Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Op de blog af: Roxxy84.nl

Het is alweer even geleden, maar vandaag is het tijd voor een volgende aflevering van “Op de blog af”, een interviewreeks met verwoede bloggers.

Aan het woord is Roxanne, vrouw achter het erg veelzijdig persoonlijk blog dat luistert naar de naam Roxxy84.nl.

Banner Roxxy84

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om Roxxy84 te starten?

R: Ik blog al sinds 2003 en ik heb verschillende blogs gehad voor ik verder ging op een eigen domein. Mijn oude blog had ik achter me gelaten, want dat ging over een periode die in mijn leven die wat mij betreft voorbij was. Daarna ben ik niet meteen verder gegaan op een nieuwe blog. Het bleef wel altijd kriebelen.

In november 2010 ging ik met mijn vriend mee naar de startersdag van de Kamer van Koophandel. Hij wilde een bedrijfje starten in webhosting en ik ben met hem mee gegaan. Daar hebben we ook gesproken over een eigen domein en met hulp van hem durfde ik het wel aan om een domeinnaam vast te leggen in plaats van een gratis blog te registreren. Diezelfde avond heb ik de domeinnaam roxxy84.nl vastgelegd en WordPress geïnstalleerd. Vanaf dat moment ben ik weer gaan schrijven.

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

R: Ik miste het vooral om verhalen te delen met ‘de wereld’. Ik heb in de loop der tijd leuke mensen leren kennen online en veel steun gehad aan het bloggen. Ik heb wel een tijd geworsteld met de insteek van mijn blog. Ik schrijf persoonlijke verhalen, maar ik wilde het niet te dichtbij laten komen. Daarom bleef het in het begin vaak stil. Hoe kun je een persoonlijk blog opzetten zonder over jezelf te schrijven? Ik worstel nog steeds wel eens met de vraag hoe kwetsbaar ik mezelf op wil stellen, maar ik merk dat mijn lezers openheid het meest waarderen. Op deze verhalen komen de meeste reacties.

3. Wat opvalt is het grote aantal onderwerpen dat in je blogs aan bod komt. Zijn er ook dingen waar je niet over schrijft? 

R: Er zijn zeker dingen waar ik niet over schrijf. Vroeger zou ik bijvoorbeeld rustig schrijven over dingen die niet lekker liepen in de relatie met mijn ouders of vriend. Nu houd ik deze dingen liever voor mezelf of ik bespreek ze met een vriendin. Nu schrijf ik bijvoorbeeld wel over de dingen die ik tegen kom in mijn studie en wat ik daar zelf van leer. Dat probeer ik dan wel op een zo positief mogelijke manier te doen. In principe schrijf ik niet over dingen waarvan ik niet zou willen dat mijn familie ze zou lezen. Dat doe ik niet alleen uit respect voor de mensen om me heen, maar ook omdat ik geloof dat niet alles op het internet thuis hoort. Je kwetsbaar opstellen zorgt er ook voor dat mensen hier later op terug kunnen komen. Van sommige onderwerpen zou ik dat liever niet hebben.

4. Geef één reden waarom iederéén je blog zou moeten volgen.

R: Dit vind ik echt een moeilijke vraag! Mijn verhalen hebben niet één thema en zijn heel divers, maar daarom denk ik dat er voor iedereen wel iets bij zit wat hem of haar aanspreekt. Als ik dan toch een tweede reden zou mogen geven, zou ik zeggen dat iedereen die mij beter wil leren kennen mij vooral moet gaan volgen.

5. Je bent niet vies van een challenge meer of minder merk ik. Heb je dat ook nodig om te kunnen bloggen?

R: Ik zou liegen als ik deze vraag met ‘nee’ zou beantwoorden. Er zijn tijden dat ik niet de energie en concentratie heb om te schrijven en met een challenge daag ik mezelf uit om toch dingen aan te pakken. Daar kan ik dan weer over schrijven. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen, maar ik ben ook eerder geneigd om dingen te doen die op papier (of op mijn scherm) staan. In het dagelijks leven ben ik dol op het maken van lijstjes, maar ik houd ook bij welke boeken ik gelezen heb en hoeveel dat er zijn.

“De verhalen waarvan ik dacht dat niemand ze zou willen lezen krijgen vaak de meeste reacties. Vaak komen die woorden recht uit mijn hart. Ze staan in een paar minuten op het scherm.” – Roxanne

6. Welk soort blogs lees je zelf het liefst, en waarom?

R: Als ik kijk naar de blogs die ik volg dan zitten daar vooral persoonlijke blogs bij. Ik vind het erg leuk om te lezen hoe het met mensen gaat, waar ze over nadenken en waarom ze dingen doen. Het is mooi om te lezen hoe sommige bloggers zich open stellen en je echt een kijkje geven in hun leven. Zo zie je vaak ook een bepaalde groei bij een blogger, niet alleen qua schrijfstijl maar ook qua persoonlijkheid. Naast persoonlijke blogs doe ik graag inspiratie op op het gebied van boeken, muziek en creativiteit.

7. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd?

R: Absoluut! Ik schrijf daar ook af en toe over, omdat ik tijdens het schrijven over bloggen weer nadenk waar ik ook alweer mee bezig ben en wat het doel is van mijn blog. Dat helpt me om er meer uit te halen. In 2003 schreef ik soms meerdere berichtjes per dag. Dat kon een quote zijn, een gebeurtenis, een foto of een verhaal. Sinds de komst van Twitter en Facebook, schrijf ik geen korte stukjes meer. Ik ben dus minder gaan bloggen, maar dat heeft wel als gevolg dat de dingen die ik schrijf meer doordacht zijn en daarmee veranderd dus ook de kwaliteit.

8. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte?

R: De grootste fout die ik in mijn ogen maak is dat ik erg kritisch ben op mezelf. In het begin wilde ik niets plaatsen als het niet perfect was. Dat merken lezers, want hierdoor wordt het minder echt en spontaan. Mijn innerlijke criticus is de grootste vijand van mijn blog.

9. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

R: Spelfouten staan voor mij echt met stip op één. We maken allemaal wel eens een foutje als we snel typen en ik zeg niet dat ik zelf perfect ben, maar als een blog vol staat met spelfouten dan haak ik af. Ik krijg daar gewoon hoofdpijn van. Ik heb in mijn vriendenkring ook wel een beetje een reputatie als iemand die zeurt om elke punt of komma (om het even netjes uit te drukken). Dat zorgt er ook voor dat ik vaak stukken doorgestuurd krijg via de e-mail met de vraag of ik er even naar wil kijken. Ik vind dat ook niet erg om te doen.

10. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

R: Ik vind het moeilijk om één voorbeeld te geven. Het is leuk als een andere blogger een artikel schrijft naar aanleiding van één van mijn stukjes, omdat ik dan iemand heb kunnen inspireren. Dat is een groot compliment. Verder is het altijd leuk om te horen dat mensen vrolijk worden van mijn blog (de lay out of de verhalen) of dat ze zichzelf in dingen herkennen. Hoewel ik altijd zeg dat ik voor mezelf schrijf, haal ik zeker motivatie uit positieve reacties. Als er nooit iemand zou reageren of als de reacties me niets zouden doen, had ik tenslotte beter een dagboek kunnen kopen.

11. Antwoord kort en krachtig:

Bloggen is leuk, want … ik kan er mijn ei in kwijt!

Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … dat ik te

perfectionistisch ben.

De ideale lengte voor een blogpost is … 400 woorden

Als blogger vrees ik de dag dat … mijn archief verloren gaat door een technische fout.

Het grootste misverstand over bloggen is … dat het makkelijk is.

Ik stop met bloggen als … ik niet meer zelf kan of mag bepalen waar ik over schrijf.

12. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

R: Begin! Als je jezelf de tijd en de ruimte geeft om te schrijven, ontstaat er vanzelf iets moois.

 

Zo, dat is een mooie afsluiter. Ik onthoud vooral:

  • perfectionisme werkt verlammend voor een blogger
  • als de inspiratie even zoek is, kan een uitdaging “van buitenaf” heilzaam werken
  • motivatie (om te bloggen) is te halen bij reacties van lezers

 

Beste lezer, ik bedank je – ook in naam van Roxanne – voor het lezen tot aan het einde. Bezoek zeker ook Roxxy84.nl Je duikt in een prettige mix van persoonlijke verhalen, muziek- tv- en boekentips en veel meer. Volgens Blogtrommel.com heet dat een “omniblog”!


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

,

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

9 reacties op “Op de blog af: Roxxy84.nl”

 1. Limoentje avatar
  Limoentje

  Leuk interview. Ik volg Roxy al een tijdje, maar heb haar toch weer beter leren kennen zo!

 2. Saar avatar
  Saar

  Wat een leuk interview! Altijd leuk om de persoon achter de blogger te leren kennen!

 3. Petra avatar
  Petra

  Wat leuk, ik kom hier juist via de blog van Rox en kende deze site helemaal niet. Ik ga snel eens verder neuzen wat voor leuks hier te vinden is.

 4. Zo simpel is dan geluk avatar

  Leuk en interessant interview!

  1. sharpben avatar
   sharpben

   Dat is fijn om te horen. Dank voor ’t compliment, ook in naam van Roxanne!

 5. Rosalinde avatar

  Erg inspirerend om te lezen! Naast dat ik nu een kijkje heb gekregen in de blogervaringen van Roxanne, ben ik ook weer een aantal blogtips rijker! Je blog klinkt interessant, zal er even gaan kijken. 🙂

  1. sharpben avatar
   sharpben

   Dat is de hele bedoeling van de interviewreeks: (bloggers)inspireren!

 6. Lauradenkt avatar

  Leuk interview en ook leuk om zo meer over Roxanne en bloggen te weten te komen 🙂 Ik zie alleen dat je gebruik maakt van twee verschillende lettertypes soms in je stuk, maar dat is een fout denk ik?

  1. sharpben avatar
   sharpben

   2 vliegen in 1 klap heet dat dan!. De foutjes werden intussen rechtgezet… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.