Er zijn onheilsprofeten die beweren dat het bloggen op sterven na dood is. Kapot gegaan aan de afgoderij van zoekmachineoptimalisatie, de te ver doorgedreven democratisering van het medium, de opkomst van social media en last but not least, de doorgeschoten commercialisering van het blogwereldje.

Persoonlijk ben ik het niet eens met die zwartkijkers. Als ik om me heen kijk merk ik dat het bloggen nog steeds springlevend is. Ook al valt te vrezen dat het vet een beetje van de soep is. Waarmee ik bedoel dat het steeds moeilijker wordt om via je blog een grote groep mensen te bereiken én er de interactie mee aan te gaan.

Een blog beginnen is in 2017 makkelijker dan ooit tevoren. Nee, de grootste uitdaging zit ‘m in de vraag: “Hoe verspreid ik mijn boodschap?”

[wp_ad_camp_3]

Ja, hoe zorg je ervoor dat je blog opvalt tussen die spreekwoordelijke andere 2.400.353 blogs? Hoe verdien je – als nieuwbakken blogger – je plaatsje onder de zon?

Het advies van (internet)marketinggoeroe Seth Godin klinkt bedrieglijk eenvoudig: kwaak niet met de massa mee, maar kom met een paarse koe op de proppen. Die heeft waarschijnlijk nog nooit iemand gezien, en het beest zorgt er op zijn eentje voor dat je blog over de tong gaat…

Een boeiende, 19 minuten durende TED talk. Ondertitels zijn voorzien.

Recente berichten

Eén reactie op “Seth Godin vraagt om je paarse koe te zoeken”

  1. Marguerita avatar

    Wat een onwijs interessante tedtalk, dank voor het delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.