, opnieuw lekker om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.