Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Over ’t muurtje (15)

Oké, terug van even weggeweest. En of ik jullie gemist heb! We rollen er langzaamaan weer in. Gewoon, met enkele blogberichten van elders die me de laatste tijd opvielen:

1. Veel onbegrip in de apotheek voor de nieuwe AVG (Marysjabbens.nl)

Wie denkt dat alleen internetmarketeers en bloggers last hebben met de AVG moet maar eens wat medicatie proberen op te halen voor de zieke buurvrouw. Of hoe een goedbedoelde Europese maatregel ter bescherming van de privacy van haar burgers het diezelfde burgers knap lastig kan maken. Tja, hoe zou het toch komen dat Jan Modaal het niet zo begrepen heeft op de Europese Unie?

2. Telefonische domeinnaamfraude, dit moet je weten (Frankwatching.nl)

Een vorm van internet criminaliteit waar ook (succesvolle) bloggers mee te maken kunnen krijgen. Je wordt dan gebeld of gemaild met de mededeling dat een concurrent jouw domeinnaam wil kopen,  maar dan met een andere extensie. Jij hebt, zo wordt gezegd een soort voorkooprecht. Het komt er uiteindelijk vaak op neer dat jij veel meer betaald voor die domeinnamen met een andere extensie dan gebruikelijk is. Trap er niet in!

3. Interview met Ben van Blogtrommel (Lynn Claerhout)

Net voor mijn blogpauze werd ik  geïnterviewd. Iets waar ik altijd wel voor te vinden ben. We hadden het onder meer over inspiratie en over de perfecte blogpost. Overigens heeft Lynn zelf ook een hele verzameling niet te versmaden blogtips

4. De 9 beste soorten blogposts (Vertelpunt.be)

Afwisseling. Dat is één van de geheimen van een leuk blog. Een overzicht van 9 soorten content waar je lezer doorgaans wel pap van lust.

5. Maak je blog beter vindbaar in de zoekmachines (Eljadaae.nl)

Heel wat bloggers maken dankbaar gebruik van Google Analytics om blogstatistieken bij te houden. Google Search Console is echter veel minder bekend en dat is jammer. Niet alleen geeft de tool je een goed idee hoe Google naar je blog kijkt. Vooral dan vanuit SEO-standpunt. Elja toont in dit artikel hoe je met behulp van Google Search Console nog beter kan scoren in de zoekmachines.

6. Hoe pak je plagiaat aan? (Letterzaken.nl)

Het is nooit leuk te moeten merken dat je artikel schaamteloos wordt gekopieerd. De vraag is: wat doe je eraan als het weer eens zover is? Zeer nuttige tips van een ervaringsdeskundige!

photo credit: johan wieland via photopin cc

Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.