Homeop de blog afOp de blog af: Loves 2 Love
0
(0)

In deze rubriek kijken we naar een blog door de ogen van de maker zelf. Mijn gast vandaag is Anne, drijvende kracht achter Loves 2 Love.

1. Waar ik altijd nieuwsgierig naar ben: weet je nog wat de concrete aanleiding (of gebeurtenis) om met Loves 2 Love te beginnen?

A: Ik begon met Loves 2 Love voor een schoolopdracht, voor het vak ‘content is king’. Ik heb communicatie gestudeerd en de opdracht bij dit vak was om een blog te maken met minimaal 50 artikelen. De bedoeling was dat de artikelen gelinkt waren aan communicatie én het onderwerp dat je zelf koos. Ik koos voor de liefde, omdat ik gek ben op de liefde (iedereen, toch?). Het vak haalde ik nét, maar de liefde voor bloggen bleef. Inmiddels alweer 7 jaar!

2. Met welke ambitie startte je destijds je blog?

A: Ik droomde er wel van om een grote blogger te worden, maar besefte me tegelijkertijd terdege dat dat helemaal niet zo makkelijk is. Bovendien voelde ik me destijds niet zo op mijn gemak bij het delen van de kennis die ik had, omdat ik twijfelde of ik genoeg kennis had over de onderwerpen waar ik over schreef.

3. Was het moeilijk een naam te kiezen voor je blog? Hoe verliep het keuzeproces?

A: Wat vond ik dat lastig! Ik wilde iets wat mijn onderwerp, de liefde, meteen duidelijk maakte. Bovendien moest het leuk klinken en opvallen. Na een eliminatieproces en heel veel nadenken kwam ik op Loves 2 Love, met als ondertitel ‘Omdat iedereen van de liefde houdt’. Daarna heb ik dit nooit meer veranderd, alhoewel ik 2 jaar geleden wel heb getwijfeld of ik het niet moest aanpassen. Het wordt regelmatig verkeerd geschreven of gehoord door mensen. Gelukkig kan ik ze dan mijn visitekaartje overhandigen en komt het altijd weer goed.

4. Waar staat je blog over 3 jaar?

A: Over 3 jaar is mijn blog verder geprofessionaliseerd en wordt ik nóg beter gevonden via zoekmachines als Google en Pinterest. Ik wil ook heel graag starten met bloggen in het Engels, dus over 3 jaar staat er naast een goedlopende Nederlandstalige blog ook een goedlopende Engelstalige blog. Ambitieus? Ja, maar daar houd ik wel van!

5. Geef één goede reden waarom iederéén je blog zou moeten bezoeken.

A: Omdat iedereen van de liefde houdt. En daar vind je genoeg schrijfsels over op mijn blog!

6. Is je denken over je blog (of het bloggen) veranderd in de loop der tijd? Is je blog gaandeweg van opzet veranderd?

A: Ja absoluut. In de loop der jaren heb ik geleerd om iets meer schijt te hebben aan alles en iedereen. Als je dat niet hebt kun je je zo ontzettend rot voelen door de online wereld. Mensen hebben altijd commentaar op wat je doet. Toen ik persoonlijke verhalen begon te delen over mijn ongeluk kreeg ik commentaar, toen ik meer ging schrijven over trouwen was ik ineens wanhopig en zo is er altijd wel wat. In het begin liet ik dat commentaar te veel de richting die ik op ging met mijn blog dicteren. Nu geef ik er niets meer om en schrijf ik over wat ik wil.

7. Vorig jaar ging je – samen met een collega-blogger van start met Blogbosses, een online-platform voor bloggers. Wat kunnen bloggers precies verwachten?

A: Wij vonden dat er niet genoeg georganiseerd werd voor bloggers. Er zijn zat workshops en cursussen die je kunt volgen, maar daar hangt altijd een prijskaartje aan en het is vaak niet toegespitst op bloggers en startende ondernemers. Daar wilden Evelyne en ik verandering in brengen en daar ontstond BlogBosses uit. We richten ons dus op startende ondernemers en op bloggers die hun blog/website graag willen professionaliseren. Er is zo’n oerwoud aan kennis, maar als leek weet je niet waar je al die kennis kunt vinden. Wij organiseren evenementen waar je als blogger/ondernemer écht wat aan hebt.

Naast nadelen heeft het bloggen trouwens ook een hoop voordelen opgeleverd. Ik kan goed omgaan met tijdsdruk, weet veel van onderwerpen die ik ook dagelijks nodig heb op mijn werk en ik heb een hele hoop ontzettend leuke mensen leren kennen. Dat bloggen, daar stop ik voorlopig dus ook nog niet mee! “

Anne

8. Organiseert Blogbosses.nl binnenkort nog leuke events?

A: Kort geleden vond onze eerste workshop plaats, over zoekmachineoptimalisatie (SEO) en in maart hebben we weer een gezellige netwerklunch waar we ook aan de slag gaan met productiviteit. Bovendien zijn we op het moment bezig met het ontwikkelen van een interessante bloggerchallenge en komt er een workshop affiliatemarketing aan. Genoeg op de planning dus, en we krijgen er enorm veel energie van!

9. Kan je wat vertellen over de grootste fout die als blogger ooit maakte? Heb je (als blogger) ergens spijt van?

A: Ik kan me geen grote fout herinneren, maar ik heb wel ergens spijt van. Toen mijn blog begon te groeien qua bezoekersaantallen ging het mij nooit snel genoeg. Er was altijd een andere blogger die het beter en sneller deed dan ik. Ik maakte me zo druk over de cijfertjes dat ik een tijdje het plezier verloor in het bloggen. Nog steeds heb ik periodes waarin ik me té druk maak over de cijfertjes, maar er gaan nu gelukkig ook maanden voorbij waarin het me echt helemaal niets kan schelen hoe goed mijn blog bezocht wordt.

10. Heb je grote voorbeelden als het om bloggen gaat?

A: Ik volg een aantal bloggers, omdat ik hun onderwerpen interessant vind, of omdat hun stijl me aanspreekt. Maar ik heb niet echt grote voorbeelden waar ik me aan optrek als blogger.

11. Wat vind je zelf bloedirritant bij (het lezen van) andere blogs?

A: Er zijn best wel veel bloggers die enorm slecht schrijven en daar kan ik absoluut niet tegen. Ik zeg niet dat ik zelf nooit een fout maak (Ha, wel meer dan één!) maar mensen die consequent ‘me’ in plaats van ‘mijn’ en ‘jouw’ in plaats van ‘jou’ schrijven hoeven niet op mijn bezoek te rekenen. Ook bloggers waarbij het lijkt alsof ze alleen maar artikelen schrijven als ze gesponsord zijn hoeven niet op mijn bezoek te rekenen.

12. Wat is de leukste reactie/het mooiste compliment dat je ooit van een lezer kreeg?

A: Elke keer dat iemand zegt dat ik zo leuk schrijf begin ik weer een beetje te blozen. Laatst ben ik voor het eerst herkend en dat was helemaal bijzonder. Maar het mooiste blijft toch wel dat er mensen zijn die ik heb kunnen helpen door mijn verhaal te delen over mijn PTSS en mijn ongeluk. Als ik van die mensen hoor dat ze zo blij zijn om te lezen dat ze niet de enige zijn denk ik: ‘Ja, ik heb juiste gedaan door mijn privé leven online te gooien.’

13. Antwoord kort en krachtig:

 • Dankzij mijn blog heb ik… ontzettend toffe mensen leren kennen, en gaat mijn leven een kant op (als zelfstandig ondernemer) die het anders nooit was opgegaan.
 • Het probleem waar ik als blogger het vaakst tegenaan loop is … Dat familie en vrienden niet altijd even goed begrijpen waarom ik doe wat ik doe.
 • De ideale lengte voor een blogpost is … Tussen de 500 en 700 woorden
 • De meeste inspiratie voor mijn blog haal ik uit… Het leven, mijn omgeving en de dingen die ik meemaak.
 • De grootste voldoening bij het bloggen is… Mensen ergens mee kunnen helpen, van het geven van informatie tot het inspireren.
 • Nadelen aan het bloggen zijn er ook, namelijk… Het kost zo veel tijd!
 • Het grootste misverstand over bloggen is … Dat iedereen een blog kan beginnen, je hebt écht passie voor bloggen nodig. Anders kom je er niet.
 • Ik stop met bloggen als … Ik geen plezier meer uit het bloggen kan halen.
 • Reacties van lezers zijn… Ontzettend leuk, maar niet het allerbelangrijkste.

14. Wat is jouw persoonlijke ‘gouden blogtip’?

A: Wees een doorzetter en wees niet bang om te investeren in jezelf. Als jij jezelf behandelt als een hobbyist, dan blijf je dat ook. Vrijwel iedereen die ik gesproken heb die nu professioneel bezig is met zijn blog/onderneming zegt: ‘had ik mezelf maar eerder serieus genomen.’
Ikzelf ook hoor! Dus neem jezelf serieus en ga ervoor, want ook jij kan het!

Zo, mijn vragen zijn op. Naar goede gewoonte bedank ik je – ook in naam van Anne – voor het lezen tot aan het eind. Bezoek zeker Loves 2 Love als je van de liefde houdt, op trouwen staat of al je relatie wel een zetje kan gebruiken.


Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Op de blog af: Loves 2 Love”

 1. Anne avatar

  Wat is het leuk om het hier terug te lezen Ben! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.