Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Op de blog af: Marketingmed.nl

Marketingmed.nlMijn gast in deze aflevering van “Op de blog af” weet duidelijk wat hij wil én durft daar ook altijd en overal rond voor uit te komen. Voorwaar geen slechte eigenschappen voor iemand die zijn blog binnen afzienbare tijd landelijke bekendheid wil geven onder marketeers. Maak kennis met Chelsea Bosters, bezieler van Marketingmed.nl.

1. Waar ik altijd erg nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om Marketingmed te beginnen?

C: Ik schreef in 2013/2014 over social media en online marketing op de voorganger van Marketingmed, chelseabosters.nl Simpelweg omdat ik het leuk vond om te doen. Toen er 3 gastauteurs bijkwamen hebben we het logisch besluit genomen om een meer normale naam te kiezen, die ook de groei niet in de weg zou staan. Zo is Marketingmed begonnen.

2. Hoe verliep de keuze van je blognaam?

C: Eerlijk gezegd? Simpel. Ik had nooit verwacht dat het enorm zou gaan groeien dus heb ik daar ook niet zoveel tijd in gestoken. Slechte keus? Ach.. als we over alles na moeten denken.

3. Blogs over (internet)marketing vind je zo stilaan op elke straathoek. Wat onderscheid jouw blog van andere marketingblogs?

C: Marketingmed levert artikelen die voor verschillende doelgroepen interessant zijn. De zoekende ondernemer en de marketeer. Daarnaast werken wij samen met de auteurs en proberen wij hen, naast het bieden van het podium, ook te betrekken in verdere ontwikkelingen. Zo groeien we SAMEN.

3. Marketingmed.nl is een zakelijk/informatief blog. Met veel verschillende onderwerpen én vele auteurs. Hoe voorkom je dat de visie verwatert? Hoe houd je de neuzen in dezelfde richting?

C: Dat is lastig. Daarom ben ik nu samen met mijn compagnons (Tim Bouwens en Maarten de Jong red.) aan het kijken naar de visie en missie van ons bedrijf. Deze visie en missie willen we ook uitstralen, samen met alle auteurs. Om die reden organiseren we in de maand april de maand ‘ Marketingmed is op zoek naar zichzelf’ waar we d.m.v. feedback van auteurs en bezoekers antwoord willen krijgen op vragen als ‘ Waar ben jij geinteresseerd in?’ , ‘ Wat voor functie heb je?’ , ‘ Wat kan er beter op Marketingmed?’ e.d.

4. Ik heb me ooit laten vertellen dat een zakelijk blog nergens staat zonder concrete doelen. Waar staat je blog binnen 2 jaar?

C: Wij hebben zeker concrete doelen. Ons doel is om binnen 3 jaar landelijke bekendheid te hebben onder online marketeers en ondernemers die online wel eens informatie zoeken over dit prachtige vakgebied. Binnen 2 jaar kan ik niet echt zeggen, dan staan we op 66,66% landelijke dekking, haha.

5. mogen de lezers een inkijk in de statistieken van marketingmed? Hoeveel unieke bezoekers heeft je blog gemiddeld per maand, bijvoorbeeld?

C: Dat mag. Marketingmed heeft ongeveer 17.000 bezoekers (uniek) per maand en een groei van 10% per maand.

6. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

C: Als ondernemer, blogger, marketeer, communicatieprofessional etc. is het enorm belangrijk om jezelf in te lezen over je vakgebied. Dit kan d.m.v. vakbladen en online artikelen maar ook d.m.v. blogs. Door Marketingmed te volgen blijf je dagelijks op de hoogte van nieuws, tips, trends en ontwikkelingen op het gebied van social media, online marketing, CMS en communicatie. Het gehele pakket in een!

7. Ik zag dat je op zoek bent naar gastschrijvers voor je blog. Hoe ziet jouw ideale gastblogger voor Marketingmed.nl eruit?

C: Dat is een lastige vraag. Marketingmed wordt steeds selectiever, omdat wij de kwaliteit moeten waarborgen. Maar wij willen niet van ons geloof afvallen door te zeggen dat je al schrijfkwaliteit moet bezitten, omdat wij juist talenten op willen leiden en hen een podium willen bieden. Een ideale auteur voor ons is iemand die zichzelf wil positioneren en echt mee wilt denken over het platform. Ook is het belangrijk als de auteur nauw betrokken is en echt een ambassadeur van je merk kan zijn.

8. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

C: Ja hoor, dat houd je toch. De laatste maanden is het enorm serieus geworden. We bieden sinds kort onder andere social media marketing en online marketing trainingen aan. Geen basis trainingen, maar echt kwaliteit. Gegeven door professionals met jarenlange ervaring. Denk hierbij aan een Google Advertising training of Webcare training voor grotere bedrijven. Maar ook voor de ondernemer an sich is het enorm interessant.

9. Zijn er bloggers naar wie je opkijkt? En waarom dan?

C: Ik kijk op naar auteurs die weten wat ze willen en weten wat ze uit willen stralen. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen, maar sommige auteurs komen aardig in de buurt. Ik mag mezelf niet noemen maar doe het toch. Ben trots op wat ik als auteur heb bewerkstelligt. Van nobody naar auteur met een passie voor het publiceren van series op Marketingmed (De beste Webcare teams van Nederland vb.). Dat mag toch?

10. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) al ergens spijt van?

C: Nee, dat niet echt. Maar kan er wel enorm van balen als sommige artikelen enorm aanslaan en sommige echt veel minder gelezen/gedeeld worden. Dat is simpelweg balen maar je leert er wel van.

11. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

C: Onderwerpen die al honderden keren langs zijn gekomen. Ondertussen weet ik wel hoe ik een Facebook-pagina kan beginnen. En als iemand anders dat niet weet, Google is je beste vriend.

12. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

C: Ik praat liever in de ‘ wij’ vorm. Steeds vaker krijgen wij het compliment dat Marketingmed goede kwaliteit levert en dat bezoekers onze artikelen in de ochtend als eerste lezen. Ook van bekende namen in het online marketing wereldje. Dat doet me erg goed!

13. Antwoord kort en krachtig:

Bloggen is leuk, want … Je kunt jezelf profileren als specialist.
Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … Op het begin was dat creativiteit. Waar moet je nu weer over schrijven? Maar inmiddels ben ik die fase grotendeels voorbij.
De ideale lengte voor een blogpost is … 750 – 1000 woorden. Diepgaande artikelen bieden de beste/meeste informatie.
De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik bij… onze eigen kennis. Wij zijn UNIEK..
De grootste voldoening bij het bloggen is… reacties en social shares.
Als blogger vrees ik de dag dat … mijn vingers niet meer functioneren… (Alhoewel, dan kan ik verder met Nathan’s tip).
Schrijffouten op je blog zijn … niet erg, als ze maar niet te nadrukkelijk voorkomen.
Het grootste misverstand over bloggen is … dat het geen waarde voor je vindbaarheid heeft.
Ik stop met bloggen als … het volledig en automatisch kan via het inspreken van blogs. Dat is toch lekker makkelijk?
• Reacties van lezers zijn… Top! Al ben ik wel over de fase heen dat ik het speciaal vind. We hebben inmiddels al 1500 reacties.

14. Wat is jouw persoonlijke “gouden blogtip”?

C: Ga niet bloggen als je er geen zin in hebt. Doe het uit je passie, niet omdat je andere doelen hebt!

Ik onthoud vooral:

  • een beetje introspectie op zijn tijd kan nooit kwaad
  • wees niet te bescheiden
  • ook zonder vingers kan je bloggen

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit interview. Ook in naam van Chelsea bedank ik je voor je aandacht. Bezoek het onlangs vernieuwde Marketingmed.nl en leer honderduit over het mooie vak dat internetmarketing heet!


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.