Homebeter bloggenPageviews verhogen zonder SEO of social media
0
(0)

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om meer bezoekers naar ons blog te krijgen. Veel minder staan we stil bij de vraag wat al die bezoekers uitrichten eens ze op het blog zijn aanbeland. Idealiter wil je dat je lezers wat langer op je blog blijven hangen en meerdere pagina’s aanklikken, natuurlijk. Het aantal pageviews verhogen kan vrij makkelijk door… je links beter te verkopen!

Het probleem op veel blogs en websites?

Linkjes worden te achteloos neergezet. Men plaatst een link, kiest als het goed is een linktekst met daarin een focus zoekterm en hoopt dan dat bezoekers en lezers er massaal op gaan klikken. Maar dat kan dus flinke tegenvallen. Internetters zijn immers zo kikmoe als wat. Alleen wanneer een link (voor hen) aantrekkelijk genoeg lijkt zal ‘ie nog worden aangeklikt.

We laten de klassieke wervingstechnieken (SEO, blogpromotie, secial media,..) dus even voor wat ze zijn. In plaats daarvan kijken we (nog eens) nadrukkelijk naar het blog zelf. Meer bepaald naar de (interne) linkjes op zo’n blog (als die überhaupt al te vinden zijn).
Pageviews verhogen = bounce rate verlagen = links verkopen

Goed, hoe maak je een hyperlink aantrekkelijk voor je bezoekers? Simpel eigenlijk: door hen wat meer te vertellen over wat er achter die link te vinden is, door te zeggen wat ze zullen missen als ze het linkje niét aantikken. Beste blogger, je moet je waar beter verkopen!

Per slot van rekening is het met een link(tekst) net hetzelfde als met een titel boven je blogpost: ook die moet klikwaardig zijn.

Oké, tijd voor een voorbeeldje:

Stel, ik schrijf een artikel over – roep nog eens wat – gehoorzaamheidstraining voor honden. Daarin verwijs/link ik naar mijn artikel over zindelijkheidstraining voor puppy’s. Dus ik schrijf:

“Wil je je hond snel laten gehoorzamen, kijk dan even naar het bericht over zindelijkheidstraining. Dezelfde technieken komen hier terug.”

of:

“Wil je de hond snel laten gehoorzamen, in mijn artikel waarin ik de 20 beste tips geef om je pup in no time zindelijk te krijgen vind je enkele makkelijke basisstappen.”

Enfin, ik ben hondentrainer noch -liefhebber maar je ziet hopelijk waar ik heen wil. In het eerste geval word de link misschien wel opgemerkt, maar je lezer wordt er niet echt toe aangezet om door te klikken. Dat laatste is in het tweede geval een stuk waarschijnlijker, omdat:

  • je je lezer bij voorbaat een goed idee geeft over wat ‘ie te lezen krijgt (geen stukje uit een encyclopedie)
  • er prikkelende/sexy woorden gebruikt worden in de linktekst
  • je direct inspeelt op een probleem dat je bezoeker kan hebben (en meteen een oplossing meegeeft)

Binge content maken én verkopen!

A binge is Engels voor een zwelgpartij, een zuippartij. Binge content staat hier voor echt lange artikels waarbij je heel veel info geeft en/of doorverwijst naar andere artikels. Dergelijke artikels lenen zich uiteraard goed om via zo’n wervend linkje te worden aangeprezen. Voor je cornerstone content bijvoorbeeld loont het zeker de moeite, aangezien bezoekers sowieso geneigd zijn om er langer te blijven rondhangen.

Pageviews verhogen: leuke neveneffecten

Je kan dus vrij makkelijk extra pageviews genereren door je lezer de weg te tonen naar oudere content. Maar dé uitdaging is om je lezer/bezoeker ervan te overtuigen om die linkjes ook daadwerkelijk aan te tikken. Dat doe je dus door wat extra context mee te geven, hen bij voorbaat te zeggen wat er te rapen valt.

Als vanzelf wordt je content langer en informatiever. Bovendien, niet alleen het aantal paginaweergaven op je blog stijgt, ook de tijd per sessie gaat de hoogte in. Allemaal signalen voor Google om je site wat hoger in de zoekresultaten te brengen. Dus tóch die SEO!

We willen hier natuurlijk vooral het aantal pageviews verhogen van ons blog, het intern blogverkeer aanzwengelen. Dezelfde techniek kan je ook gebruiken als je gebruik maakt van affiliate links. Ook daar heb je er alle belang bij dat je bezoekers – in een eerste stap – de link aanklikken!

Zo, we deden (wederom) een poging om onze gewaardeerde bezoeker langer op ons blog te houden. Dus wanneer je de volgende keer nog een links in je artikels plaatst, dan weet je waar je moet op letten. Enneh… Ik geef zelf graag toe dat de dingen die hierboven besproken zijn nog een stuk beter kunnen op dit blog. Zo is dit artikel voor een deel zelfs in tegenspraak met mijn blog over interne linkbuilding.


Meer van dat?

photo credit: Peter E. Lee via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Pageviews verhogen zonder SEO of social media”

  1. Melissa avatar

    Hi Ben,

    Bedankt voor je tips! Vooral het klik waardig maken een een linkje, vind ik nogal eens lastig. Vaak eindig ik met zoiets als: “klik hier voor meer over…” of “lees ook..”. Ik ga tips zeker gebruiken als verbeterpuntje!

    Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.