Sharp Ben krijgt Sunshine Award!

Sharp Ben krijgt Sunshine Award!


Ik krijg deze zonnige award uit handen van Nanouk. Ze motiveerde de nominatie als volgt:

“Omdat je altijd van die handige, leuke en leerzame blogs schrijft, wil ik je graag het stokje van de Sunshine Award doorgeven. Ik ben benieuwd naar je 7 weetjes!”

Wel Nanouk, het is een hobby, maar (andermaal) bedankt voor de mooie complimentjes…

Hoe zien de spelregels voor deze Sunshine Award er verder uit? Bedrieglijk simpel eigenlijk:

 • Post het logo van de Award (ik neem net als enkele voorgangers het logo over dat Kathleen heeft gemaakt). Bij deze is dat gebeurd.
 • Link naar de blogger die jou heeft genomineerd. Check!
 • Deel 7 willekeurige weetjes over jezelf. Zie verder!
 • Nomineer 15 andere bloggers en link ze in je blogbericht. Wie zien wel tot hoever we komen.
 • Laat de genomineerde bloggers weten dat je ze genomineerd hebt. Dat ga ik niet doen. De gelukkigen zullen zelf moeten ontdekken dat ze genomineerd zijn – of niet natuurlijk – en ik wil hen niet verplichten tot wat dan ook…

En dan nu:

7 willekeurige feitjes over mezelf…

1. Ik ben al jaren nieuwsverslaafd

Nu is dat als blogger niet eens zo’n slechte eigenschap. En zoals bij zowat alle verslavingen ben ik me er niet eens van bewust. Tot wanneer ik enkele uren van huis weg ben of niet online kan zijn. Nieuws is in deze trouwens een ruim begrip: mails, blogs, weerberichten, economisch nieuws, social media, politiek nieuws uit binnen- en buitenland, autonieuws, niks is veilig.

Hoe uit zich dat dan? Gewoon, na enkele uren offline (of zonder radio of televisie) merk ik dat ik almaar onrustiger word. Angst is een veel te groot woord, maar het is zeker een gevoel van onbehagen. Het gaat pas over als ik enkele weken (verplicht) van het internet en andere media ben afgesloten.

2. Ik werd geboren met twee extra vingers

De twee niet helemaal doorontwikkelde vingertjes werden onmiddellijk na mijn geboorte afgebonden. Ik houd er aan beide pinken een uitwas aan over ter grootte van een wratje.

3. Ik lust geen lever

Dat is nog zwak uitgedrukt. Zelfs het typen van het woord “lever” bezorgt mij een misselijk gevoel (een blogger moet zo nu en dan wat voor zijn publiek overhebben). De walging is denk ik terug te voeren tot mijn schooltijd (kostschool). Daar had men de afgrijselijke gewoonte om stukjes gebakken lever in het stoofvlees* te verstoppen. Met het blote oog niet te onderscheiden van het andere vlees, dat ik wel gaarne at.

Mijn vrouw eet wel gebakken lever. Heel graag zelfs. Ze mag het alleen niet eten en klaarmaken als ik in de buurt ben. Doet ze dat wel, dan moet eerst het hele huis ontsmet worden. Duidelijk?!

4. Soms denk ik na… Over een leven na Blogtrommel.com

Maar daar blijft het voorlopig ook bij!

5. Ik word stilaan kaal…

En probeer me voor te houden dat dat helemaal niet zo erg is. Tenslotte ben ik de 40 gepasseerd. Mijn jongere broers hebben minder geluk. Bij hen heeft de uitdunning van de wuivende scalp zich immers al veel vroeger ingezet. Goed, stiekem vind ik het een heel klein beetje erg.

6. Met mijn handicap valt best te leven

Twee dingen blijven verrekte jammer:

 1. dat ik niet zomaar kan gaan en staan waar ik wil
 2. dat ik mijn vrouw zo nu en dan niet naar het echtelijke bed kan dragen…

7. Stokjes ontvangen en doorgeven is niet één van mijn favoriete blogbezigheden

Ik neem ze toch aan omdat ik het allemaal erg lief en leuk vind, maar het lef ontbreek om koudweg “Nee!” te zeggen. Voordeel van dit alles voor jou is dat je zo’n blogger ook eens van een andere kant leert kennen…

Tot zover de Sunshine Award voor mij.

Zo, de eigenaars van de volgende blogs mogen in de pen kruipen:

 1.  Vivians vocabulaire
 2. Winnaar in Google
 3. Hallo Sunny!
 4. Infomaatje blogt
 5. Andjena.com
 6. From fat to fit
 7. Gekleurde Gedachten
 8. Joke zelf
 9. Verbeelding
 10. Juf Tania
3

9 Responses

Show all responses
 1. Joke
  2 december 2014
 2. Karien Damen
  29 november 2014
  • Sharp Ben
   29 november 2014
   • Karien damen
    30 november 2014
 3. Gerda
  28 november 2014
  • Sharp Ben
   28 november 2014
 4. sunny mama
  28 november 2014
 5. Robert
  28 november 2014

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.