Jouw blog op de pagina met blogs 2019?

Hij bestaat al sinds de lente van 2012, de startpagina met Nederlandstalige blogs. Zo’n startpagina heeft natuurlijk alleen maar nut als ‘ie ook regelmatig wordt bijgewerkt. Tijd dus voor de pagina met blogs 2019!

Grondig opschonen

Zoals intussen gebruikelijk heb ik in de afgelopen periode alle links op de startpagina aangeklikt. En:

  • blogs die sinds september 2018 geen nieuwe berichten meer kregen werden geschrapt
  • sites die op het moment van screening ontoegankelijk waren (om wat voor reden dan ook) werden verwijderd
  • blogs die afgeschermd worden met een wachtwoord uit de lijst verdwenen
  • blogs waarvan het opzet intussen is gewijzigd kans maakten om in een andere categorie/niche te belanden

Zo wil ik ervoor zorgen dat de lijst relevant en up-to-date blijft. Overigens blijft het bijwerken van deze pagina met blogs een kwestie van individueel handwerk. Er kunnen dus foutjes en onvolkomenheden in sluipen. Ik dank je voor je begrip.

Stond je blog op de startpagina en werd ‘ie onterecht verwijderd, geef dan gerust een seintje.

Het doel van de pagina met blogs 2019 blijft onveranderd:

  1. hobbybloggers een podium geven
  2. een aanbod doen aan blogliefhebbers (lezers) op zoek naar interessant leesvoer

Volgens recente cijfers wordt de bloglijst elke maand gevonden door zo’n 900 mensen die een slordige 3.500 links aanklikken. Niet de grote massa moet ik toegeven, maar het kan jou misschien toch een zetje geven. Het is immers weer een backlink voor je blog.

Jouw blog op de pagina met blogs 2019?

Dat kan! Tijdens de vorige grote update in 2018 werden zo meer dan 120 blogs toegevoegd.

Indien je blog nog niet aan de startpagina met blogs is toegevoegd, krijg je nu de kans. Wat je daarvoor moet doen? Er zijn zowat 8 voorwaarden:

  1. check of je blog al niet voorkomt op de startpagina met blogs. Indien niet:
  2. laat een reactie achter onder dit bericht met de url van je blog
  3. vertel kort waar je blog over gaat
  4. je blogt in het Nederlands
  5. er staan minimaal 25 artikelen op je blog
  6. je laatste blogbericht dateert van na 1 februari 2019
  7. je bent geen professional blogger en blogt niet in functie van een bedrijf of webshop
  8. je blogberichten worden slechts bij hoge uitzondering afgeschermd met een wachtwoord

Een ander blog nomineren – waar je fan van bent – mag natuurlijk ook.

In de loop van de komende dagen/weken zullen de blogs dan worden toegevoegd aan de startpagina.

[wp_ad_camp_3]


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?
Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

21 reacties op “Jouw blog op de pagina met blogs 2019?”

  1. Johan Mels avatar

    Mijn blog KnipClipKnip heeft een brede waaier van artikels over Wetenschap, Planeet, Luchtvaart, Technologie, Muziek, Boeken..

  2. Tine de Jong avatar

    Hallo Ben, Bedankt dat je mijn blogspot blog: Gedichten en verhalen uit het leven ook heeft toegevoegd aan je mooie blog lijst, maar ik heb nog een andere https://catherinetine.blogspot.com en dat heet De mens en de natuur met allerlei natuur weetjes en waar de mens en de natuur in centraal staan en met eigen fotografie en soms ook met een eigen film eronder. Dit blog beheer ik met een vriendin samen die ook schrijfster en een natuurvriendin is, maar wij zetten hier elk apart onze woorden. De naam staat altijd onder het schrijven. Het bevat veel over onze mooie natuur. Kom maar eens op visite. Wellicht zie je wat staan wat je niet wist over onze mooie natuurwereld.
    Hoor graag van je. LGTine

  3. Joanne avatar

    Wat leuk zeg! Ik blog vooral over mode en mijn persoonlijke ervaringen als model en stylist op Make people stare.
    http://www.makepeoplestare.nl

  4. Tessa Berg avatar

    Bedankt voor de leuke lijst met blogs! Nieuw leesvoer!

  5. Hannie avatar

    Ik ben Hannie, moeder in een dubbbelop gezin. Of zoals het ook wel genoemd wordt een samengesteld gezin. Samen hebben we 6 kinderen. 5 zijn er intussen uitgevlogen. Daarnaast werk ik part-time als medewerkster welzijn en activering in een verzorgingshuis. In mijn blog schrijf ik over de dingen die we in ons gezin tegenkomen, in mijn werk en waar ik me mee bezig hou. Zo nu en dan kun je merken hoe ik leef en reageer vanuit mijn christen zijn. Je kunt lezen over mijn ontmoetingen met anderen, omgaan met geldzaken, recepten, creatieve ideeën, kortom; een breed georiënteerde blog.
    Mijn blog is; https://familiedubbelop.blogspot.com Wil jij mijn link ook plaatsen? alvast bedankt! Groetjes, Hannie

  6. Maaike avatar

    Hoi Ben,

    Wat een leuk idee. Ik kende dit nog niet en zou het leuk vinden als je mijn reisblog ook wil opnemen in dit overzicht. Ik deel hier mijn reisverhalen en allerlei leuke reistips.

    https://www.travelbliss.nl

    Groetjes, Maaike

  7. Lynn Claerhout avatar

    Ik sta al in het lijstje. 🙂 Bedankt!

  8. Liana avatar

    Wat fijn dat je dit doet. Mijn blog is te vinden op sterrenregen.wordpress.com en ik plaats vooral boekrecensies, maar af en toe ook film- en serierecensies.

  9. kim landwer avatar

    wat leuk. mijn blog Books I Care About staat er nog niet tussen.